miércoles, 23 de marzo de 2016

Zettai Heiwa Daisakusen + Mademoselle Butterfly, Ogura Akane (mangas)

Hola! Nous mangues al blog, en aquesta ocasió dos shojos de l'autora Ogura Akane.
Títol: Zettai Heiwa Daisakusen
Significat del títol: L'estratègia per aconseguir la pau absoluta
Extensió: (4 volums 19 capítols)
Format original: manga
Autor original: Ogura Akane
Altres obres de l'autor/a: Kanojo ni Naru Hi, Kanojo ni Naru Hi Another

T'agradarà si: vols un manga shojo i no et fa res que sigui una mica repetitiu, t'agraden les tsunderes en general i no t'importa llegir manga encara que no sigui res de l'altre món.
Ni ho intentis si: vols un shojo especial o diferent, no t'agrada el shojo o no t'agraden les històries repetitives.

Sinopsi
El regne del nord i el del sud es porten fatal i estan en una guerra que no sembla acabar mai. Quan la situació sembla que no se solucionarà mai el príncep del nord i la princesa del sud decideixen proclamar el seu amor i casar-se, parant així el conflicte. No obstant això, la veritat és que no se suporten, però perquè duri la pau decidiran seguir amb l'engany.

Opinió
En aquesta ocasió us torno a portar dos títols en una entrada concretament de mangues que tenen en comú ser de la mateixa autora. La veritat és que vaig decidir fer-vos les ressenyes de tots dos perquè després d'estar llegint els mangues Kanojo ni Naru hi i el seu spin off Kanojo ni Naru Hi another vaig decidir donar-li una oportunitat a tots els mangues de l'autor no és que m'encantessin però sí que és cert que almenys em van enganxar bastant. Per això tenia expectatives d'una cosa semblant i no obstant això la veritat és que tots dos m'han semblat bastant dolents. Però en fi, intentaré parlar una mica més dels dos per separat.

Argumentalment aquest manga tenia una premissa molt simple que podria haver resultat bastant agradable, vull dir dues protagonistes que es casen simplement per interessos polítics i s'hagués desenvolupat la típica parella que s'odia al principi però s'acaben enamorant hagués estat bé, vull dir que no era molt difícil fer un shojo agradable encara que no fos memorable. Lamentablement es torna una manga on no avança que en tot capítol hi ha un inconvenient els protagonistes es barallen, la noia s'adona que el noi no és tan dolent i a mesura que passen els capítols que l'estima. Per algun motiu ella es fica en un embolic i llavors ve el príncep a salvar-la. No em valen les excuses que ella intenta salvar-se, és la punyetera damisel·la en problemes que no sap fer res i a això s'afegeix que és tsundere i que al noi si sap pegar-li, ve qualsevol segrestador i ja no sap fer res... De veritat és horrible, a mesura que passen els capítols, que se m'han fet molt pesats per com res avança, la interacció de personatges és bàsicament la protagonista fent-se l'esquerpa amb el noi per motius poc clars (és el príncep del país estranger, és mala gent encara que em salvi cada moment, no em fa cas, m'agrada però no vull que ho sàpiga...), mentre el noi la segueix a totes bandes fins i tot li agrada la ximpleria d'ella i al final de cada capítol té un moment dels dos... M'avorreix molt, de veritat.

Com dic els personatges són horribles, quan s'intenta crear un conflicte polític tampoc s'intenta donar molta rellevància a construir quelcom interessant, fins i tot el poc que sabem dels dos països són estereotips i poc més. La relació entre tots dos és avorrida, es basa en què cada capítol passa el mateix i el pitjor de tot és que personalment, tot i que les tsunderes no és un estereotip que em disgusti especialment i si es porta bé pot fins i tot tenir sentit, aquesta noia m'ha cansat, molt. No és que m'agradés especialment el noi però al costat de la protagonista que és repetitiva, infantil i no sap actuar de manera coherent ni racional ni amb sentit ni res, era un sant... En fi, no sé, m'ha semblat que amb un volum haguessin sobrat ja capítols i en dura 4.

Títol: Mademoselle Butterfly
Extensió: 9 capítols (2 volums)
Format original: manga
Autor original: Ogura Akane

T'agradarà si: vols un manga shojo curt, no et fa res que es passin amb el drama i que tot vagi molt ràpid, ni les protagonistes poc decidides.
Ni ho intentis si: no tens ganes d'un shojo curt i més basats en el drama que en la comèdia.

Sinopsi
La protagonista és una geisha que té una bona vida i a qui li agrada visitar el seu amic d'infància, un tatuador (encara que els tatuatges estiguin prohibits pel govern). No obstant això quan se li presenta un client ric molt interessat en quedar-se-la per ell haurà de triar. Quina serà la seva decisió?

Opinió
Tenim un altre cas d'una protagonista que no m'ha dit res i fins i tot m'ha molestat, el noi m'ha deixat completament indiferent. Però en fi començant per la història no em diu res crec que tenim un altre cas d'una premissa que és bastant interessant però dura això, un capítol i com a one-shot no està malament tot i així continua vuit capítols més i no obstant això és un pel millor que el anterior.

Anem a veure en aquest cas tenim el clar cas de protagonista inútil que l'únic que sap fer és esperar i estimar, poc més. A això li afegim els típics impediments en alguns capítols, malentesos que es resolen a l'últim moment i de nou una dinàmica de parella que no m'ha acabat d'agradar. Crec que els problemes de tots dos mangues és quelcom més personal, que prefereixo que un manga es basi en la formació de la parella que en la relació en si. O almenys si es basa ja en un moment en el que la relació està formada els exigeixo més, que em convencin en el seu desenvolupament.
El millor del cas és que aquest manga intenta portar el drama un pas més enllà quan comença cert tema que els separa. Crec que per com està molt mal desenvolupat i la rapidesa amb què t'ho expliquen és estúpid posar-lo així que de nou, m'ha semblat un mal manga encara més entretingut que l'anterior.
En general el dibuix no és una meravella tampoc i almenys a mi no m'acaba d'agradar massa així que tampoc crec que sigui un punt a destacar.

Resumint, els dos mangues em semblen molt dolents així que si voleu un shojo per passar l'estona us recomano que llegiu de la mateixa autora els dos Kanojo no Naru Hi. Torno a dir, no són meravellosos però almenys serveixen d'entreteniment i parteixen d'un concepte interessant, encara que m'hagués agradat més si haguessin fet el mateix en una base realista. En qualsevol cas, tot i que no sé perquè he ressenyat aquests mangues (perquè normalment el mangues curts no els ressenyo) crec que esperava més tenint en compte que aquests dos que havia llegit abans m'havien semblat almenys entretinguts.

El millor: no són molt llargs, el segon pot entretenir.
El pitjor: personatges, mediocres les històries en general.

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario