viernes, 26 de febrero de 2016

Tantei Team Kz Jiken Note, Signal MD (anime)

Nou anime al blog!
Títol: Tantei Team Kz Jiken Note
Significat del títol: Grup de Detectius KZ, la llibreta dels casos.
Extensió: 16 (9 minuts per episodi)
Format original: novel·la (infantil)
Adaptacions: anime
Estudi de l'animi: Signal MD
Autor original: Hitomi Fujimoto i Ryō Sumitaki
Any: 2015

T'agradarà si: vols un anime infantil, innocent, amb casos de detectius sense gaire complicació, vols alguna cosa curta.
Ni ho intentis si: no suportes res que sigui infantil, busques alguna cosa madura, vols alguna cosa amb una trama enrevessada o uns personatges que destaquin...

Sinopsi
Tachibana Aya és una nena que té problemes per fer amics i per això està una mica preocupada. No obstant això tot canviarà quan assisteixi a unes classes especials on coincidirà amb quatre nois amb els que decidiran fundar un grup de detectius que resoldrà casos diversos.

Opinió
Aquest és un d'aquests tants animes de temporada que no sé perquè vaig començar a veure, ni tampoc perquè vaig decidir acabar-lo. En aquest cas especialment em pregunto quin va ser el meu motiu de començar a veure'l si tenim en compte que és un anime força infantil que segueix les aventures de quatre nens i una nena que s'entretenen resolent casos quotidians. Sí, m'he empassat un anime de nens sense res destacable, us el porto en ressenya i sorprenentment no l'he trobat tan dolent, si es té en compte per a qui està dirigit. A més d'això, com són episodis de 9 minuts no es fa pesat en cap moment encara que segueixi pensant que no és la gran cosa.

La història es divideix en diferents casos que han de resoldre els cinc protagonistes i que ocupen cadascun quatre capítols en què s'explora cada cas. Aquesta estructura suposo que correspon al format original de novel·les que cadascuna correspondrà a la resolució d'un d'aquests casos (m'imagino que seran com Els cinc o sèries d'aquest tipus). I la veritat és que no crec que sigui mala obra en aquest sentit, però clar sinó teniu ganes de veure alguna cosa infantil, sense molt contingut, amb poca evolució de personatges i de trama doncs no, no és una obra que us recomani i en general no crec que ningú s'enamori d'aquest anime o que li encanti, però si que és una cosa que li podeu posar al vostre -insereix aquí familiar de pocs anys- per intentar que vegi anime, per exemple. I si sou com jo que de tant en tant us agrada veure coses per a nens o no us importa i esteu avorrit doncs endavant.
Un altre punt que m'interessa bastant és que els casos siguin bastant simples però entretinguts i que intentin ser el més quotidians possibles. És una cosa que s'agraeix si tenim en compte la suposada edat dels protagonistes que fins a cert punt tots entenem que es fiquin en tot i tinguin aquestes ganes d'arribar a resoldre casos, però alhora no tindria sentit que s'enfrontaran a grans assassinats o alguna cosa així.
Potser el que no m'agrada tant és que mig enamorin a tots els nois de la protagonista. Crec que és una cosa un pel innecessària i que no aporta gaire. A més m'hagués agradat que haguessin enfocat tot això més a crear un ambient d'amistat (que en part s'intenta). Al cap i a la fi és un anime per a nens amb poques pretensions així que hauria preferit que intentessin posar el típic valor d'amistat per molt idiota que sembli.
Sobre el final la veritat és que en ser casos independents que es resolen després d'una quantitat de capítols no importa massa que acabi o que continués, i de fet confesso que en el seu moment ni em vaig assabentar que havia acabat i pensava que encara em quedaven capítols per veure. Així que podria continuar perfectament si l'anime ha tingut èxit o quedar-se aquí.
Pel que fa al ritme la veritat és que els capítols són tan curts que es veuen molt ràpid, però com en tots els animes o històries de resoldre casos dóna la sensació que res evoluciona, que veus tot un cas i que torna a començar amb un altre. No es fa pesat en aquest anime perquè només són quatre casos i com dic abans, capítols curts, però és d'aquelles coses que si s'allarguessin més podrien ser-ho i si veiessis molts de cop podries atabalar-te i cansar-te.

A nivells més de presentació he de dir-vos que tira cap a dibuixos un pel simples i amb un toc infantil que no m'acaben d'agradar però suposo que van en consonància amb la idea que vol transmetre i el públic al qual va dirigit. De la música no hi ha gaire que destaqui sent un anime amb capítols curts que no té opening però si ending que us deixo aquí.


Els personatges són el típic que se sol fer en històries infantils: se li atribueix a cada un d'ells una qualitat. És més, fins i tot et presenta als personatges per això i no amaga que segueixen estereotips afegint pocs. Però en fi, suposo que està fet expressament per identificar-los fàcilment i que també qui ho vegi pugui escollir fàcilment el personatge que més se li sembla o més li agrada.
Potser l'Aya sigui l'única que se li dóna una personalitat més interessant o almenys se li donen pensaments curiosos i a moments, graciosos, en els quals pensa sobre les situacions que viu. Almenys al principi, a més li donen certa evolució, encara que molt lleugera, per com al conèixer-los a ells s'obre a un nou món de relacions i de fer coses.
No obstant això com deia abans, els altres quatre entren molt en un estereotip encara que hi ha un intent d'anar aprofundint en cadascú una mica més. O almenys fa la impressió que a mesura que passen els capítols podrien parlar-te una mica més de cada un. Tot i així he de comentar que hi ha un que és com l'especialista en naturals que realment no se li dóna cap tipus d'importància i que queda molt secundari. El playboy és un estereotip que em sobra una mica, però en fi estic tan farta de trobar-me lligons per tot arreu que potser sigui per això. El matemàtic i un pel esquerp té un moment on li donen un toc dramàtic que almenys no em sembla que el portin malament del tot. L'altre que és com el líder tossut sembla que serà el més protagonista entre els quatre i està clar que si es queda amb algú la protagonista es quedarà amb ell, la veritat és que és tan la imatge típica de l'heroi que no destaca en absolut.
A part de tots aquests pot ser sigui interessant parlar del noi que té mala fama i del qual, com no podia ser d'altra manera, es fa amic de la protagonista. Aquest noi s'acaba convertint en una manera fàcil d'involucrar la protagonista en casos i poc més, volen donar-li una mena d'aura dramàtica però la veritat és que em sembla que podria treballar-se millor com a personatge, però en fi...

Resumint, i no tinc moltes ganes de allargar-me que se m'acumulen les ressenyes, és un anime infantil bastant mediocre que es basa en la resolució de casos sense gaire complicació. A no ser que us agradi tornar a la infància i tenir atacs de nostàlgia o alguna cosa per l'estil la veritat és que no té massa interès, però en fi es pot veure per com els capítols són curts i entretinguts, res més.

El millor: es veu ràpid, si us agrada de tant en tant veure coses infantils és agradable, res més.
El pitjor: no destaca en cap sentit, podria cansar si fos més llarg, no evoluciona...


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario