domingo, 6 de septiembre de 2015

Octave, Akiyama Haru (manga)

Hola! Nou manga al bloc.
Títol: Octave
Extensió: 36 capítols (6 volums)
Format original: manga
Autor original: Akiyama Haru
Altres obres de l'autor/a: Kotatsuya Mikan, Suzume Suzunari

T'agradarà si: ets especialment fan del yuri, t'agraden les relacions romàntiques que intenten ser realistes, no t'importen les protagonistes indecises, egoistes, amb poca autoestima...
Ni ho intentis si: per algun motiu no suportes el yuri o simplement no vols llegir res amb relacions sexuals explícites, no busques una història d'amor o no et van gaire les coses amb un ritme lent.

Sinopsi
La Yukino Miyashita des que era molt petita estava enamorada de la gent que apareixia per la televisió, radiant, especial així que va decidir convertir-se en una idol (cantant d'un grup de noies). No obstant això, amb el pas del temps aquella època s'ha quedat enrere i ara la seva vida, sense cap de les il·lusions d'abans continua sense tenir un rumb fix fins que coneix a la Setsuko, una dona bella i que sembla estar interessada en ella.

Opinió
Aquest és un manga que vaig descobrir en un blog que es dedica només al contingut yuri. El cas és que és un gènere que no freqüento però com m'agrada llegir de tot de tant en tant em poso amb algun manga que recomanin o em cridi l'atenció. En aquest cas la ressenya deia que li agradava el manga a excepció de la protagonista així que previnguda que em podia no acabar de caure bé vaig decidir llegir-lo perquè al cap i a la fi és un manga bastant curt. I encara que té punts que podrien millorar-se i és cert que la protagonista pot cansar a qualsevol (en el meu cas no ha estat horrible però a vegades m'ha cansat), presenta una relació que tendeix a anar cap allò realista, res de personatges tafaners, simplement els problemes i els malentesos entre dues persones. És una relació bastant ben explicada i que en general l'he gaudit.

La història és simplement l'evolució de la relació entre la Setsuko i la Yukino que des d'aquest moment us aviso que ja gairebé en el primer capítol s'atrauen així que si busqueu una història on els protagonistes triguin a enamorar-se o en declarar els seus sentiments millor no llegiu aquesta. Per aquest motiu el pes de l'argument està en el dia a dia i les complicacions que sorgeixen en una relació que a més de tenir els problemes de qualsevol parella han de lidiar amb la seva homosexualitat.
I he de dir que pel que fa a això últim crec que el manga el tracta prou bé, no és la típica obra estúpida que fa que els personatges siguin homosexuals per intentar defensar que cal respectar tota mena de situacions (vull dir aquell tipus d'obres que només tenen missatge moral) però tampoc cau en ignorar els problemes que poden donar-se per això. Sobretot és interessant com la Yukino en tot el manga va evolucionant per intentar acceptar-se a si mateixa i ja no solament a nivell de preferències sexuals sinó també com a persona i per això en ocasions més que només un romanç té alguns tints d'història de creixement.
Fins i tot amb tots aquests detalls la història crec que té molt poc pes i són els personatges el que realment importa en aquest manga. Això pot ser un problema perquè com ja he dit és probable que no us acabin de caure bé o que la protagonista no us convenci així que tota la part dramàtica del manga que a mi en general no m'ha semblat massa exagerada tenint en compte les personalitats dels personatges (tot i que les llàgrimes per tot arreu potser si que sobraven) però crec que molta gent els pot semblar que les protagonistes tenen una tendència malsana a exagerar i no els convenci.
També m'agradaria comentar el final que per a mi potser podria ser millor. No dic que estigui malament perquè en aquest tipus d'històries m'espero alguna cosa així, però m'ha donat la sensació que podria haver fet millor. Potser que tingui força a veure en la forma de la història en relació a el somni de la protagonista i el descontentament que li va portar la seva experiència, sembla que estigui indicant que només resoldria els seus traumes tornant a intentar-ho, però alhora si l'autora hagués optat per tornar-ho a intentar amb aquesta professió hagués estat poc realista. No sé, potser m'hauria agradat més que la Yukino finalment tingués més clar que fer, trobés aquesta cosa que sembla buscar.

L'estil per a mi hagués guanyat bastant si l'autora hagués optat per narrar la història a través de les dues veus i no només per la de la Yukino. És molt de shojo o de romanç en general narrar des d'una primera persona de solament un personatge i suposo que no hi ha res dolent en això però jo crec que en la majoria de casos, veure els dos punts de vista és més interessant i l'anar intercalant hagués comportat una gran millora al manga.
Pel que fa a dibuix per mi no acaba de destacar, no és lleig a la vista, resulta potser una mica simple però tampoc crec que això sigui dolent. I en fi, com sempre, no tinc ni idea d'això així que millor em callo (com si tingués idea d'alguna cosa, jaja).

Els personatges és per tant el punt que destaca, per bé o per mal, en aquest manga. La Yukino és la que més coneixem i és indecisa, una mica egoista, li falta autoestima i sembla estar desesperada perquè algú li faci cas. Sí, per tot això és per la qual cosa el manga o la Yukino us pot acabar desesperant i no negaré també que a mi m'ho ha fet en part però sempre acostumo a tenir una mica d'afecte per aquells personatges que sembla que no poden fer res, que fracassen en tot el que es proposen així que en general la Yukino encara que pugui ser insuportable val la pena per ser un personatge bastant creïble. Després hi ha la Setsuko que al principi la veiem gairebé com la Yukino, idealitzada, una noia forta i que pot fer tot el que vol però a mesura que avança el manga es produeix un procés de des-idealització en el qual veiem aquesta noia més humana i feble.

Resumint, és un manga que està força bé per a qui busqui una relació amorosa amb problemes "realistes" i tingui predilecció o no li importi que la relació sigui entre lesbianes. A part d'això en part també serveix com a història de creixement encara que no arriba a aconseguir tot el que podria. També és cert que potser aquest manga el gaudeixis menys o més en relació a si suportes o no a la protagonista però com és curt no crec que sigui totalment insofrible.

El millor: la relació està representada de forma bastant creïble, el contingut d'història de creixement no està malament.
El pitjor: potser la protagonista per tenir els seus moments (com dic no m'ha semblat horrible però sé que a molts els pot desesperar).


Fins aquí el meu avorriment.

2 comentarios:

 1. te bona pinta la veritat, me l'apunto per llegir-me'l

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Espero que si el llegeixes el gaudeixis.
   Gràcies per comentar.

   Eliminar