martes, 7 de julio de 2015

Amai Akuma ga Warau, Toriumi Pedoro (manga)

Un altre manga al blog!
Títol: Amai Akuma ga Warau
Significat del títol: El riure del dolç dimoni
Extensió: 23 capítols
Format original: manga
Autor original: Toriumi Pedoro
Altres obres de l'autor/a: Hyakki Koiran

T'agradarà si: busques un shojo mediocre i curt, busques alguna cosa ràpid de llegir.
Ni ho intentis si: vols alguna cosa una mica més llarga i impactant, no suportes les protagonistes sense personalitat i un pel ximples.

Sinopsi
La Haruryu Shirosaki, filla del director d'un col·legi que va per poc per casa, és una noia normal amb una vida anodina fins que un dia veu un noi que de cop i volta dirà que és el seu criat personal. Què està passant?

Opinió
Encara no sé perquè he llegit aquest manga. De fet sí, recordo que per algun motiu el vaig descobrir em va cridar l'atenció per ser shojo, vaig llegir un capítol i no em va dir res però per algun motiu i probablement tingués prou a veure el nombre de capítols, vaig decidir que el llegiria. Us puc assegurar que després de llegir aquests escassos capítols penso que no hauria d'haver llegit perquè ni a nivell d'entreteniment m'ha semblat bo.

La història segueix la relació entre la Haruryu i el seu criat que òbviament acaba tenint a veure amb l'amor. El meu problema principal en com es tracta això és que segueix una estructura durant gran part del manga de: apareix un noi que enamora la protagonista, el criat la protegeix perquè la protagonista és inútil i no és capaç de fer res per ella mateixa.
A això cal afegir els dubtes de la protagonista sobre com transmetre el seu amor o si aquest és correspost, i els sentiments del criat mal desenvolupats a més de que l'autora desaprofita totalment el suposat passat del noi. Se suposava a més que el noi tenia alguna intenció a part de pagar el deute familiar però això s'ignora totalment i es crea un personatge bastant pla que no arriba a dir res.
Després el final és bastant dolent. Diguem que soluciona de forma massa ràpida els conflictes que porta el manga deixant un mal gust de boca amb el que ja era un manga mediocre en molts aspectes.

Com deia abans en un principi aquest manga sembla tenir gairebé una estructura de capítols tancats per la quantitat de personatges que només apareixen en un capítol amb la intenció d'enamorar la protagonista o molestar al criat i desapareixen en el mateix. Em sembla una molt mala idea per a un manga tan curt, en cap moment aquests secundaris ens poden interessar i l'argument cau en la repetició. A més que cap al final sembla centrar-se amb dos personatges nous que tampoc arriben a dir absolutament res.
Però ja no és el problema dels secundaris, si vols fer una història curta centra't almenys que els protagonistes caiguin bé o tinguin una personalitat definida o que entretinguin. En aquest cas tenim al criat que està en el paper de la seva professió (que jo entenc que com a fetitxe més o menys pot interessar, perquè tothom desitjaria uncriat personal que sigui atractiu) però més enllà d'això les seves intencions i sentiments estan mal desenvolupats. I com no em canso de dir la protagonista és la típica senyoreta rica incapaç de fer res per si mateixa que a més és la típica noia ximple de shojo. Sí, insuportable.

Resumint, demanava poc d'aquest manga, una història entretinguda amb un romanç agradable. He trobat un desenvolupament tan mal fet i uns personatges tan poc atractius que no he pogut evitar no gaudir en absolut del poc que em podia arribar a oferir. Així que suposo que si esteu avorrits i la llegiu potser us agradi una mica més que a mi, que no és molt difícil.

El millor: és curt.
El pitjor: mal planejat, personatges gens treballats, història avorrida.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario