domingo, 8 de febrero de 2015

That summer, Sarah Dessen (libro)

Hola! Nou llibre al bloc.
Títol: That summer
Idioma: anglès (sense traducció oficial al castellà)
Autor/a: Sarah Dessen
Altres llibres de l'autor/a: Una canción para ti, Just Listen
Pàgines: 224
Format original: llibre
Enllaços d'interès: http://sarahdessen.com/

T'agradarà si: vols una novel·la curta sobre l'amor fraternal, on l'amor de parella no tingui molta importància, fàcil de llegir, no busques una cosa massa complex.
Ni ho intentis si: vols una història profunda o molt complexa, no t'han agradat altres novel·les de l'autora en cas d'haver llegit una altra.

Sinopsi

La Haven és una noia amb complex de ser molt alta i que sembla no encaixar ni en la seva vida i ni en la seva família. Tot segueix endavant i ella no sap si podrà adaptar-se als canvis que no paren de presentar-se durant un estiu ple d'esdeveniments.

Opinió

Després de l'anterior llibre que se'm va fer bastant pesat vaig decidir llegir alguna cosa molt curt i entretingut. Totalment a l'atzar em va sortir aquest llibre que tenia perdut per algun lloc i sent de la Sarah Dessen vaig pensar que seria com els dos anteriors, amb una mica d'amor, de "drama" familiar i entretingut. Tot i això, abans de començar a llegir-lo vaig veure algunes crítiques no gaire positives en comparació a altres obres de la mateixa autora així que sense massa expectatives vaig llegir el llibre. No ha estat malament, però és cert que és un llibre que no diu res, molt molt simple. No obstant això no hi ha problema en la seva lectura perquè és bastant curt.

La història es basa en un estiu i principalment en els problemes familiars. Si busqueu amor aneu-vos-en a un altre lloc, bàsicament se centra en la relació entre germanes i poc més, així que l'argument és bastant pobre. Per tot i això, encara que no està malament el que explica, no és gens sorprenent, ni diferent ni especial. És una altra història més que pretén tenir una moralitat bonica i simple.
En qualsevol cas el tema de l'amor entre germanes per a mi ha acabat sent el principal però només surt cap al final amb tota la seva força, encara que potser per això no m'ha acabat d'interessar. També és cert que té un altre punt temàtic de "les aparences enganyen i acostumem a idealitzar les coses". Però tampoc ha estat del tot del meu interès.
He de dir que tinc sentiments contradictoris amb la joventut de la protagonista. En certa manera m'ha agradat algun moment més inconscient que té i propi de la seva edat però alhora no m'ha acabat de convèncer.

L'estil és molt amè i és d'aquests llibres perfectes per practicar anglès. Es llegeix en poques hores i encara que no interessi massa el que està passant tampoc cansa molt per les seves poques pàgines. Per tot això és un llibre per una tarda molt avorrida si vols alguna cosa molt lleugera.
Una cosa que ha estat bé i crec que hagués pogut aprofitar més és que es basi en l'estructura dels estius, m'agrada quan les històries estan limitades temporalment i crec que pot donar molt de joc.

Els personatges no acaben de destacar del tot a excepció de la Haven. És la típica noia una mica insegura, que sempre està en segon pla, que intenta no molestar ningú, que viu a l'ombra de la seva germana... En qualsevol cas crec que tothom es figura quin tipus de personatge parlo i si us dic la veritat no crec que ella es diferenciï massa d'altres d'aquest estil. És cert que al llarg del llibre evoluciona, i bàsicament tot el que passa està basat en ella (a més d'estar narrat en primera persona cosa que propicia que tot es basi en el què és important per ella), però crec que com deia abans, aquest moment tan adolescent rebel que té acaba sent una mica ridícul al meu parer.
L'Ashley és de vegades insuportable, però podem acabar comprenent-la i acaba sent el tòpic que encara que sembli tenir la vida ideal no tot li ha anat bé. Realment crec que tenia més potencial però no acaba de desenvolupar-se del tot.
Amb la model em passa una mica com la germana, semblava tenir molt de potencial i al final no ens diuen res.
Sumner m'agrada com l'ideal que té la Haven representat aquest passant on tot anava bé segons ella, però poc més ja que gairebé no arribem a conèixer res.

Resumint, crec que és un llibre curt de molt poc interès, no diu massa i només ho recomanaria per a un moment d'avorriment. Si voleu llegir una obra de l'autora us recomano que en llegiu una altra (de fet crec que aquesta és la primera que va escriure), i si sou fans bojos podeu llegir-la encara que no sigui gran cosa (per a mi).

El millor: curta i entretinguda, passable.
El pitjor: no té res d'especial, és molt poc memorable.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario