martes, 30 de diciembre de 2014

Grisaia no Kajitsu, Studio 8 bit (anime)

Nou anime al blog! En aquest cas l'adaptació d'una visual novel que ja us vaig ressenyar no fa molt temps.
Títol: Grisaia no Kajitsu
Significat del títol: El fruit de la Grisaia
Extensió: 13 capítol
Format original: visual novel
Adaptacions: anime, manga
Estudi de l'anime: Studio 8 bit
Autor original: Front Wing

T'agradarà si: t'agrada el drama, t'agraden les històries enfocades en els personatges més que en una trama increïble o sorpreses sense parar.
Ni ho intentis si: no connectes en absolut amb cap personatge, no suportes el drama o no tens interessats en anar descobrint passats plens de traumes, has llegit la visual novel (t'asseguro que no t'agradarà l'anime).

Sinopsi
A el Kazami Yuuji se li donarà l'oportunitat d'atendre un institut. Però el que en un principi podria semblar un centre educatiu normal se'ns revelarà com un lloc on van estudiants amb "circumstàncies complicades".
En aquest centre, l'acadèmia Mihama només estudien cinc noies i el protagonista. Tots ells oculten moltes més coses del que podria semblar per les seves converses habituals...

Opinió
Aquest és un anime amb el qual em sentia il·lusionada i alhora tenia por. El cas és que sent una adaptació d'una visual novel que he llegit i ressenyat no fa gaire em feia gràcia veure com ho feien però una part de mi es figurava que l'estructura de rutes se la carregarien i quan vaig veure que només eren 13 capítols vaig saber que no hi havia temps material per adaptar res. Així que sí, els meus pitjors temors s'han vist fets realitat així que m'he empassat una molt mala adaptació i el que és pitjor de tot, que com anime independent (sense saber res de l'original) tampoc crec que valgui massa la pena. I fins i tot pitjor, planegen seguir adaptant les següents visuals novels, les dues seqüeles.

La història a mi en la vn em va agradar bastant, sobretot la ruta de l'Amane va ser la meva preferida, però en general la majoria de les rutes van estar bé encara que no siguin ni massa originals ni diferents estan ben realitzades. El problema és que per a mi no era el principal de la visual novel, per mi el interessant era l'ambientació, l'afecte que li agafaves als personatges i encara que passaven coses interessants si no t'has llegit tota la llarga ruta comú, i milers d'interaccions gairebé absurdes, els personatges et donen absolutament igual i això és el que passa amb l'anime: que només se centra en la història.
3 capítols de ruta comú, 2 per a la de la Michiru, 1 per la de la Sachi, 1 per la de la Sakaki, 2 per a la de la Makina, 4 per a la de la Amane. Us dic jo que ni la de Amane han sabut adaptar, és així de trist. Vegem, el cas és que cada ruta al joc és una realitat diferent així que és normal que el protagonista s'enamori de cadascuna de les noies a la ruta, però com sol passar en l'anime, mig eliminen el romanç i fan un semi-harem per arreglar aquestes incoherències que es formarien. No obstant això, això ja m'ho esperava així que cap problema.
Seguim, entenc que no tinguessin pressupost i que les facin tan curtes em molesta però no m'indigna, el que em rebenta és que posin coses que no surten. I per algun motiu que no arribo a comprendre el capítol de la Sakaki és gairebé tot pura invenció dels guionistes (excepte el seu passat), i la part final del de l'Amane també ho és. Puc entendre que la ruta d'Sakaki involucra una fugida (com la de Makina) i que això hagués costat posar només en un capítol, però no crec que fes falta fer tota aquesta invenció. És que per això podrien no haver adaptat només algunes de les rutes. I el final de l'Amane no ho entenc, de debò a què venia aquest últim capítol amb segrest inclòs? Us asseguro que això no surt i no puc entendre perquè volien posar-ho.
De la ruta de la Makina s'han deixat algunes coses i no acaba de ser el de la vn, sobretot perquè les pistes sobre el caràcter de Yuuji no apareixen. I les rutes de la Sachi i la Michiru les han fet molt de pressa i per a mi falten dues escenes claus a dues, a la primera certa espera en un parc, en la segona certs plors quan està enterrada. Però en fi, més o menys alguna cosa han fet.

Com anava dient tot va molt de pressa i per tant els personatges es desenvolupen poc. I el que és més, una cosa que m'ha cridat molt l'atenció (i molt negativament per cert), és com abusen del fanservice per tot arreu i mal fet. A la vn hi havia un munt d'al·lusions sexuals i no em van importar, de fet m'agradava com parlaven amb franquesa del tema, però en l'anime veiem un munt de plans absurds on les calces abunden en moments que no tenen sentit, fins i tot treuen dramatisme al que està passant.
Fins i tot en una escena de persecució a la ruta de l'Amane (que també cal dir que s'han passat intentant fent-la èpica) hi ha un pla de calces de la Kazuki que sobrava tant en aquell moment...
Des del primer capítol s'abusa del fanservice i sembla que la sèrie s'estigui desprestigiant a si mateixa.

De la música he de dir que m'ha agradat que almenys hagin respectat tots els endings de les protagonistes (encara que alguns només en la seva versió instrumental). I no m'ha molestat massa el canvi d'opening perquè la cançó també estava bé. Us deixo l'opening de l'anime i un ending especial de la ruta d'Amane cantat per la meva adorada Nagi Yanagi.

Els personatges com m'he cansat de dir en l'anime no es desenvolupen tot el que podrien i perden un munt de personalitat. El cas és que totes les hores de visual novel no es poden comparar amb els escassos 13 episodis, però el protagonista està molt mal tractat en aquesta adaptació. Els pensaments constants del Yuuji a la vn el feien un personatge molt humà, encara que era fred i sabia arreglar-ho tot no era per res el que veiem en l'anime. En aquesta adaptació el protagonista és el típic noi insensible que té grans habilitats per a tot i no s'immuta per res del que passa, que no té gairebé sentit de l'humor, és a dir és un personatge que no suportaria, quan en la vn el Yuuji i la seva veu narrativa era un dels grans punts a favor de l'assumpte.
Sobre les heroïnes més o menys coneixem la seva personalitat però el desenvolupament és molt radical per culpa que tot va molt de pressa. D'un capítol a un altre un personatge ha canviat completament i el cas és que no té sentit.

Resumint, una adaptació pèssima d'una visual novel que val bastant la pena. Han anat tan de pressa que s'han carregat la meitat del que passa, els personatges no s'han desenvolupat bé, i el pitjor de tot s'han dedicat a inventar quan no sabien que posar.
Potser com anime independent almenys us entretindrà, però res més.

El millor: potser que ajudi a donar a conèixer la vn, la música (?).
El pitjor: tot, que no han sabut adaptar res, que m'indignen, que per això més valia no fer res (?).


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario