jueves, 13 de noviembre de 2014

Muv luv -Extra i Unlimited-, Age (visual novel)

Hola! Una nova visual novel per al blog.
Títol: Muv-luv
Estudi: age
Altres obres de l'estudi: Kimi ga Nozoku Eien, Kimi ga Ita Kisetsu -Primary-
Continuacions: Muv-luv Alternative
Format original: visual novel
Extensió aproximada: Llarg 30-50 hores
Idioma: anglès
Contingut Sexual: sí
Enllaços d'interès: https://vndb.org/v93

T'agradarà si: no t'importa llegir alguna cosa que comenci de manera lenta, que et pugui arribar a avorrir, tens paciència, no et molesta llegir rutes amb poc contingut i que no arriben enlloc.
Ni ho intentis si: no suportes llegir coses que no tinguin molta acció, no t'interessa llegir una llarga part de comèdia o creus que és una pèrdua de temps.

Sinopsi
La vida del Takeru és bastant normal, va a l'institut, cada dia l'ajuda a aixecar-se la seva amiga de la infància, la Sumika, i està viciat a un videojoc de robots. El que semblava que no canviaria mai es veurà afectat quan aparegui la Meiya, filla d'una família rica i que assegura està destinada a estar amb el Takeru.

Opinió
Aquesta és una visual novel que ja d'entrada et diuen que és avorrida, pèssima, mediocre i que llegeixis només el just i el necessari, així que, llavors, per què nassos l'he llegit o és coneguda? Bé, perquè la segona part està considerada la millor visual novel pels fans, o almenys és així en la visual novel data base on la puntuació més alta és la de Muv luv Alternative. Per tant, no tenia grans expectatives en aquesta primera part, pensava que m'avorriria molt. El cas és que sent tan dolent tot el que deien i anar tan preparada no m'ha semblat que fos horrible, d'acord, no és bo es podrien millorar moltes coses, però podria haver estat molt pitjor.

Primer de tot, vull comentar-vos una mica l'estructura del joc. Muv-luv està format per dues parts: Muv-luv Extra i Muv-luv Unlimited. Muv-luv Extra és la part que segueix la sinopsi, aquí només trobareu l'estructura normal d'una vn és a dir un noi que segons les eleccions que faci es quedarà amb una noia diferent (cinc noies principals de les que podem conèixer els seus problemes i la seva manera de ser), per tant romanç i comèdia sense massa drama. La segona en canvi tracta d'un món alternatiu on la humanitat, reduïda en gran part, lluita contra extraterrestres amb robots gegants (canvi important, sens dubte). Els finals no importen perquè tots són exactament iguals canviant només la noia amb qui et quedes i aquí hi ha una mica més de drama per la situació en què viuen.
Són bastant diferents així que vull parlar-vos per separat de les dues.

Muv-luv Extra
El problema principal que tinc amb aquesta part és com les rutes són totes molt poc completes, precipitades i no acaben d'arribar a interessar del tot. M'ha donat la sensació que era tot una ruta comuna (és a dir la part on no esculls a ningú) molt llarga que gairebé sol l'última escena i la sexual feien adonar-te que estaves en la ruta d'una noia i no a la ruta comú (potser exagero, però una mica sí que m'ha semblat així). Tanmateix, també és cert que l'ambient del personatges m'agradava i que en general tampoc se m'ha fet pesat, esperava alguna cosa horrible i m'he trobat amb un producte mediocre amb uns personatges característics.
Us parlaré una mica més de les rutes:

-Sumika/Meiya. Sí, poso a aquestes dues juntes perquè comparteixen ruta a excepció de comptades escenes. De fet aquest ha estat el cas on més m'ha donat la sensació que era una prolongació de la ruta comuna amb l'afegit de l'escena sexual per exigència del guió. Em sembla molt trist que les dues protagonistes principals hagin de compartir ruta perquè no tenen prou contingut per diferenciar-les. Això sí, està bé llegir una d'aquestes la primera i si t'agrada l'ambient o alguna de les heroïnes secundàries llegir les altres rutes. Si us avorreix o no teniu interès en les altres heroïnes us recomano que només llegiu la ruta de Sumika i la de Meiya i passeu al Unlimited (només llegint aquestes dues rutes es desbloqueja l'Unlimited).
-Sakaki. La pitjor ruta del joc: drama exagerat sense solta ni volta, massa llarga, no arriba enlloc... No és que em caigués malament el personatge, però les seves inseguretats em van acabar resultat molt pesades. A més també cal dir que el fet en què es basa tot el drama està agafat molt pels pèls. De fet em sembla molt exagerada la reacció en cadena que es dóna per un fet que succeeix al festival com també la reació que té el personatge.
-Tama. Aquesta ruta és curta i agradable però mediocre. El contingut és molt simple, la noia és mona sense més però tampoc em convenç gaire. Tot i així, té moments divertits, la part del tir amb arc em va semblar interessant, tampoc apassionant, però va estar bé. La vaig llegir en una estona seguida i se'm va fer amena també per això.
-Ayamine. Aquesta és la meva preferida, però he de reconèixer que tampoc és massa bona. En aquest cas la personalitat del personatge és el que més em convenç, adoro com canvia de tema, com contesta coses sense sentit... Tanmateix també és veritat que el drama a la ruta, encara que és exagerat, està una mica millor fet que en altres rutes. En general vaig considerar que va ser una ruta acceptable i que destacava sobretot del caràcter de l'heroïna.

-finals Extres. Hi ha tres finals més a part d'aquests. El de la Marimo és només per tenir una escena sexual amb ella així que no val la pena. Els altres dos són abruptes i sense sentit, però almenys el de l'illa deserta em va fer bastanta gràcia.

Muv-luv Unlimited
Aquesta part en general m'ha semblat bona, sobretot tenint en compte d'on veníem. El canvi temàtic radical de part 1 a 2 pot sorprendre i estranyar al principi, però a mesura que avancem ens endinsem fàcilment en un món, que, encara que sona estereotipat, és millor del que esperava.
He de dir-vos que encara que jo sabia que tard o d'hora llegiria la saga Muv-luv, em tirava enrere tant com la seva primera part que tothom la considera horrible com la temàtica mecha (robots gegants). Esperava trobar-me amb una vn plena d'acció i combats, i la veritat és que no sóc molt fan d'aquest tipus d'història, però el contingut m'ha sorprès perquè anava més cap conèixer els personatges, la seva evolució, el drama que representa haver de lluitar i saber que pots perdre la vida, i alhora seguia havent comèdia. Se suposa que Unlimited és un pròleg a Alternative, o aquesta és la sensació que m'ha donat, així que espero grans coses de la següent.
Encara que la majoria Unlimited m'ha agradat he de dir que al final no m'ha convençut gens. El primer problema és l'amor sortit del no-res que pots escollir amb qui tenir, em sembla que l'han posat perquè tocava i res més, així que sobrava bastant. Després al final en si tampoc em sembla massa bo, perquè és totalment precipitat i segons la sinopsi d'Alternative crec que funciona més com un bad ending per començar el Alternative com si fos la solució.
Com us deia abans els finals no tenen cap mena d'importància. M'he "llegit" tots els finals (si, sóc masoquista) i es diferencien en gairebé res a part de la noia que esculls. Tanmateix recomanen que llegeixis el final amb la Meiya i el de la Yuuko.
Pel que fa a aquesta última he de dir que explica més aviat poc sobre el problema de l'Alternative IV així que tampoc ho trobo gaire important. Això sí, el personatge de la Yuuko m'interessa molt així que el seu costat més feble em va agradar veure-ho (encara que l'escena de sexe sobrava, com totes o la majoria).

Fora de la història en si, crec que l'estil té algun problema que altre. Em fa la sensació que és problema de la traducció, tot i així no conec prou l'idioma per poder opinar amb criteri.
També he de comentar que en aspectes gràfics hi ha algunes cares deformes que no m'agraden i l'estètica és una mica antiga. No obstant això no tinc massa queixes i en general trobo que està força ben fet.
La música no acaba de destacar per com tota és genèrica i amb poca varietat. Tot i això és agradable i algun tema fins i tot destaca. Jo us deixo l'opening i l'ending d'Unlimited.

Sobre els personatges en general vull tornar a remarcar que m'agraden com a conjunt tot i que és veritat que quan volen aprofundir en cada un d'ells no acaben d'aconseguir-ho (com passa a les rutes). Aquest grup que formen m'agrada bastant a excepció d'un petit problema: que totes estiguin tan boges per ell. Entenc que és l'estructura pròpia de les vn, però els harems em cansen, i més quan totes ho estan per un noi com el protagonista.
D'acord, tampoc odio el Takeru, però no m'acaba d'agradar. És el típic protagonista bromista, gandul, sociable i que és capaç d'enamorar a qualsevol perquè té cops amagats de bondat, valentia, i d'heroi. Sí, típic protagonista que trobes per tot arreu. El cas és que adoro quan els protagonistes són diferents, tenen una personalitat atraient i diferent, però suposo que amb el Takeru no és el cas.

Resumint (i avui m'he enrotllat molt), en general és un producte mediocre amb punts bons. Extra és una bona ruta comuna per conèixer els personatges i que almenys amb mi ha servit per que em caiguessin bé el grup de personatges però que falla estrepitosament en les rutes individuals. Unlimited en canvi enganxa bastant, té drama i comèdia ben combinats i l'únic problema per a mi és el final tan precipitat. Per això m'he quedat amb moltes ganes de llegir la següent part i no exagero que tan bon punt acabi la ressenya començaré amb Alternative.

El millor: Unlimited en general, les relacions dels personatges, no m'ha arribat a exasperar.
El pitjor: les rutes individuals d'Extra (i aquest en general pot fer-se pesat per a alguns), el final d'Unlimited...


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario