martes, 9 de septiembre de 2014

Premi: Liebster Adward

Una entrada que no esperava causada perquè m'han nominat al Liebster Adward. Així que sense més preàmbuls, som-hi.
He estat nominada per l'Edgar del blog La màgia de les lletres, a qui agraeixo aquest premi i us animo a visitar el seu blog. 

Les bases del premi són:
-Agrair a la persona que t'ha nominat/ Agradecer a la persona que te ha nominado
-Nominar 11 blogs amb menys de 200 seguidors. / Nominar 11 blogs con menos de 200 seguidores
-Respondre les 11 preguntes que t'han plantejat. / Responder a las 11 preguntas que te han planteado.

1-Quin és el teu gènere preferit?
Primer de tot haig de dir que em costa molt triar en tots els aspectes així que no tinc ni la més remota idea de quin és el meu gènere preferit. Dit d'altra manera, m'agrada la fantasia, però també m'agrada el realisme, gaudeixo llegint clàssics, tanmateix llegeixo novel·les juvenils... De fet, crec que el gènere en el fons és igual, mentre el llibre m'interessi.

2-Com et vas animar a escriure al blog?
Probablement perquè estava avorrida i m'agrada donar la meva opinió sobre el que vaig llegint. Com és impossible discutir tot el que llegeixo (incloses visuals novels, que ningú les coneix) vaig entendre que si havia de donar la meva opinió el millor era fer-ho en un blog. També haig de dir que ara em va bé per llibres o històries que m'han deixat confosa escriure l'opinió per centrar idees.

3-Sagues o llibres sense continuació?
Llibres sense continuació, m'agrada llegir coses ja acabades. Tanmateix caic sovint en la temptació de començar sagues...

4. Quin és el llibre que has rellegit més vegades?
No acostumo a rellegir perquè veig tants llibres interessants pendents que prefereixo començar coses noves. Tanmateix he fet l'excepció amb la saga Harry Potter que ara mateix estic rellegint sencera.

5. Quin és el millor llibre que has llegit aquest any?
Un només? Em feu la vida difícil.... D'acord, probablement em quedaria amb Cims Borrascosos. Però també us podria mencionar Una conxorxa d'ences, Dança amb dracs o La insostenible lleugeresa del ser. (veieu com no em sé decidir?)

6. Portada preferida...
No m'he plantejat mai quina és la meva portada preferida. I de fet, no sóc gaire de fixar-me amb el tema així que us deixo aquesta, la d'El nom del vent que m'agrada força.

7. Quin llibre t'emportaries a una illa deserta?
Un diccionari. No, de debò, no tinc ni idea de quin m'emportaria a una illa deserta així que almenys si t'emportes un diccionari pots avorrir-te en estudiar-lo sencer... D'acord, sinó m'emportaria o una novel·la que tingués milers d'interpretacions i fos llarga o un llibre amb molts de contes potser Les mil i una nits, per tenir varietat...

8. Personatge preferit masculí
No, simplement no.... Snape de Harry Potter, Kvothe de El nom del vent, Heathcliff de Cims Borrascosos, Tyrion de la saga Cançó de gel i foc, Howl de El castell ambulant i continuacions, Lord Henry de El retrat d'en Dorian Gray... Pels que encara dubtaven que sóc una indecisa...

9. Personatge preferit femení
En canvi aquesta no la sé respondre. Bé, si treiem la part "literària" us diria la Bernkastel de la sound novel Umineko no naku koro ni. M'acabo de traumatitzar, de debò no hi ha cap personatge femení de llibre que m'agradi? D'acord, potser la Sophie d'El castell ambulant, l'Elizabeth d'Orgull i Prejudici no estan tan malament, però no estic convençuda.

10. Què l'hi diries al teu personatge preferit?
Probablement "hola" i a partir d'aquí iniciariem una conversa. No, el que passa és que no tinc ni idea de quin és el preferit de tots. Tot i que potser si fos el Peter Pan, un dels meus grans amors literaris quan era petita, li demanaria que em portés a Mai Més...

11. Autor preferit.
De debò la gent té tantes coses preferides? No tinc autor preferit, però si em feu pensar molt us diria que admiro a Oscar Wilde però tinc una relació amor-odi amb ell, que m'agrada l'estil de Haruki Murakami i que a nivell argumental J.K. Rowling i George R.R. Martin s'enduen el premi per revelacions inesperades i trames complexes. 
Tanmateix també he de dir que no he llegit tots els llibres d'aquests autors així que no puc opinar plenament.

Blogs nominats:

Preguntas:
1- ¿Cuál es el último libro que te ha decepcionado?
2- ¿Y el último personaje que odiaste?
3- ¿Cuál es el último libro que te ha gustado?
4- ¿Y el último personaje que te ha gustado?
5- Libro con más páginas que has leído (o el que recuerdes con más páginas)
6- Libro con menos páginas que has leído
7- ¿Te fijas más en la portada o el título?
8- Último clásico que recuerdes haber leído, ¿te gustó?
9- ¿Haces reseñas de otra cosa que no sean libros? ¿De qué?
10- ¿Odias las historias con drama o tragedias o te encantan?
11- ¿Marcas los libros (subrayas, post-its) o no?

3 comentarios:

  1. Hola!! Muchas gracias por nominarme!! E cuanto pueda respondo las preguntas. Un beso!! :)

    ResponderEliminar
  2. Hola muchas gracias por nominarnos a NIka y a mi
    SALUDOS
    Carol

    ResponderEliminar