martes, 9 de septiembre de 2014

Rellegint: Harry Potter i el calze de foc, J.K.Rowling (llibre)

Hola! Nou llibre d'Harry Potter al bloc.
Títol: Harry Potter i el calze de foc
Títol original: Harry Potter and the golbet of fire
Autor/a: J.K.Rowling
Pàgines: 700
Precedit de: Harry Potter i la pedra filosofal, Harry Potter i la cambra secreta, Harry Potter i el Presoner d'Azkaban
Continuacions: Harry Potter i l'Ordre del Fènix, Harry Potter i el Misteri del Príncep, Harry Potter i les Relíquies de la Mort
Format original: llibre
Adaptacions: pel·lícula, videojocs...

T'agradarà si: ja et van agradar els tres anteriors, no li tens por a lectures llargues, volies més contingut en els anteriors...
Ni ho intentis si: has llegit els anteriors de Harry Potter només perquè eren curts, tens odi a la fantasia.
Sinopsi
De nou el Harry ha de passar l'estiu amb els seus oncles, però en aquesta ocasió pot utilitzar al seu oncle el Sirius com a amenaça contra ells, ja que els Dursley en saber que ha estat a la presó no volen tenir res a veure amb ell. Però no passarà gaire temps fins que els Weasley el convidin a anar al Torneig Mundial de Quidditch on apareixerà la marca representant de Voldemort. Però no només allà, alguna cosa nova espera a Harry i als seus amics quan vagi a Hogwarts...

Opinió
A partir d'aquí comencen els totxos de Harry Potter, se m'ha acabat la bona vida de llegir un llibre en un dia, però d'altra banda és positiu el fet que cada vegada es complica més la trama, hi ha més personatges... En qualsevol cas segueixo encantada d'estar rellegint aquesta saga en un dels volums que en el seu moment més m'agradaven per diferenciar-se força dels altres ja que hi ha el torneig dels tres bruixots en marxa.

L'estil segueix en la línia dels anteriors, dinàmic i enganxant força. De fet per ser un llibre de 700 pàgines me l'he llegit ràpid i en cap moment es fa pesat. El món de mags en aquest quart llibre creix una mica més i ens mostren com existeixen altres escoles a part de Hogwarts. La veritat és que m'ha donat la sensació que aquest detall se li va acudir de sobte a l'autora, alguna cosa així com: no és normal que només hi hagi una escola a tot el món anem a afegir-ne més. Ho dic perquè en cap moment dels anteriors se'ls fa esment i apareixen de sobte. Tot i així, és veritat que Harry no sap massa del món dels mags i que vagi aprenent dóna una excusa a l'autora per a aquestes revelacions sobtades.

La història en aquest llibre es beneficia en gran part per l'estructura del torneig dels tres bruixots. La veritat és que almenys a mi em sembla una gran idea posar competicions en els llibres perquè és gairebé una manera segura de captar l'atenció, ja sigui per saber qui serà el guanyador o que hauran de fer en aquesta competició. Encara que com sempre jo ja coneixia el que anava passar és cert que m'he adonat d'alguns detalls que ni s'esmenten en la pel·lícula i sempre és divertit comparar aquestes coses.
Una cosa que trobo particularment bona en aquest llibre és certa revelació sobre un personatge que considero que està molt ben feta. Crec que ningú l'esperaria i el millor com sempre és veure les petites pistes que l'autora dóna per intentar desvetllar el misteri cosa que sembla impossible.
Com ja deia en l'anterior la història tira més cap al drama i veiem com el protagonista i els seus amics ja no són uns nens i es troben en plena adolescència. Per això ja trobem més situacions amb una mica de romanç. També alguna cosa diferent en aquest és que ja no és tan independent, d'acord, es pot llegir per si sol i més o menys tot s'entén, però també és cert que deixa amb més ganes de llegir els pròxims ja que té més relació amb Voldemort. En aquest el final ja és més obert per dir-ho així.

Els personatges com ja he dit creixen en quantitat a cada llibre i també evolucionen. En aquest cas destaca per a mi la relació entre el Ron i l'Hermione, almenys aquests gelosia al meu jo més busca-morbos l'ha deixat amb un bon sabor de boca. També dir que l'Hermione en aquest llibre es fa la revolucionària per la causa dels elfs domèstics, altra cosa que en la pel·lícula no surt, així com el Dobby i la Winky. Una cosa que també és curiós és veure a el Harry mig enamorat de la Xo alhora que la seva gelosia amb el Cedric. Un personatge que m'ha cridat l'atenció és el Gepp de la Conselleria, no sortia a la pel·lícula i la veritat és que l'havia oblidat completament.
També destaquen per a mi el George i el Fred amb els seus intents de posar una botiga, el Hagrid i els seus problemes per ser mig gegant, l'Snape perquè tinc una obsessió amb ell, o com n'és d'insoportable la Rita Sketer.

Resumint, un altre llibre de la saga d'Harry Potter llegit i ressenyat. La veritat és que tot l'assumpte del torneig dels tres mags m'ha agradat bastant rellegir. Dóna més dinamisme a el llibre en si. Els personatges segueixen augmentat creant un món cada vegada més ampli i el drama va en augment.

El millor: el torneig dels tres mags dóna dinamisme a l'acció, més personatges, més drama...
El pitjor: res en concret.


Fins aquí el meu avorriment.

2 comentarios:

  1. ¡hola! he trobat el teu blog gracies a una amiga que me l'ha passat, estaría encantada de que ens seguissim ^^ el meu blog es de mangas en pdf, y alguna reseña,
    yo ya et segueixo :)

    ResponderEliminar