martes, 23 de septiembre de 2014

DRAMAtical Murder, NAZ (anime)

Hola! Nou anime al blog.
Títol: DRAMAtical Murder
Extensió: 12
Format original: visual novel
Adaptacions: anime
Estudi de l'anime: NAZ
Autor original: Nitro + Chiral

T'agradarà si: no has llegit la visual novel, no busques yaoi explícit, no t'importa que alguna cosa corri molt per explicar un munt de coses surrealistes (crec que ja podeu entendre per on va la meva opinió no?)
Ni ho intentis si: no et va agradar la vn si l'has llegida, buscaves una adaptació decent, vols yaoi (l'han tret tot)
Sinopsi
L'Aoba és aparentment un noi normal que viu a l'antic barri de la Illa Midorijima, que no fa molt temps va ser envaïda per TOUE, una empresa que va demolir bona part de l'illa per construir una zona privada anomenada Platinium Jail. L'Aoba es trobarà enmig de dos jocs que estan molt de moda el Rythm i el Liebstiez, intentarà allunyar-se i viure tranquil amb la seva àvia, però tots aquests successos acabaran afectant a la seva vida més del que es pensa.

Opinió
Després de llegir la visual novel vaig saber que aquest estiu feien l'adaptació, pensant que no podia ser més oportú vaig saber que acabaria veient com passava a ser un anime i esperava una adaptació que almenys fos decent. Sabia els riscos d'adaptar una visual novel, l'estructura del gènere amb les seves històries/finals alternatius normalment no acaba d'encaixar en un anime que s'intenti fer lineal. I per descomptat aquesta adaptació ha estat un pèssim intent d'ajuntar totes les rutes que incloïa el joc explicant així tot molt per sobre sense arribar a aprofundir en res.

La història original en què es basa aquest anime és bastant complexa, no dic que sigui molt difícil d'entendre ni res per l'estil, però sí que és veritat que té molts conceptes de fantasia i ciència-ficcióc omplexes que en l'anime són gairebé ignorats i els expliquen fatal. Crec no anar massa errada si penso que la gent que hagi vist només l'anime li haurà costat entendre perquè nassos lAoba diu aquesta última frase. Em sembla estúpid que no donin ni una mica d'explicació a això.
També he de dir que totes les rutes són molt més completes del que ens mostren en el capítol que dediquen a cada personatge. Em sembla molt trist que almenys no hagin dedicat dos per cap, però suposo que no tenien pressupost. Relacionat amb això el problema està com he dit en què han intentat incloure totes les rutes en una història sola quan això deixa de tenir sentit. Per a això han hagut de mig inventar i sobretot treure una gran quantitat de contingut. Començant per qualsevol mostra d'amor entre els personatges o de "yaoi" que se suposa que és el gènere.
Crec sincerament que per adaptar una visual novel, que per als que no sàpigueu normalment depenent de les teves eleccions acabes en un final amb un personatge o amb un altre, s'ha de fer una adaptació on s'acceptin les realitats alternatives. És cert que per a un espectador que no coneix el gènere original no té gaire sentit veure una sèrie que des del mateix punt inicial repeteixi la mateixa història però cada vegada centrant-se en un personatge diferent, però seria l'única manera de ser fidel a l'original.
Una cosa que m'hagués agradat que adaptessin però que tampoc calia eren els bad endings. Sé que no quedaven molt bé, però em van resultar força interessants així que almenys els podien haver tret en mig del scrap com una de les opcions del que podia passar perquè l'Aoba s'adonés del que l'esperava exactament si s'equivocava. Tanmateix, com dic m'hagués conformat si no els treien mentre l'adaptació fos decent.

Per tot això us queda clar suposo que l'anime va amb unes presses immenses i dubto molt que tingui gran quantitat de fans que no hagin llegit la vn prèviament. És trist com una història que en l'original sense ser increïble estava ben feta i entretenia hagi pogut ser malmesa de tal manera. D'acord, potser exageri, però em fa molta ràbia quan veus que tantes coses es podrien haver fet millor i que la gent fins i tot es podria interessar pel format original d'haver fet una adaptació més fidel.

Una cosa curiosa és que en aspectes gràfics després de l'horror del capítol 3 que fins i tot els productors van decidir arreglar-ho amb millor qualitat està bastant bé. I el que més m'intriga de tot del que fa nitro+ és la quantitat de diners que s'ha de gastar en cantants i cançons. ¿De debò calia no fer servir ni un tema de la banda sonora original de la visual novel? Suposo que potser tinguessin problemes de llicència o alguna cosa, però no em sembla del tot normal que els cantants siguin tots els mateixos i hagin de fer unes sis o set cançons noves. També he de comentar que algun tema instrumental sense arribar a ser la gran cosa estava bé. almenys millor que els electrònics de l'original, l'única cosa en què podria superar mínimament l'adaptació.
En fi, us deixo els dos endings especials per l'anime cantats per l'Ito Kanako:
Ending del Koujaku
Ending especial del Clear:

Els personatges aquí són destrossats completament. D'acord, la meva vena criticona m'impedeix ser objectiva, però sí que és cert que traient tanta informació a totes les rutes dels personatges no destaquen, els seus problemes no s'entenen i crec que el final de Ren ja és per matar-los amb les poques explicacions que s'han molestat a donar. Un que m'ha molestat especialment ha estat el cas del Clear perquè va ser el personatge que més em va agradar a la visual novel, el que han fet amb la seva història ha estat del pitjor, una de les escenes més dramàtiques no podien fer aparèixer ni de casualitat, així que res, el meu pobre Clear ha quedat com només un personatge estúpid quan és bastant més que això, i així amb tots els personatges. Encara que també he de dir que potser el Mink sigui el que millor hagi quedat en l'adaptació, tampoc del tot, però si millor que el Clear o el Ren ...

Resumint, si us ha agradat ni que sigui una mica llegiu la vn que és això que us ha agradat ben fet. En el cas que hagueu llegit la vn oblideu l'adaptació i seguiu amb les vostres vides, us podeu lamentar de com les visual novel poques vegades tenen bons animes o seguir sent masoquistes veient adaptacions que només serveixen per malparlar com acabo fent jo.

El millor: que potser algú s'animi a llegir la visual novel (encara que ho dubto...)
El pitjor: l'anime en si, que l'hagin adaptat tan malament ...


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario