domingo, 10 de agosto de 2014

Trono de Cristal de Sarah J. Mass (llibre)

Hola! Nou llibre al blog.
Títol: Trono de Cristal
Títol original: Throne of glass
Idioma: hi ha traducció al castellà, l'he llegit en anglès. Crec que no existeix en català
Autor/a: Sarah J. Mass
Pàgines: 404
Precedit de: The assassin's blade (conjunt d'històries anteriors a Trono de Cristal)
Continuacions: Crown of the Midnight (La corona de medianoche), Heir of fire (surt al setembre) i crec que tres més.
Format original: llibre
Curiositat: l'autora va tenir la idea mentre veia la Ventafocs de Disney pensant que una melodia que sonava era massa fosca per al que passava així que va pensar en una noia que corria per alguna cosa i a partir d'aquí va trobar la idea.
Enllaços d'interès: http://sarahjmaas.com/

T'agradarà si: busques alguna cosa fàcil de llegir, entretinguda, vols una protagonista lluitadora.
Ni ho intentis si: odies les sagues o et fa por començar alguna quan estan encara sense acabar, busques alguna cosa amb molta acció (té, però no una barbaritat)

Sinopsi
La Celaena és una assassina que ha estat condemnada a treball forçós en un lloc d'horribles condicions anomenat Endovier. Per això, quan el mateix príncep se li aparegui perquè competeixi per ser l'assassina del rei a canvi de la seva llibertat en quatre anys, no dubtarà a acceptar.

Opinió
Vaig començar a llegir aquest llibre per la quantitat de bones crítiques que ha tingut. Em va semblar que partia d'una premissa bastant interessant i que prometia ser una lectura amena. També he de dir que feia temps que no em posava amb algun llibre de fantasia èpica així que em va semblar la millor opció. El resultat de la meva lectura ha estat gratificant majoritàriament, tot i així és cert que en algunes coses esperava potser una mica més.

L'estil és en general bastant directe i fàcil per la qual cosa es llegeix ràpid. Però també és cert que al principi m'ha costat enganxar-me a la història. No és massa descriptiu (encara que en alguns moments en llegir-lo en anglès he trobat certes paraules complicades), però aconsegueix força bé fer-te conèixer els personatges amb els seus diferents sentiments i caràcters. Potser el ritme sigui una mica inconstant, mentre que moltes de les proves potser haurien merescut més l'atenció, hi ha una batalla que sense ser pesada del tot, és bastant llarga.

La història en si és potser el punt en que en un principi he quedat més "sorpresa" per així dir-ho. Vull dir amb això que per la sinopsi esperava trobar-me una història plena d'acció i que es centrés totalment en la competició entre els assassins. En canvi, tot i que és important, en alguns moments em donava la sensació que se li podria haver tret molt més de suc a la idea.
La història es centra més en la intriga de saber que està passant realment al castell, qui i com ho està fent. En aquest aspecte crec que la solució és força còmoda per part de l'autora, sobretot fer que el culpable sigui cert personatge és una manera de solucionar-ho tot molt ràpidament. Potser el punt de la història que no m'esperava, i que com de costum va ser un dels meus principals interessos, va ser l'amor, concretament el triangle que es forma. Només espero que un dels vèrtexs se li doni més importància en els propers llibres.
El final sense ser totalment obert, deixa amb ganes de més, o almenys jo suposo que amb paciència seguiré amb aquesta saga que pel que sembla estarà formada per sis llibres.

Els personatges en general m'han agradat. La Celaena em causava sentiments contradictoris. Sobretot perquè te la presenten com una noia lluitadora i forta, però et mostren el seu costat més vulnerable tota l'estona. No dic que això estigui malament però potser m'ha faltat veure més aquesta força. Certa decisió que pren cap al final pel que fa al príncep, m'ha sorprès i potser, encara que no sigui el més important, és un dels motius pels quals vull seguir llegint per veure com ho desenvoluparà l'autora. Un tret interessant de la Celaena i d'altres personatges és que els agrada llegir, sobretot em sembla curiós pel tipus de món tipus medieval en el què viuen.
El Dorian és un personatge que espero que evolucioni en els següents llibres i que maduri. No està malament com està (tendre i una mica il·lús des del meu punt de vista) però crec que per la seva posició i el món en què viu encara li cal crèixer.
El Chaol potser sigui el que més m'ha interessat dels tres. Tot i que no ha tingut prou protagonisme espero que aparegui molt més en els següents ja que el que m'han mostrat en aquest llibre m'ha convençut.
Un personatge que apareix bastant però que necessita més desenvolupament potser és la Nehemia. Suposo que tindrà més importància de la que ja ha tingut (que és bastant) en els següents.

Resumint, sense ser una gran lectura ha estat bastant amena. Els personatges m'han interessat prou per seguir amb la saga i la principal pega que veig és que sigui tan llarga i que encara estigui en progrés.

El millor: és entretingut, els personatges i les seves relacions
El pitjor: que sigui una saga tan llarga, potser esperava una mica més en tots els sentits.

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario