sábado, 30 de agosto de 2014

Rellegint Harry Potter i la cambra secreta, J.K. Rowling (llibre)

Hola! I segueixo rellegint la saga d'Harry Potter.
Títol: Harry Potter i la cambra secreta
Títol original: Harry Potter and the chamber of secrets
Autor/a: J. K Rowling
Pàgines: 332
Precedit de: Harry Potter i la pedra filosofal
Continuacions: Harry Potter i el presoner d'Azkaban, i el calze de foc, i l'ordre del fènix, i
el misteri del príncep, i les relíquies de la mort (set llibres en total)
Format original: llibre
Adaptacions: pel·lícula, videojoc...

T'agradarà si: et va agradar el primer, vols una cosa ràpida de llegir plena d'aventures i fantasia, vols conèixer a Harry Potter, no tens prejudicis contra els llibres infantils
Ni ho intentis si: vols alguna cosa densa amb un contingut transcendental, no et ve de gust res ple d'acció, ja no et va agradar el primer.
Sinopsi
Després d'un primer any d'allò més mogut en Hogwarts, Harry ha de tornar a casa dels seus oncles a passar l'estiu. Unes vacances que se li faran interminables sense saber res dels seus amics. L'han oblidat, o potser hi ha algú involucrat en tot això?

Opinió
Com ja vaig comentar farà un mes o així, he decidit rellergir-me aquesta saga que vaig gaudir per primera vegada amb vuit anys. En un intent de retrobar-me amb la meva infància o simplement descobrir de nou a Harry Potter i el munt de personatges que envolten el seu món. Aquesta vegada us porto la ressenya de la segona part. Planejo anar intercalant un llibre d'aquesta saga amb un que no pertanyi a partir d'ara així que us cansareu de ressenyes del nen mag, ja us aviso. D'entrada ja us dic que segueixo trobant els llibres molt entretinguts.

La història no s'atura en cap moment, els protagonistes es veuen submergits en els secrets i misteris més estranys sense parar. Potser és d'admirar la imaginació que va haver de tenir l'escriptora en crear tantes aventures una darrere l'altra. En aquesta ocasió, tot i que ja sabés qui estava darrere de tot no deixa de ser divertit veure com els protagonistes s'entesten a culpar sempre als mateixos. De fet suposo que de no saber-ho d'entrada ha de resultar bastant sorprenent descobrir qui realitzava tots aquests actes. I el millor de tot és que l'autora et va deixant caure coses que més o menys t'assenyalen la persona.
Tanmateix també és cert que encara que en general el món i tot el que passa té força lògica interna hi ha alguns detalls massa arreglats. Durant certa batalla cap al final la intervenció d'un animal és massa convenient. Encara que almenys l'autora té el detall de presentar-nos-el abans de la seva actuació final.

L'estil és molt dinàmic i fa que et llegeixis el llibre en un tres i no res. Jo m'he tornat boja de nou i m'ha durat un dia, però encara que es trigui més en llegir-lo crec que és perfecte per iniciar lectura a qualsevol per la seva facilitat i amenitat. El millor en aquest sentit per a mi és que encara que sigui tan lleuger et permet entrar de ple en aquest món de mags i bruixes. Potser també és cert que la meva percepció d'una ambientació que jo veig tan clara i completa tingui alguna cosa a veure amb el viu record que tinc de les pel·lícules. Però tot i així és d'aquells llibres que no aclapara amb la informació del món creat sinó que te la deixa anar descobrint a poc a poc.
També he de dir que aquest segon llibre es pot llegir gairebé independentment del primer. Fins i tot en moltes ocasions et recorda esdeveniments que van succeir en l'altre llibre. No per això recomano no seguir l'ordre, però sí que és cert que de no tenir el primer podries llegir aquest perfectament.

En aquest llibre coneixem alguns nous personatges. Particularment destaca el Decors, sincerament és un personatge que em fa molta gràcia per egocèntric i per la seva manera d'aprofitar-se dels altres, s'ho muntava prou bé per tenir tota la fama per a ell. Un altre personatge que apareix bastant és la Gemma Gemec amb els seus plors, aquesta se'm feia més aviat pesadeta. També la Ginny té més paper encara que gairebé sempre surt només com la gran admiradora/enamorada d'Harry.
I sinó jo em segueixo fixant en veure rastres d'amor entre el Ron i la Hermione que de moment només tenen alguna baralla i algun moment on el Ron la defensa. O sinó enamorant-me de l'Snape, ja sé que tinc un gust estrany, però cada vegada que surt l'Snape sóc feliç.

Resumint, segueixo aquí llegint Harry Potter, i de moment segueixo gaudint d'aquests llibres plens de màgia i aventures. Recomanat per a tot aquell que no li importi llegir coses infantils o que estigui començant a llegir.

El millor: es llegeix molt ràpid, tornar a trobar-te amb tots aquests personatges,
El pitjor: potser algunes coses una mica convenients.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario