lunes, 11 de agosto de 2014

Fangirl, Rainbow Rowell (llibre)

Hola! I un altre llibre que us porto per al blog. El segon que he llegit durant les vacances.
Títol: Fangirl
Idioma: anglès (que jo sàpiga encara no l'han traduït al castellà ni al català)
Autor/a: Rainbow Rowell
Altres llibres de l'autor/a: Eleanor & Park, Attachments
Pàgines: 445
Format original: llibre
Enllaços d'interès: http://rainbowrowell.com/blog/

T'agradarà si: busques una cosa divertida, fàcil de llegir, no t'importa llegir una història típica mentre sigui entretinguda, t'agrada la forma d'escriure de l'autora (si has llegit alguna cosa d'ella)

Ni ho intentis si: no t'agrada la novel·la romàntica, vols alguna cosa amb molta acció, busques una cosa molt profunda.

Sinopsi
La Cath va anar a la universitat i donava per fet que la seva germana bessona, la Wren, compartiria habitació amb ella, però s'hi nega en rotund. Sembla que la Wren vol deixar enrere la seva obsessió amb la sèrie de llibres de Simon Snow. La Cath, en canvi, seguirà dedicant-se plenament a escriure els seus fanfics sobre la saga. Però la seva vida universitària acaba de començar i tot pot arribar a canviar molt.

Opinió
Després del boom que va tenir Eleanor & Park, la majoria de bloggers que llegeixen en anglès recomanaven aquesta altra novel·la de l'autora i deien d'ella que era divertida. Després de llegir l'altre llibre i quedar bastant satisfeta (sense arribar a ser res de l'altre món, vaig gaudir bastant amb ell), suposava que tard o d'hora em posaria amb Fangirl. Una cosa que em cridava molt l'atenció era que la protagonista escrivia fanfics, així que com buscava una història curta i àgil em vaig decidir a llegir-la. El resultat ha estat just el que esperava amb el plus d'una part dramàtica que m'ha sorprès gratament.

La història en si no és res de l'altre món, és més jo diria que en molts punts és bastant estereotipada, però tot i així té els seus moments dolços, altres més dramàtics i en general no pretén grans coses i per això mateix és pel que es gaudeix, perquè és simple però està ben feta.
Al principi pensava que em trobaria amb una comèdia romàntica centrada només en una parella o alguna cosa així, però la història gira també al voltant dels problemes familiars, del fanfic i de l'escriptura en si. Aquest últim tema molts dels que llegim ens interessa, i que la protagonista sigui fan incondicional d'una saga fiictícia que recorda a Harry Potter a molts ens pot fer sentir-nos més propers amb el que se'ns explica. La part dels problemes familiars és potser la més dramàtica, i sense arribar a ser exagerat té el seu moment de baixada on la vida de la protagonista no sembla tenir solució feliç, em va semblar un tros interessant ja que com he dit al principi esperava només comèdia en aquest llibre.
Un punt de la història que deixa amb ganes de més és el fanfic de què se'ns parla tota l'estona "Carry on, Simon" (que a més és de temàtica homosexual masculina, cosa a favor pels fans del gènere com jo). Crec que a molts ens agradaria que realment existís i que també ho fes la saga fictícia de Simon Snow.
Potser, com ja em va passar amb l'altre llibre de l'autora el final és massa abrupte i obert per al meu gust. Tot i així crec que aquest és més tolerable que el de l'altre.

Ja passant a l'estil he de dir que és molt amè i fa que et llegeixis el llibre de seguida, però tot i així aconsegueix que empatitzis i coneguis perfectament els personatges. Fins i tot, de tant en tant m'han agradat les reflexions sobre l'escriptura i les que fa el personatge de la Cath en si. Té un bon ritme que fa que el llibre no sigui ni massa lent ni ràpid. L'autora es pren les coses amb calma però no t'avorreix, perquè aquest llibre és de personatges i relacions humanes més que d'acció o de sorpreses.

Els personatges són per tant un dels punts més importats per determinar si t'agrada o no el llibre. És a dir, si des del principi no t'agraden les protagonistes tímides que viuen perdudes en el seu món d'imaginació, no llegeixis aquest llibre. A mi aquest tipus de personatges em cauen bé ja de bones a primeres i la Cath, encara que potser massa insegura en alguns moments, és un bon personatge. En part podríem parlar de l'estereotip de noia antisocial i intel·ligent, però sense arribar a ser estel·lar l'autora aconsegueix donar-li una mica més de profunditat amb el seu entorn familiar i els seus fanfics.
Potser el problema amb els altres personatges és que si bé se'ns s'esbossen i poden caure bé o malament, no estan massa desenvolupats. O més aviat, la Cath eclipsa als altres ja que realment és la seva història i els altres només són part d'ella. Fins i tot el Levi crec que mereixia més desenvolupament, el que coneixem d'ell (el típic noi que somriu a tot i a tots), ens deixa amb ganes de saber més o almenys jo volia tenir més informació d'ell.
Però no només el Levi, també la Wren i la Reagen em van interessar i sobretot la segona mereixia més protagonisme.

Resumint, és un llibre ràpid de llegir i molt entretingut. Tot i això el final per mi és massa obert i alguns personatges mereixien més desenvolupament. També he de dir que potser aquesta novel·la només agradi a qui busqui alguna cosa amena, sense grans pretensions, simple i que li agradin les històries romàntiques.

El millor: la protagonista, amè, simple però eficaç,
El pitjor: alguns personatges mereixien més desenvolupament, final obert...


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario