domingo, 6 de julio de 2014

Rellegint: Harry Potter i la pedra filosofal, J.K Rowling

Hola! Un llibre que em fa bastant il·lusió portar-vos per aquí ja que es tracta d'una relectura bastant especial.
Títol: Harry Potter i la pedra filosofal
Títol original: Harry Potter and the Philosopher's stone
Autor/a: J.K.Rowling
Pàgines: 299
Continuacions: Harry Potter i la cambra dels secrets, i el presoner d'Azkaban, i el calze de foc, i l'ordre del fènix, i el príncep mestís, i les relíquies de la mort (set llibres en total)
Format original: llibre
Adaptacions: pel·lícula, videojoc...

T'agradarà si: tens interès en llegir sobre com va ser el principi d'aquesta saga tan famosa, no tens
prejudicis contra els llibres una mica infantils, t'agraden la màgia i les aventures.
Ni ho intentis si: busques alguna cosa molt densa i profunda, no tens cap interès en aquesta història, no et ve de gust llegir alguna cosa lleugera.

Sinopsi
Harry Potter, el nen que va sobreviure, conegut ja en tot el món pels seus llibres i pel·lícules. Però, com va començar tot? Sent un nen que malvivia amb els seus oncles. I en aquesta primera part ens trobarem, o retrobarem, amb el Harry, el Ron, l'Hermione i les seves aventures.

Opinió
Vaig llegir aquest llibre quan només tenia vuit anys així que poc recordo d'aquell temps. La veritat és que va ser el llibre que em va iniciar a la lectura i que ha fet que ara mateix em trobi amb el problema típic de tot lector: molts llibres, poc temps. I tot i així, vaig decidir rellegir aquesta saga, la veritat és que planejo prendre-m'ho amb molta calma, però almenys els tres primers volums són més aviat curts així que no crec que tingui problema. Aquest primer el vaig llegir en un dia i la veritat és que em va encantar retrobar-me amb part de la meva infància, aquests personatges tan característics i tornar a Hogwarts.

La història està plena d'acció, misteri i aventures. Potser aquest primer sigui una mica infantil, però s'adapta bé a l'edat dels protagonistes, i la veritat és que encara coneixent tota la història, recordant tots els detalls de la pel·lícula de la quantitat de vegades que la dec haver vist, em segueix semblant interessant tot el misteri i considero que està molt ben fet, sobretot en referència a la identitat de qui vol buscar la pedra filosofal realment. Llegit des de la perspectiva d'algú que ja ho sap és més divertit mirar tota l'estona els detalls que ja ho anunciaven o com les accions d'un personatge en concret cobren sentit.
En acabar amb el llibre m'han donat ganes de posar-me amb el segon, però suposo que amb la gran quantitat de lectures pendents que tinc per casa està hauré d'esperar.

L'estil és molt dinàmic. És per això que es llegeix molt fàcilment i si bé pot ser llarg per iniciar a la lectura si ho recomano per a lectors que comencin i que els agradi la literatura juvenil infantil o que siguin nens. Però tot i així, l'ambient de Hogwarts, amb tots els detalls queda ben plasmat així com un indici de les personalitats dels personatges que s'aniran desenvolupat al llarg dels següents llibres.
Crec que el món que crea té bastant lògica interna. D'acord, no és realista (encara no perdo l'esperança que m'arribi la carta Hogwarts), però té sentit si pensem que els mags fan tot el possible per ocultar la seva existència als muggles i que de tant en tant si s'assabenten d'alguna cosa els fan perdre la memòria.

Els personatges protagonistes en aquest llibre són nens així que és bastant normal que algunes de les seves reaccions siguin una mica infantils o que estiguin molt convençuts de segons quines coses sense tenir cap base o fonament. Tot i això se'ns s'esbossen algunes de les seves característiques com l'Hermione sent una setciències, el Ron sent més simple, les baralles dels dos anteriors... I sobretot el trio sent uns xafarders, de debò que només saben ficar-se en problemes. Encara que suposo que també és la gràcia del llibre. Però no només ells, a part del trio protagonista ja apareixen múltiples personatges carismàtics com l'Snape (un dels meus amors platònics) entre d'altres professors, el Neville, els bessons Wesley... És increïble la quantitat de personatges que ja apareixen en aquest primer llibre i el característics que arriben a ser.

Resumint, estic molt contenta d'haver-me rellegit aquest llibre. Feia molts anys des que el vaig llegir i encara que no sóc molt de relectures en aquesta ocasió tenia moltes ganes perquè em recordava de molt poc i només tenia al cap les imatges de les pel·lícules. Per tot això he gaudit moltíssim el passar-me un dia retrobant-me amb el noi que va sobreviure.

El millor: personatges, ambientació, es llegeix molt ràpid, tornar a la meva infància (podeu ignorar això)
El pitjor: res en concret, però per alguns pot resultar infantil.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario