domingo, 29 de junio de 2014

The One, Kiera Cass

Hola! Nou llibre per al blog.
Títol: The One
Autor/a: Kiera Cass
Altres llibres de l'autor/a: The Siren
Pàgines: 217
Precedit de: The selection (1), The prince (1.1), The Elite (2) The Guard (2.1)
Format original: llibre
Enllaços d'interès: http://www.kieracass.com/books/

T'agradarà si: et van agradar els dos anteriors, tens interès per saber com acaba l'Amèrica i amb qui, t'agrada el romanç i no t'importen les protagonistes indecises.
Ni ho intentis si: l'Amèrica et va exasperar en els anteriors llibres i t'has rendit ja que saps com acabarà tot això, no t'interessa molt llegir sobre alguna cosa que ja saps com acabarà.

Sinopsi
La competició està molt emocionant. Ja gairebé no queda temps perquè el Maxon decideixi d'una vegada per totes quina és la seva Escollida, qui serà la persona més especial entre les 32 noies que van formar inicialment la Selecció. Però no només depenen de la decisió del príncep, altres factors com els rebels o interessos d'altres països també tindran alguna cosa a veure en aquesta important decisió.

Opinió
Encara que és cert que l'anterior llibre va tenir molts errors, sabia que per un llibre que em quedava acabaria amb aquesta saga i ja no esperava gaire del final perquè crec que és bastant obvi des de gairebé el primer com va acabar tot això. Les meve sospites s'han confirmat, aquest no és un llibre sorprenent en gairebé cap aspecte i més bé, així en general és una conclusió una mica forçada des del meu punt de vista.

L'estil segueix sent prou dinàmic així que no avorreix en el transcurs de 200 pàgines que es poden llegir perfectament en un dia. Tot i això, m'ha donat la impressió que el ritme amb el que transcorrien les coses era força inestable. Vull dir amb això que al principi seguia semblant el mateix que a The Elite, els dubtes exasperants de l'Amèrica i de sobte les coses s'arreglen a una velocitat vertiginosa i cada escena va més ràpida que l'anterior. Arribant al punt que la solució a tot, certa escena final i concretament una parella que sorgeix del no-res m'han semblat una mica forçades.

La història té molts punts que argumentalment em semblen "còmodes" per part de l'autora. D'acord potser aquest adjectiu no sigui el millor, però crec que m'enteneu sobretot si us dic que tot es queda molt arreglat, que no ha hagut de pensar massa per donar-li final al llibre. El primer que em sembla molt convenient és el comportament dels rebels del nord, que sí, que ser pacífic està molt bé, però aquesta fe cega en un xaval que no ha fet res em sembla una mica falsa. El mateix dic amb cert comportament d'un altre país. I el que ja us esmentava abans, aquesta parella crec que ha estat molt mal feta. D'acord que des del punt de vista de l'Amèrica no coneixem com canvien els sentiments dels altres, però ha estat massa sobtat per ser creïble. Sobretot tenint en compte com en el llibre anterior el noi estava super enamorat de la protagonista.
A més dels morts del final que són massa convenients. Sobretot penso en un en particular, però els altres m'han semblat un recurs mal utilitzat i pobre per pretendre donar dramatisme a tot però deixant fred a l'espectador. L'escena final és molt típica, però no em queixo per ella.
Potser alguna cosa positiva sobre la història en si és una mort anterior a aquestes i unes cartes una mica romàntiques i cursis. Comparats amb la resta esta força ben fets.

Sobre els personatges he de dir que segueixo sense suportar a l'Amèrica. De fet una frase que ella mateixa pensa dient que plora perquè és la primera vegada que fa alguna cosa bé durant The Selection va ser el moment en què més vaig poder sentir empatia amb ella. Sí, gairebé tot el que feia l'Amèrica m'exasperava. El Maxon en aquest llibre no m'ha semblat gens especial, de tant en tant té algun moment interessant però poc més. Potser l'únic personatge que m'ha sorprès gratament ha estat la Celeste, per descomptat aquest canvi radical és una cosa típica, però està ben portat fins a cert punt.

Resumint, un final típic que ja esperàvem des del primer llibre. Potser m'ha donat la impressió que la saga en general s'ha allargat massa i que amb un llibre (potser una mica més llarg), podríem haver acabat amb aquest culebró amb tants errors i punts millorables. Tot i això és una lectura perfecta si busques entreteniment i una mica ràpid de llegir.

El millor: es llegeix ràpid, entreté.
El pitjor: errors argumentals, personatges estúpids


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario