viernes, 16 de mayo de 2014

Strobe Edge, Sakisaka Io

Hola! Nova ressenya al blog.
Títol: Strobe Edge
Extensió: 39 capítols/10 volums
Format original: manga
Autor original: Sakisaka Io
Altres obres de l'autor/a: Ao Haru Ride, Watashi no Koibito

T'agradarà: si busques un shojo curt, amb un triangle amorós, estàs llegint Ao Haru Ride i t'està agradant.
Ni ho intentis: no t'agraden les protagonistes ploraneres, no estàs d'humor per a un shojo o vols un manga que en el primer capítol (o molt aviat) ja hi hagi un parella formada i estiguin junts.

Sinopsi
La Ninako no sap absolutament res de l'amor, així que quan comenci a sentir-se d' una manera estranya amb el Ren, un dels nois més populars i amables de l'institut no sabrà que fer. Pitjor serà quan se n'adoni que el seu primer amor té parella. Sembla que no té cap oportunitat, o potser no és així?

Opinió
Aquest manga el vaig descobrir per casualitat. Acabava de llegir el capítol que havien actualitzat de Ao Haru Ride, manga que segueixo i que d'aquí a poc adaptaran a l'anime, i vaig decidir mirar quins altres mangues tenia l'autora trobant-me amb aquest. En ser el més llarg però sense arribar a ser interminable, vaig decidir que era una bona proposta i em vaig posar a llegir-lo. Sense arribar a ser un shojo memorable sí que puc dir que entreté, i si et ve de gust una cosa curta i lleugera és una bona proposta.

Potser un dels atractius d'aquest manga sigui que el noi al principi tingui nòvia, cosa que encara que de tant en tant es llegeix en shoujos no passa cada dia. Però lamentablement, això i altres coses que passen després, han fet que em recordés molt al manga que us he esmentat anteriorment, no és que això sigui del tot negatiu, però si que és veritat que demostra poc originalitat per part de l'autora i sembla que sigui com una mena de reconstrucció del que passa a Ao Haru Ride, amb personatges diferents però que recorden força els uns als altres. Tot i això és interessant i al principi tenia l'esperança d'un final diferent, després el vaig veure inevitable, però seguia amb la il·lusió, que és l'últim que es perd, encara que imaginava que la meva parella no es veuria feta realitat i així ha estat. Perquè sí, en aquest manga hi ha un triangle amorós important i com em sol passar-me últimament la protagonista no es queda amb qui jo vull.
A favor puc dir que encara preferia l'altre no m'ha molestat tant com esperava, suposo perquè arriba a ser evident.
Una cosa molt positiva en aquest manga són les petites històries de secundaris que se'ns van explicant, tota la relació de l'amic de la protagonista amb l'amiga, o de la mateixa parella del Ren i com es van conèixer. Segueixo encantada amb els shojos que no se centren només en una parella o que almenys creen unes quantes més.

Sent només 39 capítols podreu imaginar-vos que la majoria de la història manté enganxada i en cap moment decau l'acció (tenint en compte l'acció que pot tenir un shojo, és clar), així que per entretenir o alliberar tensions mentre estudies va bé llegir algun capítol.

Dels personatges destaco sobretot a l'Andou, perquè crec que és el millor personatge d'aquest manga, perquè sempre acabo donant més suport en el pobre que no li fan cas si té tan bon fons com aquest, crec que és molt millor que el Ren. Encara que els seus moments de timidesa siguin un punt a favor els de l'Andou són millors (fins aquí el meu moment fangirl). La protagonista és de les més ploraneres de la temporada. O almenys dels shoujos que he estat llegint és de les pitjors en aquest sentit. Encara que com personatge té la decència de ser una tossuda pel que amor es refereix.

Resumint, recomanat a tot aquell que li vingui de gust un manga shoujo lleuger i entretingut. No t'importen els triangles amorosos i busques una cosa curta.

El millor: curt, entretingut, Andou.
El pitjor: massa semblant a una altra obra de la mateixa autora Ao Haru Ride.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario