jueves, 15 de mayo de 2014

Kyou Koi wo Hajimemasu, Minami Kanan

Nou manga al blog! No esperava acabar aquest manga ar , però mira una es posa a llegir i passa el que passa.
Títol: Kyou Koi wo Hajimemasu (Avui comença el nostre amor)
Extensió: 15 volums 99 capítols
Format original: manga
Adaptacions: ova, live action
Autor original: Minami Kanan
Altres obres de l'autor/a: Honey x Honey Drops


T'agradarà si: t'agrada el shoujo, busques un de llarg i entretingut, amb una parella molt ben definida, centrat únicament en els seus problemes com a persones i com a parella.
Ni ho intentis si: el shoujo no és el teu gènere o no et vols arriscar amb mangues molt llargs, tot el que sigui una mica cursi t'esgarrifa i les protagonistes si actuen submises també.


Sinopsi
A la Tsubaki li encanta pentinar als altres però per molt que ho intenta no creu que a ella li pugui quedar bé. El primer dia d'institut, decidirà anar amb un pentinat discret i disgustada per no ser la que té les notes més altes en l'examen d'ingrés coneixerà el noi que l'ha superat, que li causarà molt mala impressió: el Kyouta. D'alguna manera ella s'enfadarà i li tallarà els cabells i ell, a canvi, li robarà un petó.
Opinió
Amb aquest manga em va passar una cosa curiosa, fa molts anys (potser només un o dos) vaig llegir el primer capítol en una temporada que "provava" mangues shojo sense quedar-me realment a llegir-ne cap, però sense cridar-me massa l'atenció i considerant bastant estrany aquesta manera de començar (perquè sens dubte tallar els cabells al primer noi que coneixes no és el més normal), el vaig abandonar i no vaig tornar a pensar-hi. Però més tard vaig anar descobrint un munt d'opinions positives sobre el manga, per tot arreu, que van fer que al final m'animés a donar-li una altra oportunitat (si és que aquell primer intent era una oportunitat). Realment ha valgut la pena en general, i com a shoujo és una obra bastant recomanable.


La història al principi es basa en la fase pre-parella per dir-ho així durant més o menys uns 20 capítols (perdoneu la meva falta de memòria) que enganxa una barbaritat, més tard tot el desenvolupament de la parella i els últims gairebé 30 capítols que tracten més del futur dels protagonistes. I encara que normalment que en els mangues shoujos es centrin en una sola parella m'avorreix en aquest crec que està suficientment ben portat, en general, perquè li perdoni a l'autora que només es centri en aquests dos. Perquè la parella protagonista serà suficient per entretenir durant els capítols. Són personatges que evolucionen i que encara que potser no s'escapin dels tòpics del gènere sí que és veritat que desenvolupen una mica de personalitat.
Un aspecte que m'ha agradat molt és el rumb que prenen aquests 30 capítols finals, tot l'arc de la protagonista buscant el que vol fer en el futur. És cert que en la majoria de shoujos la noia al final descobreix la seva vocació de sobte, de manera inesperada i ràpida. Però en aquest cas, s'entén, perquè la família tenia grans expectatives i com el caràcter de la Tsubaki ha anat evolucionant. Crec que tota aquesta temàtica no tan romàntica i més de creixement de la protagonista m'ha agradat molt i m'ha deixat amb un bon sabor de boca. De fet me'ls vaig llegir d'una tirada i van ser un gran punt a favor i del que més recordo, dit sigui de pas.
També he de comentar en aquest apartat que per una vegada un shojo m'ha deixat satisfeta amb el final que li donen a la parella, que si, que és molt típic, però crec que és una bona manera d'acabar tot, i per una vegada no fer un salt tan gran i semblant-me força creïble com a final.


El meu problema amb aquest manga sigui potser que hi ha una gran diferència entre l'interès que et desperten alguns trossos amb altres. No us negaré que vaig deixar pausada la lectura del manga per més de dos mesos (una altra vegada problemes de memòria i exageració, potser va ser durant un, o molts més), en el capítol 66 (crec recordar) i amb una vagància important per reprendre la lecutra. Crec que pel mig m'han sobrat alguns capítols i que no calia que fos tan llarg. Encara que després compensa amb algunes parts que enganxen molt, també és veritat.
Una cosa a favor de l'autora és que és un dels mànigues shoujo més "explícits" en referència al sexe. De fet tot això i la manera en què tracta la relació l'autora, sense sortir del món happy flower dramàtic dels shoujo, (oblideu aquesta manera de designar-los, no té sentit, ho sé) arriba a fer-lo una mica més realista que la majoria.
Els personatges només destaquen els dos Tsubaki. Em sembla molt curiós això que els dos es diguin igual, però a part d'això he de destacar positivament la protagonista. Que encara que de vegades la seva submissió a certes coses i la seva manera de pensar em cansés una mica, en la majoria del manga se m'ha fet bastant suportable i sobretot, insisteixo en la seva evolució cap al final m'ha semblat molt positiva. Pel que fa a ell, no és dels meus personatges masculins favorits, la veritat, perquè per a mi no ha destacat tant, però no m'ha caigut malament.


Resumint, és un bon manga shoujo potser li sobren alguns capítols però en general té bon ritme i uns personatges bastant acceptables. La veritat és que m'ha sorprès per a bé i crec que tot fan del shoujo hauria donar-li una oportunitat.

El millor: algunes part realment addictives, potser no sigui tan irreal com el shoujo típic.
El pitjor: aquestes "parades" del ritme frenètic que té, potser hagués estat bé algun secundari amb importància, encara que crec que la història d'aquests dos ja val per si sola.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario