domingo, 18 de mayo de 2014

Amy and Roger's epic detour, Morgan Matson

Hola! Nou llibre al bloc.
Títol: Amy and Roger's epic detour
Autor/a: Morgan Matson
Altres obres de l'autor/a: Second Chance Summer, Since you'veu been gone.
Pàgines: 352
Format original: llibre
Curiositat: l'autora ha fet el mateix recorregut que els protagonistes, les fotografies que apareixen són seves.
Enllaços d'interès: http://www.morganmatson.com/

T'agradarà si: busques una història fàcil de llegir, estàs interessat en els llibres de viatges o no et fa res que l'argument es basi en un, no t'importa el drama o t'agrada.

Ni ho intentis si: vols un llibre llarg i dens, molt profund o no suportes per algun motiu que l'argument d'una història es basi en un viatge.

Sinopsi
La vida de l'Amy no ha estat precisament agradable en aquest últim mes, les coses no van bé des que es va morir el seu pare i el problema de l'addicció del seu germà. I el que és més després d'un mes vivint sola la seva mare no tindrà altra idea que enviar-la a viatjar d'una banda a l'altra dels Estats Units perquè li porti el cotxe a un lloc on pretén començar de nou. Per descomptat, no farà el viatge sola sinó amb un gairebé desconegut noi fent-li de xofer.

Opinió
Aquest llibre el vaig començar just després d'una setmana d'exàmens sense llegir cap llibre que no fos de text. La veritat és que necessitava alguna cosa fàcil de llegir per descansar la meva pobre ment atabalada. Per això tenia en ment aquest llibre que tantes bones crítiques havia recollit i que acaba de sortir en castellà. En el meu cas el vaig agafar en anglès i vaig esperar que almenys m'entretingués, cosa que va fer sense cap dubte.

L'estil sense ser una cosa meravellosa és fresc en tot moment, sense cap descripció de més i perfecte per llegir en un dia, que és el que m'ha durat la novel·la. Una cosa que ha col·laborat a fer-ho tot més lleuger és sens dubte les fotografies que ha decidit posar l'autora o les llistes de música per al viatge. Tot això li dóna més velocitat a tot el que t'estan explicant i ajuda a fer-ho més realista. O almenys puc dir que agraeixo saber que l'autora havia fet el viatge dels protagonistes abans d'escriure que assegura així que alguna cosa del paisatge i zones sap.

Potser una cosa que m'ha agradat del llibre és precisament l'ambientació, que sigui un viatge el que duri el llibre. He llegit poques coses així però he de confessar que és una estructura que m'agrada, el viatge és una situació que dóna molt joc i que és gairebé una excepció a la vida quotidiana. La veritat és que després de llegir-lo m'han donat ganes de llegir o veure coses d'aquest tipus (accepto suggeriments). Tot i això cal dir que hi ha algunes parts pre-viatge, no m'han molestat i sobre tot ajuda a comprendre la vida de l'Amy.

La història és potser bastant predictible, però no per això es gaudeix menys. M'ha semblat molt agradable en tot moment. És curiós perquè pensava que em trobaria una cosa diferent, esperava una història d'amor en tot moment i com el més important de la història, i en canvi l'amor en aquest llibre té un paper important però no és el principal. No és un viatge per enamorar-se, és un viatge per trobar-se a si mateixos, amb tots els seus problemes. I encara que en el fons cap d'aquests problemes siguin tractats amb gran profunditat anem trobant trossos del que pot ser la vida i les preocupacions d'ell i sobretot, d'ella.
Potser el final del llibre no sigui el millor ja que per a mi ha estat massa obert. Però imaginava que un llibre d'aquest estil el final havia de ser una cosa semblant. Potser si hagués continuat una mica més no tindria sentit com a llibre, tenint en compte el període que abasta. I també cal dir que l'amor del que us parlava abans potser es mostri massa sobtadament, però no m'ha molestat. Com dic sense ser memorable és una història molt entretinguda.

Dels personatges destaca gairebé únicament la protagonista que és qui ens narra l'obra: l'Amy. És de la que més coneixem, el seu passat, els seus pensaments. No és que per això m'hagi semblat que tingui una personalitat molt destacada però si que és amb la que més aconseguim connectar. Del Roger no coneixem massa però el poc que sabem fa que et caigui bé sense arribar a encantar, la seva obsessió amorosa, sobretot, l'he trobada interessant.
Però a part d'ells dos agraeixo que apareguin tants secundaris que, sense arribar a causar impacte, ajuden a donar dinamisme a l'obra. Destaco entre aquests el germà de l'ex de Roger, l'he trobat dels més dolços per dir-ho així.

Resumint, una obra perfecta per desconnectar i que recomano a tothom que vulgui alguna cosa lleugera, força plena de tòpics però que si no et molesta que sigui massa típic el gaudiràs.

El millor: lleuger, entretingut, l'ambientació.
El pitjor: no arriba a ser ni sorprenent i crec que oblidaré fàcilment el llibre (sobretot perquè l'he llegit força ràpidament).


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario