domingo, 20 de abril de 2014

Higurashi no naku koro ni Kai, Tsumihoroboshi-hen: 07th expansion

Hola! Torno amb un altre arc de la sound novel Higurashi no naku koro ni Kai, en aquest cas el Tsumihoroboshi-hen.
Títol: Higurashi no naku koro ni Kai, Tsumihoroboshi -hen
Significat del títol: Quan les cigales ploren, arc de la expiació
Estudi: 07th expansió
Altres obres de l'estudi: Umineko no naku koro ni i Chiru, Rose Guns Days, Hinganbana no saku Yoru ni
Continuacions: Higurashi Kai 7 i 8 (Minagoroshi-hen, Matsuribayashi-hen)
Precedit de: Higurashi 1, 2, 3, 4, 5
Format original: sound novel
Adaptacions: anime
Idioma: anglès
Contingut sexual: no
T'agradarà si: et van agradar els anteriors arcs de Higurashi, et va agradar l'anime, tens interès particular en el personatge de Rena, t'agraden les històries confuses, amb misteri i una mica de terror.

Ni ho intentis si: no t'agrada el terror psicològic, no ets massa pacient llegint, necessites que tot vingui de seguida.

Sinopsi
La confiança és el primer pas. Però quan passes per circumstàncies familiars adverses no és tan fàcil fer el primer pas.
En aquest arc ens aproparem una mica més a la "veritat" de Higurashi, descobrirem teories d'allò més estrafolàries i sobre tot el tema de l'amistat per fi tindrà la importància que mereix en la història.

Opinió
I una altra ressenya d'un arc de Higurashi Kai en aquest cas del sisè arc. La veritat és que tenia sentiments contradictoris amb aquest arc. No és que no m'agradés a l'anime però el personatge de la Rena no va ser del millor per a mi, sobretot li vaig agafar una mena de mania injustificada per l'obsessió que veia amb aquest personatge. I no obstant això, en aquest arc llegint des de la seva punt de vista i sent un arc de resposta tot té molt més sentit. Crec que en l'anime aquest és, dels que he llegit fins ara, el pitjor adaptat. O almenys això és el que pensa la meva memòria de la qual no us podeu refiar molt.

La història segueix en la línia dels anteriors arcs, instants feliços que estan destinats a acabar en tragèdia. La veritat és que encara que potser el cas de la protagonista d'aquest arc no sigui tan extrem com altres dels anteriorment presentats, arribem a entendre el que fa. I sobretot el més important per a mi ha estat l'amistat que vam començar a veure en l'arc com a tema important. D'acord, he de dir que és veritat que en Higurashi l'amistat gairebé sembla com la salvació de l'ànima humana i se'ns presenta tot una mica endolcit, però entre matances, destins inevitables i conspiracions aquesta amistat és més forta i se li dóna més valor. Sí, d'acord, que els amics t'ajudin a enterrar el cadàver no és el pa de cada dia (espero que no compti com spoiler), però en aquest cas arriba a tenir sentit.
Tot i això, sobretot el que m'ha interessat de l'arc és la segona part, on ella s'obsessiona amb la "veritat" de Hinamizawa. Em fa molta pena saber ja la solució a tot el misteri per haver vist l'anime, però així i tot és curiós com segueix semblant-me molt interessants les teories presentades sobre que causa la tragèdia el dia del Watanagashi. I en aquest capítol se'ns donen moltes pistes. Que el Keiichi recordi un altre món és emocionant per a nosaltres tant com per a un altre personatge. I crec que l'escena de la lluita a la teulada és una completa bogeria en la qual el lector es queda tan embadalit com els personatges que la miren dins de la història.

En aquesta ocasió la narració partida entre el Keiichi i la Rena dóna molta més profunditat al que passa. He adorat cada moment des del punt de vista de la Rena (d'acord exagero) i m'he reconciliat del tot amb el personatge. Tot i així segueixo sense connectar amb el Keiichi, no sé perquè però no m'acaba d'agradar. Tanmateix he de dir que aquest arc se m'ha fet totalment addictiu i no sé m'ha fet gens pesat.
Els tips presenten algun que està narrat des del punt de vista de Rika, o parlant d'ella (memòria not found). Aquests m'han agradat bastant i el "file 34" és una gran aportació per saber que pot estar passant.
Sobre el staff room és curiós com en el fons Ryukishi07 diu que només volia mostrar que hi ha altres formes que l'assassinat mai és la solució.

Potser una cosa que destacaria dels personatges i que millor fet està és el vincle que arriba a establir-se entre els dos protagonistes de l'arc: el Keiichi i la Rena. Ell arriba a entendre perfectament pel que està passant la seva amiga recordant certa experiència i almenys aquesta relació m'ha arribat de forma clara.

La música té una gran millora per a mi en aquest arc. Suposo, principalment, per les noves incorporacions de versions del dear you. Us deixo confession que particularment m'encanta.

Resumint, estic viciada a Higurashi encara que ja sàpiga el que passarà, encara que sé qui és el culpable de la tragèdia segueixo llegint i amb ganes d'acabar.

El millor: per fi comencen les revelacions i el dramatisme, un arc que enganxa
El pitjor: potser m'han faltat més parts des del punt de vista de la Rena, encara que tal com està ja està bé.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario