lunes, 3 de marzo de 2014

Lleial, Veronica Roth

Hola! Una nova ressenya d'un llibre, que ja tocava després de tant de temps sense una.

Títol: Leal
Títol original: Alegiant
Autor/a: Veronica Roth
Pàgines: 448
Precedit de: Divergent, Insurgent
Format original: llibre
Adaptacions: la pel·lícula del primer està a punt de sortir

T'agradarà si: et van agradar els dos anteriors, vols una saga fàcil de llegir, addictiva, amb molta acció, t'agraden les distopies

Ni ho intentis si: no t'agrada la novel·la juvenil, no busques una novel·la amb acció, vols alguna cosa més pausada o reflexiva.
Sinopsi
(conté spoilers dels altres dos)
Tris i Quatre acaben de descobrir que fora de la seva ciutat hi ha més coses. Van decidir tancar-los perquè aprenguessin a comportar-se i organitzant-se en faccions i quan ja hi hagués un nombre important de divergents haurien de sortir a buscar la gent de l'exterior. La parella té por i il·lusió per saber si encara queda gent fora del món que coneixen.

Opinió
Tenia ganes de saber el final de tota aquesta història que havia començat farà ja uns anys, però d'altra banda també tenia dubtes sobre si m'agradaria al final, ja que tenia la sensació que després d'Insurgent, que no em va acabar d'agradar, el final aniria a pitjor. M'alegro molt de poder dir que m'ha sorprès per a bé i que l'he gaudit una barbaritat.

L'estil té una diferència respecte als dos anteriors: ara la novel·la es divideix en capítols des del punt de vista de la Tris i altres des del d'en Quatre. He de dir que em sembla una molt bona elecció, dóna més dinamisme al llibre (tot i que els dos anteriors ja eren dinàmics) i et fa voler seguir llegint com si no hagués demà. I, encara que la història tingui alguna cosa a veure amb aquest fet, també influeix això que us esmento.
El meu cas ha estat una mica extrem perquè m'he llegit el llibre en un sol dia. També és cert que portava una setmana d'exàmens molt atabalada així que el dia que vaig acabar necessitava relaxar-me i aquest llibre ha estat perfecte.

La història és entretinguda i encara que al principi m'havia semblat que el final de Insurgent era poc realista ara més o menys entenem tot l'embolic, però tot i així hi ha algun detall que es fa estrany. No obstant això tot això dels gens sonava bastant real, crec que és un punt a favor de l'autora per utilitzar aquest tema sobre el qual jo no havia llegit res.
Però encara que tota la trama de la societat és interessant, per a mi han estat molt més interessants les relacions humanes en aquest llibre.
Sobretot m'ha encantat aquest final tan sorprenent en part i alhora des d'algun moment previsible. No sé perquè però l'ambient de la novel·la, en algun moment, semblava indicar que la tragèdia s'apropava. I encara segueixo sense saber el motiu.
En qualsevol cas entenc que hi hagi molta gent que no li agradi aquest final i quan va sortir el llibre en anglès vaig llegir un munt de ressenya negatives en Goodreads, però per a mi ha servit per donar-li molt més valor al llibre.

Els personatges són potser el punt que destaca més en aquest llibre, sobretot en Quatre. He de dir que aquest personatge no havia significat absolutament res per a mi en els altres llibres. Però aquí crec que arriba fins i tot a eclipsar la Tris, perquè crec que és un personatge molt ben construït que almenys jo l'he arribat a entendre perfectament. La seva inseguretat és una cosa que serveix per fer-lo més proper al lector. La Tris també se'ns dóna a conèixer més, però crec que queda en un segon lloc, i queda gairebé com una heroïna.

Resumint crec que és un gran final per a aquesta saga. Recomanada per a tots els fans d'històries amb molta acció i amb personatges atraients. Això sí, està clar que a molts és probable que el final no us agradi gaire, però per a mi ha estat gairebé el millor d'aquesta trilogia. I també és clar que per als que tenen prejudicis amb la novel·la juvenil no voldran ni acostar-se aquests llibres.

El millor: és ràpid de llegir, el final, els personatges sobretot en Quatre
El pitjor: res en particular


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario