lunes, 17 de marzo de 2014

Juegos de Seducción 1, Nut.

Hola! Us porto la ressenya d'un llibre que vaig començar a llegir gairebé de casualitat.

Títol: Juegos de seducción (sense traducció al català)
Autor/a: Nut
Altres llibres de l'autor/a: De amor y de otros pecados
Pàgines: 434
Continuacions: Juegos de Seducción 2, Juegos de amor (aquesta segona no és continuació tan
directa)
Format original: llibres

T'agradarà si: t'agrada la homoeròtica o les novel·les romàntiques, vols un llibre que enganxi, t'agraden les relacions amb un estira i arronsa constant.

Ni ho intentis si: no et ve de gust una història d'amor ara mateix, no et va la homoeròtica.

Sinopsi
La vida de Karel sembla estar totalment encarrilada, té una parella fixa, un treball en què ha ascendit fins a una bona posició... Controla la seva vida perfectament fins a un estrany incident en un ascensor: un atractiu model borratxo el besa.
A partir d'aquest succés la vida de Karel anirà canviant lentament cap a una constant inestabilitat i una forta passió.

Opinió
He començat aquest llibre de casualitat. El tenia al ipad per llegir des de fa molt de temps, de fet, no recordo quan, l'editorial va fer una setmana en què donava ebooks gratis, un cada dia, i me'n vaig anar descarregant la majoria sense posar massa atenció ni de que tractaven. Els vaig posar a la biblioteca del dispositiu i allí es van quedar, morts de riure. Fins que l'altre dia, com les meves dues lectures són de contes i no és una cosa que enganxi massa, buscant que tenia per aquí vaig trobar el llibre i en adonar-me que era homoeròtica (gènere que com a fan del yaoi m'atreu), vaig decidir llegir unes pàgines a veure que tal. Vaig començar a llegir alguna cosa desconcertada i sense saber si seguiria llegint o si ho deixaria en espera per d'aquí a molt de temps reprendre'l, però a poc a poc em vaig anar enganxant i no podia parar fins acabar-lo.

És una història d'amor, d'aquestes que els protagonistes triguen a enamorar completament l'un de l'altre, i més en acceptar-ho. En què els dubtes, els sentiments contradictoris, la inseguretat són presents a cada pàgina. I la veritat és que encara que no sigui original, o almenys jo la història no la trobo nova, l'autora aconsegueix que t'interessis pel que passarà, que encara que sàpigues que han d'acabar junts no per això pares de llegir unes 200 o 300 pàgines esperant aquest moment. I que te n'adonis que quan pensaves que ja tranquil·la amb aquest punt al qual s'ha arribat, pensant que l'interès disminuiria, la parella no ha acabat de tenir problemes, i que la seva història segueix encara plena de dificultats.
He de dir que el principal problema amb la història en si és no tenir el segon per poder seguir llegint i no tenir el spin-off que se centra en la parella secundària. Si no sabés de l'existència d'aquest últim criticaria que no sé li dóna prou importància a aquests secundaris, però sabent-ho millor no dic res (d'acord, sí, ja ho he dit).

L'estil sol ser bastant agradable de llegir en tot moment. No arriba a ser memorable, però és bastant dinàmic només aturant-se en descripcions paisatgístiques de vegades extenses però sense arribar a ser pesades. Potser el major problema que hagi trobat en aquest aspecte sigui que algunes comparacions que utilitza són massa típiques, de vegades llegir expressions llegides un cop i un altre cansa.
Tanmateix, aquesta història és sobretot la novel·la de dos personatges que arribem a conèixer molt bé i que a mi sincerament m'han encantat. El Noel és sens dubte un personatge atractiu per la seva insistència, la seva comprensió i de tant en tant atacs d'ira bastant justificats. Però sens dubte, em quedo amb el Karel (visca els ukes tsunderes! Ignora això si no ho entens, és el millor, pel teu bé...), tinc ganes de conèixer més el seu passat (encara que del Noel també, és clar), i les seves pors a obrir-se amb la gent, el seu afany per conservar les aparences, tot això fa d'ell un personatge que val la pena.
Cal dir que el Morgan és potser el personatge sobre el qual tinc més ganes de seguir llegint, la seva relació amb Kato, la seva personalitat...

Resumint, has de saber al que vas, si t'agraden les novel·les romàntiques amb parts eròtiques, endavant. Si ets fujoshi, ves-hi, directament, llegeix-lo, sé que t'agradarà. Però si tot això no t'agrada allunya't, això és una novel·la d'amor, perfecta per enganxar uns dies, si vols alguna cosa més transcendental o més filosòfica no és el teu llibre. Encara que fes-me cas, sempre està bé provar altres gèneres o desconnectar de lectures semblants.

El millor: addictiva, els personatges.
El pitjor: No tenir més per llegir de moment, necessito el següent..., i potser el tema de les comparacions massa típiques.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario