jueves, 27 de febrero de 2014

Love Berrish!, Haruta Nana

Hola! Torno amb un màniga quan hauria d'estar estudiant.

Títol: Love Berrish!
Extensió: 21 capítols
Format original: manga
Autor original: Haruta Nana
Altres obres de l'autor/a: Stardust Wink, Tsubasa to Hotaru, Saboten no Himitsu

T'agradarà si: tens temps lliure (o no tens ganes de fer alguna cosa) i et ve de gust una comèdia romàntica sense cap pretensió per passar l'estona.

Ni ho intentis si: odies el shojo o estàs fart d'arguments de romanços semblants.

Sinopsi
La Yuuya es traslladarà a un dormitori, però la seva primera experiència no serà gens agradable. Tots els habitants són molt estranys i no la tracten bé.
A poc a poc s'anirà adonant de com són realment els seus companys del dormitori. Sobretot d'un atractiu noi i un altre que no para de molestar-la.

Opinió
Un altre manga shojo de la mateixa autora de Saboten no Himitsu que us vaig ressenyar fa temps. No us diré res que no sapigueu, és un màniga com un altre qualsevol però intentaré fer una ressenya mica més llarga que això.

La història és molt predictible, crec que amb l'argument ja saps amb qui es quedarà la Yuuya, oi que sí? En qualsevol cas, per si ets un dels pocs éssers que no ho entén no direm res. En qualsevol cas està clar que un shojo no sol destacar per tenir una història original, tot i així si he de concedir un mèrit a l'autora és el fet d'escollir que el lloc on passi sigui una residència d'estudiants. Crec que és una gran idea aquesta situació i que pot arribar a ser molt eficaç depenent de com es faci servir. És clar que aquí no ha estat un resultat brillant, però almenys ens ha parlat una mica de tots els personatges que viuen al dormitori, això ja és molt. És a dir que la història no se centra exclusivament en la parella protagonista, sinó que ens explica una mica de cada un dels residents.
Les històries curtes que hi ha al mig (que no tenen res a veure amb la història central) són entretingudes.

El dibuix d'aquesta autora dóna un aire infantil als personatges. No és que em fixi molt en aquest aspecte, però després d'haver llegit algunes obres seves una acaba buscant semblances.

El ritme del manga a 22 capítols podreu entendre que és bastant dinàmic. Gairebé seria una impossible avorrir el lector sent tan curt, però mai se sap. És per això que et recomano que si estàs avorrit, t'agrada la comèdia romàntica i tens una o dues tardes te'l llegeixis.

Els personatges segueixen sent estereotipats en la seva gran majoria, però destaquen el Nagisa i la Yuuya principalment. I com secundaris la parella de Emiya i Kon. Tot i aixi no espereu personatges memorables perquè no ho són, el més probable és que d'aquí a molt poc ja ni em recordi dels seus noms.

Resumint, un manga per dues tardes. Perfecte per passar l'estona si estàs avorrit però res més.

El millor curt i entretingut.
El pitjor: no destaca res, no té res que el faci un manga diferent als altres.

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario