lunes, 17 de febrero de 2014

Dansa amb Dracs, George R.R.Martin

Hola! Nova ressenya al blog. Cinquena part de la famosíssima saga Cançó de gel i foc.

Títol: Dansa amb Dracs
Títol original: A Dance with Dragons
Autor/a: George R.R. Martin
Altres llibres de l'autor/a: Mort de la llum, Somni de Fvre
Pàgines: 1183
Precedit de: Joc de Trons, Xoc de Reis, Tempesta d'Espases, Festí de corbs
Continuacions: Falten dos més per sortir.
Format original: llibre

T'agradarà si: t'agrada la fantasia èpica, et van agradar els anteriors, vas veure la sèrie i vols saber com continua tot aquest embolic, t'agraden les trames complicades amb molts personatges.

Ni ho intentis si: vols una història senzilla, no t'agraden les sagues o no vols començar res que encara no estigui acabat o li falti bastant per fer-ho.

Sinopsi
La Daenerys segueix intentant governar en Meeren, però no paren de succeir complicacions en el seu regnat.
Molt lluny d'allà el Jon Neu també té problemes per regnar al Mur.
Però no només aquests dos personatges tenen rellevància, la història de Ponent cada vegada és més complexa, així que múltiples personatges es veuran involucrats en tanta intriga política.

Opinió
D'una banda tenia ganes de posar-me amb aquest llibre perquè les anteriors parts deixen amb ganes de més, però per l'altra sabia que quan acabés la novel·la no tindria més Cançó de gel i foc durant una bona temporada, un fet bastant depriment sobretot si es té en compte que tot segueix igual d'obert però molt més complicat que en el primer llibre. I és que la història no para de expandir-se més i més obrint possibilitats per tot arreu i tancant poques portes. Així que les teories estranyes segueixen en peu.

L'argument es centra principalment en la gent de les afores del món on transcorre la història. És a dir la part més enllà dels Set Regnes i el Mur, tot i així arriba un punt on ens retrobem amb alguns personatges més propers al centre del món com l'Arya.
En qualsevol cas he de dir que no m'ha agradat aquesta divisió geogràfica en el quart i el cinquè llibre. Encara que aquest que estic ressenyant se m'ha fet més amè que el quart, principalment pels personatges que tracta considero que hagués estat millor dividir cronològicament o alguna cosa semblant.
El ritme és bastant pausat i en la majoria de capítols no succeeixen massa coses sinó que serveixen més per entendre personatges i les condicions que es viuen a cada lloc. És cap al final quan l'acció es comença a accelerar, deixant amb més intriga al lector i amb ganes de matar George RR Martin si no escriu ràpid el següent (que tothom ho dubta). Sobretot aquest final s'accelera per les morts que apareixen, algunes bastant impactants (no dono spoilers, tranquils).

L'estil segueix en la línia de l'anterior. Cada capítol es basa en un personatge, en aquest llibre en concret abunden el Jon Neu i el Tyrion, encara que la Daenerys també té molta importància. A més segueix amb la innovació del quart llibre de posar descripció sobre alguns personatges en alguns capítols, normalment els que els narren sobre personatges no tan coneguts.
En aquests llibres canvia molt l'interès que pugui tenir cada capítol. És clar que a cadascun ens agrada un personatge més que un altre. És per això que és un llibre que va a estones, tot i així estic molt a favor del canvi de personatges en cada capítol, perquè així no satures amb un personatge.

Els personatges segueixen en la línia dels anteriors llibres però van evolucionant a poc a poc. El Tyrion cada vegada m'agrada més, igual que l'Arya. En canvi el Jon Neu no m'ha acabat d'agradar en aquest llibre. Amb la Daenerys em porto bé a estones i la Cersei no la suporto per l'estúpida i ximple que pot arribar a ser. En qualsevol cas el millor dels personatges és que els arribem a conèixer en cada capítol, ni que sigui per caure malament o bé, tenen personalitat.

Resumint, una saga en la qual cada vegada apareixen més personatges i històries, que no sembla tenir fi. De vegades penso i temo que l'autor no l'acabi en dos llibres més. Si et van agradar els quatre anteriors estic segura que seguiràs amb la saga. Si encara no l'has començat i t'agraden les històries complicades amb moltes intrigues i revelacions, endavant.

El millor: segueix en la tònica dels anteriors, algunes morts inesperades.
El pitjor: a estones falta acció.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario