domingo, 5 de enero de 2014

Little Busters! Refrain

Hola! I curiosament la segona ressenya de l'any és d'un anime.

Títol: Little Busters! Refrain
Extensió: 13
Format original: visual novel
Adaptacions: anime, manga
Estudi del anime: J.C. Staff
Autor original: Key visual arts
Altres obres de l'autor/a: Clannad, Air, Kanon, Rewrite, Angel Beats!

T'agradarà si: vas veure la primera temporada i tens curiositat per saber com és el misteri del seu món, t'agrada el drama.

Ni ho intentis si: no et va convèncer l'adaptació que havien fet en la primera temporada (en cas de llegir la vn), no t'agraden les històries amb trets fantàstics però sense ser purament fantasia.

Sinopsi
La Rin i el Riki segueixen complint les missions que els porta un gat per arribar a entendre que és el que passa al seu voltant. Quin és el secret del seu món?

Opinió
Tenia moltes expectatives per veure que tal podien adaptar una vn que em va agradar molt, i veient que la amb la primera part havien fet un treball esperava que amb aquesta, que és la realment important, (ja que el final és tot en aquesta història) fessin el mateix, i en part ho han fet tot i que es podria haver fet millor. La meva principal queixa és que ho han fet tot molt de pressa.

La història en si en aquests 13 capítols (que potser en 26 que havia tingut l'anterior tot hagués anat millor) es divideix en: la ruta de Kurugaya, la de la Rhin i el que és pròpiament el Refrain. Amb la ruta de Kurugaya no tinc cap problema, a la visual novel ja era bastant rara com a ruta i com a adaptació bé, el problema principal està amb la ruta de la Rin en què un tros bastant llarg es resumeix en aproximadament un minut o 30 segons, però en fi és clar que no podien fer cabre tota la història sencera i que alguna cosa havien de tallar. En qualsevol cas el Refrain en si està bastant ben adaptat, i suposo que a algú que no hagi llegit la versió original pot sorprendre, però potser l'anime dóna massa pistes sobre el secret del món, i causa que l'espectador no es sorprengui tant. Encara que està clar que la visual novel juga amb avantatge per sorprendre pel format propi, però això a part.
Opening


El problema principal com ja he dit és aquesta velocitat que té, i que almenys a mi l'anime me l'ha transmès en bastants punts. Per sort les escenes més dramàtiques tenen el suficient espai per impactar, encara que està clar que en aquest punt no puc evitar (com en tot) comparar-lo amb la visual novel que per a mi és bastant superior. En qualsevol cas, com a format independent funciona, així que si no has llegit la vn i t'agraden els animes dramàtics estil Clannad aquesta obra potser t'agradi. Sobre la música sí que és cert (com diuen molts comentaris) que hi ha una gran sobreutilització del tema Song for friends així que us el deixo al costat de l'opening que personalment m'agrada bastant.

Destaquen en aquesta temporada els personatges que van fundar el grup inicialment, ja que el Refrain se centra més en ells que en una altra cosa. Kyousuke segueix sent un gran personatge però Kengo o Masato el segueixen de prop. I la parella principal crec que aquí fins i tot té més importància (a la visual novel en les altres rutes no havia rastre del Riki x Rin, òbviament ).

Resumint, suposo que si no saps res de la visual novel l'anime et pot arribar a agradar molt, el problema per mi és que com em va encantar l'obra original volia una adaptació perfecta i està clar que no ho ha estat, però podria haver estat pitjor. En qualsevol cas, a tots els que us hagi agradat l'anime, llegiu la visual novel, que ja hi ha un projecte per traduir-la al castellà.

El millor: les parts importants han estat respectades (en relació a la vn), l'emotivitat s'ha conservat.

El pitjor: Massa presses, la ruta de la Rin..


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario