martes, 28 de enero de 2014

Eleanor & Park de Rainbow Rowell

I un altre llibre més en aquest mes.
Títol: Eleanor & Park
Autor/a: Rainbow Rowell
Altres llibres de l'autor/a: Fangirl, Landline, Attachments.
Pàgines: 320
Format original: llibre
Enllaços d'interès: http://rainbowrowell.com/blog/about/

T'agradarà si: busques una novel·la romàntica, fàcil de llegir, amb personatges outsiders,un romanç d'institut.

Ni ho intentis si: no et ve de gust un romanç en aquest moment, o busques alguna cosa molt diferent a tot el que has llegit, o amb molta acció.

Sinopsi
L'Eleanor acaba d'arribar a una nova ciutat, i començar de nou costa. A l'autobús cap a l'institut s'acabarà asseient al costat d'un noi que sembla interessant, Park. Mica en mica la seva relació millorarà, de no dir-se res i estar incòmodes, passant per converses sobre còmics fins arribar a interessar-se l'un en l'altre.

Opinió
D'acord, ho accepto, a la blogosfera sempre apareix un llibre de tant en tant al que se li dóna molta publicitat amb munt de ressenyes positives i és un fenomen en el que tard o d'hora acabo caient, de vegades amb decepció i de vegades descobrint perquè a tothom li ha impressionat tant. En aquest cas entenc perquè és una novel·la que agrada, és cert que aquest final m'ha matat una mica però és una bona història romàntica.

L'estil va alternant parts dels dos protagonistes l'Eleanor i el Park però narrat tot des d'una tercera persona. Les parts de cada un poden ser de poques línies o de diverses pàgines però us asseguro que és molt amè i que les pàgines es passen ràpid i sense adonar-se'n. De fet a les meves mans el llibre només em va durar un dia. És a dir que em va resultar molt agradable de llegir.

La història en si és bastant simple, té una mica de drama familiar i comèdia romàntica a estones, i encara que vagi lent i sense presses no es fa pesada (si t'agraden aquest tipus d'històries, és clar). El que surt en aquest llibre no són més que dues vides quotidianes que es creuen i s'enamoren, no esperis grans girs argumentals ni molta acció. És una simple història d'amor però que no per això deixa de ser efectiva.
Potser l'únic problema que tinc amb la història sigui el final, feia temps que no llegia un final tan obert i que em deixava tan indignada i alhora amb ganes de saber més sobre la història. Que suposo que l'autora no té intenció de continuar-la, i que si ho fes tampoc crec que em convencés, però això no treu que el final sigui bastant incomplet al meu parer.

Els personatges destaquen per sobre dels altres els que donen nom a la novel·la. I crec que a través de les seves vides, el que fan i pensen acabem empatitzant amb ells per deixar que ens guiïn per aquesta novel·la. Potser l'encert més gran sigui, des del meu punt de vista, Eleanor. És una noia que des del primer moment m'ha caigut bé, amb els seus problemes i amb la seva manera de ser. I en Park poc a poc va agradant cada vegada més.
Altres personatges que destaquen són la família de Park, o almenys el pare i la mare arriben a guanyar-se l'afecte del lector a la seva manera.

Resumint, una bona novel·la per una tarda o dues si t'agrada el gènere romàntic amb una mica de drama i trossos de comèdia. Si no suportes aquest tipus de novel·la allunya't.

El millor: ràpida de llegir, amena, personatges característics
El pitjor: el final, no esperis trobar la història de la teva vida.

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario