sábado, 28 de diciembre de 2013

Rose Guns Days Season 2, 07th expansion

Hola! Us porto la que probablement sigui l'última ressenya de vn de l'any.
Títol: Rose Guns Days - Season 2
Significat del títol: Dies de pistoles i de Rose (joc de paraules, de roses, i el nom d'una
noia, Rose, m'inclino per la segona perquè està en singular).
Estudi: 07th expansió
Altres obres de l'estudi: Umineko no naku koro ni (8 episodis en dues parts), Higurashi no naku
koro ni (8 episodis en dues parts), Higanbana no saku Yoru ni (històries curtes relacionades amb un
fil conductor, dues parts)
Continuacions: Rose Guns Days - Season 3 (està sent traduïda a l'anglès), Rose Guns Days -
Last Season (de pròxima aparició a Japó)
Precedit de: Rose Guns Days - Season 1
Format original: visual novel
Adaptacions: manga
Extensió aproximada: curta
Idioma: anglès
Contingut sexual: No

T'agradarà si: et va agradar la primera part, t'agrada l'estil de Ryukishi07, busques una vn d'acció, de màfies etc.

Ni ho intentis si: no vols una història d'acció, vols una història curta o no suportes les sagues, o no estàs disposat a llegir-te una cosa que encara no està traduïda del tot.

Sinopsi
Enmig d'un tiroteig, el destí del Primavera està pendent. La Rose fuig mentre el Leo i el Wayne segueixen lluitant contra el Caleb i els seus mafiosos. Aconseguiran sortir d'aquesta? I podrà la cultura japonesa tornar a tenir vigència?

Opinió
Després de llegir la primera part amb un final tan obert tenia moltes ganes de seguir llegint i continuar amb aquesta història que resulta bastant addictiva i deixa amb ganes de més, en aquesta ocasió (encara que el final no és tan d'infart com a la primera) segueixo amb ganes que tradueixin la tercera temporada i que per fi surti la quarta i última.

La història en si segueix en la línia de l'anterior, o almenys en la part que segueix en el punt just on havia acabat la primera, que és gairebé com si formés part d'aquesta. Seguim amb els mateixos personatges, el mateix conflicte amb una resolució cada vegada més previsible però que alhora causa interès. Saps el que passarà però has de veure com passarà. I fins a aquest punt només tinc una queixa bastant important. Com nassos s'entén que una prostituta sigui verge? Ho deixaré aquí, i així no dono spoilers de res tot i que és cert que es pot predir del que parlo si heu llegit l'anterior. En qualsevol cas és una cosa que m'ha impactat negativament, quina mania de fer heroïnes pures i verges fins al punt del ridícul.
Fora d'aquesta part ve el que seria pròpiament la segona, ha estat més interessant en alguns aspectes, sobretot perquè renova personatges encara que si que és cert que un personatge en concret se l'enyora i tinc ganes de saber si tornarà. Però en qualsevol cas és interessant aquest canvi de protagonistes (encara que els anteriors segueixen aquí, tenim altres en qui centrar-nos). El problema ha estat en aquesta ocasió en la reaparició de certs personatges, no diré res perquè és un spoiler també important però crec que l'autor té problemes per matar els seus personatges...
El punt més interessant per a mi segueix sent la realitat del present, aquesta dona gran que encara no sabem qui és, com s'ha arribat a aquesta situació.

L'estil arriba a ser alguna cosa idealista com en moltes històries d'acció, massacres impossibles, herois envoltats de 40 persones i que surten amb vida i coses semblants. És per això que la veu narrativa (quan està en tercera persona) sol ser de vegades una mica moralista, i la divisió entre el bé i el mal és massa radical, no hi ha personatges entremig, o estan mal fets. Tot i així, a favor de l'autor he de dir que aconsegueix enganxar-te moltes vegades i combina bé escenes de comèdia i acció.

El disseny dels personatges m'agrada bastant, sobretot les peces que porten els personatges són molt originals, el dibuix és bastant millor que si ho comparem amb altres obres de l'estudi. Destaca la música, encara que és cert que no té (o potser si té, té poques) innovacions respecte a l'anterior temporada. En qualsevol cas us deixo l'opening que també s'utilitza molt com BGM.


Els personatges tenen una gran maduració respecte a l'anterior temporada. Teníem una Rose estúpida amb totes les forces (sí, exagero), que per fi ha entès alguna cosa i per fi ens pot agradar. També teníem un Wayne molt tsundere que encara segueix sent-ho ha madurat una mica (encara que he de dir que aquest personatge em va agradant cada vegada més). A part de Leo que és un heroi que pot agradar a tothom. I sobretot tenim incorporacions potents com la Zel, una heroïna amb personalitat i el grup dels tres que l'acompanyen que a mi, personalment, m'han caigut força bé.

Resumint, vull la tercera i la quarta i última temporada. Però de moment només esperaré llegint altres visual novel... És cert que té molts detalls que es podrien millorar i que poden acabar amb la paciència d'alguns, però en el meu cas la història enganxa i vull seguir llegint per poder saber com acaba i tal.

El millor: entreté, enganxa , té bons personatge.
El pitjor: té alguns problemes d'estil, exageracions, herois imbatibles, incoherències (prostitutes verges... em mata...).


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario