sábado, 30 de noviembre de 2013

L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde, R.L.Stevenson

Disculpeu-me que no actualitzi tant com voldria, intento treure temps d'on puc. ¡Nova ressenya literària! Aquí un altre llibre.
Títol: L'estrany cas de Dr Jekyll i Mr Hyde
Títol original: Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde
Autor/a: R.L.Stevenson
Altres llibres de l'autor/a: L'illa del Tresor
Pàgines: 120
Narració: 3a ,1a passat
Format original: llibre
Adaptacions: de tot una mica


T'agradarà si: busques alguna cosa curta, sempre has tingut interès en aquesta història tan coneguda, t'agrada el relat, interès pel clàssic...
Ni ho intentis si: no et van les històries massa conegudes, no tens interès a conèixer originals de coses molt versionades.

Sinopsi
Mr Utterson trobarà que el seu amic Jekyll és diferent a com era abans, alguna cosa ha canviat en ell. Alhora un estrany home que a tots els resulta horrorós i insuportable només la seva visió començarà fer de les seves, Mr Hyde.

Opinió
Un altre conte que és un clàssic i que tenia ganes de llegir. O almenys com sempre tenia curiositat per saber que tal estava. I en ser tan curt doncs havia de posar-me amb ell tard o d'hora. Finalment després d'haver-lo llegit ha estat una lectura entretinguda.

El ritme és dinàmic, el llibre és curt i es pot llegir en pocs dies. Però no arriba a enganxar perquè la història la sabem tots. De fet jo crec que aquest final per als primers que ho van llegir va poder haver estat tot un impacte, però nosaltres lectors bastant posteriors a la publicació, sabem ja que passarà així que més que sorprendre'ns estem esperant que passi.

L'estil no arriba a ser massa pesat. Destacaria sobretot l'última part que està narrada en una primera persona, de fet crec que és el més interessant de tot el llibre. Aquesta última part del relat ha fet que valorés una mica més el conte.

La història té el problema que ja he explicat, que és massa coneguda perquè algú es sorprengui, tot i així animo el lector a conèixer ja que té una longitud assequible per a molts i una part final bastant interessant que dóna que reflexionar, o almenys a mi m'ha semblat interessant de llegir.

Els personatges no acaben de destacar cap excepte el que dóna nom al conte que és el que més podem arribar a entendre. I de fet és un personatge bastant humà, no el típic personatge idealitzat i que es cobreix sota la capa de hipocresia social de l'època.

Resumint, una bona història curta per gaudir si tens curiositat per aquesta història o t'interessa el tema.

El millor: l'última part del relat, no es fa pesat
El pitjor: ser curt d'una banda ho fa dinàmic però per l'altra fa que no puguem conèixer del tot els personatges.
Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario