viernes, 8 de noviembre de 2013

La nueva Tierra, Jordi Sierra i Fabra

Hola! Una nova ressenya al blog.
Títol: La nueva tierra (ni idea de si s'ha traduït).
Autor/a : Jordi Sierra i Fabra
Altres llibres de l'autor/a: Camps de Maduixes, La pell de la Revolta,
Pàgines: 326
Enllaços d'interès: http://www.sierraifabra.com/

T'agradarà si: busques un llibre fàcil de llegir, ràpid, t'interessa especialment el període històric que tracta: la lluita per la independència de les colònies.

Ni t'ho intentis si: esperes una cosa molt sorprenent, alguna cosa atípica, una història emocionant.

Sinopsi
Any 1815, el Mateo Castells s'embarcarà per lluitar com a soldat espanyol contra els que es volen independitzar. Tot i així ell gairebé no sabrà a què s'enfronta i simplement amb l'afany de viure aventures i armat amb una Bíblia descobrirà que no tot és com sembla.

Opinió
Aquest llibre em va tocar com a premi en un concurs i per curiositat, o simplement perquè acabo llegint tot el que em cau a les mans, vaig decidir llegir-lo com cosa lleugera i esperant que almenys resultés entretingut o que tingués alguna cosa d'interessant. Després de llegir només puc dir que les poques expectatives que tenia no les ha complert.

L'estil és senzill, es llegeix ràpid, i potser el millor encert de l'autor sigui les dues parts, és a dir les parts dialogades entre dos personatges, i la veu que explica la història de Mateu. Crec que és un recurs que dóna dinamisme però potser també separi una mica dels protagonistes, com t'ho expliquen és simplement una història com si fos una llegenda, te la fa sentir llunyana, o almenys a mi m'ho ha semblat.
A més, que encara que no costa de llegir tampoc se m'ha fet especialment amè i no m'ha enganxat.

Potser el millor del llibre és el context en què es desenvolupa la història. Aquest autor, o almenys el que he llegit d'ell, és sempre el mateix té un tema i a partir d'ell s'inventa un pretext, que és la història, per parlar del que això. En aquest cas és aquest conflicte històric. Per això dic que si t'interessa aquesta època ho llegeixis.

El problema està, com heu pogut intuir en l'anterior paràgraf, en la història . Personalment he trobat que és una història típica, amb girs argumentals previsibles des del moment en què podia començar a pensar-hi.

ZONA SPOILER
De debò, crec que es veu bastant que al final els dos es quedaran junts i és una cosa que em molesta. És que des del moment en què ell es separa i no sap si està morta o no estava clar el que anava a passar. I el trist és que t'ho presenten com la cosa més sorprenent. Un altre cas és el del que crec que es deia Ignacio, que ja m'esperava des del moment en que queda viu que hi hagués un conflicte final. I jo ho sento però a mi em molesta que tot sigui tan predictible.
ZONA SPOILER FORA

Els personatges no han destacat gaire. L'únic que podria esmentar és que el protagonista, Mateu, creix bastant psicològicament al llarg de la novel·la. Encara que sincerament a mi el debat moral em cansava una mica com a protagonista. I encara que de tant en tant es trenca he vist massa dualisme.

Resumint, no és un llibre que m'hagi agradat. Esperava poc d'ell però he trobat menys. Podria dir que dels quatre llibres que he llegit de l'autor (que ja veus tu, ha publicat uns 400) és el pitjor. Només el recomano a qui tingui un interès històric en l'època però sense arribar a aprofundir massa.

El millor: context histèric, és dinàmic
El pitjor: molt predictible, no destaca en res, ni arriba a enganxar.


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario