domingo, 8 de septiembre de 2013

Vampirs per totes bandes: Entrevista amb el vampir

I aquí, nova ressenya literària al bloc.
Títol: Entrevista amb el vampir
Títol original: Interview with the vampire
Autor/a : Anne Rice
Altres llibres de l'autor/a : Les vides de les bruixes de Mayfair (saga), trilogia La bella dorment
Pàgines: 381
Continuacions: 2. Lestast el vampir 3. La reina dels condemnats 4. El lladre de cossos 5. Memnoch el diable 5. Armand el vampir 7. Merrick 8. Sang i or 9. El santuari 10. Càntic de Sang
Narració: 3a així i com el protagonista explica la seva història en un diàleg la majoria és primera passat
Format original: llibre
Adaptacions: pel·lícula , còmic ( ? )

T'agradarà si: vols una història de vampirs, busques personatges turmentats, una bona ambientació...

Ni ho intentis si: no et van les històries d'éssers sobrenaturals, personatges estranys, immortalitat, etc .

Sinopsi
En Louis contactarà amb un noi que s'ofereix per entrevistar gent. Llavors començarà a explicar-li la història de la seva vida, la vida que ha tingut com a vampir, les seves experiències, el seu contacte amb altres de la seva espècie, etc.

Opinió
Crec que el llibre ja és prou famós, i segur que a molts us sona. Personalment hi va haver una època en què van coincidir moltes ressenyes de gent que li encantava el llibre a part de descobrir moltes fanàtiques d'en Lestast. Així que la curiositat va poder amb mi i em vaig comprar el primer, encara que he de dir que em fa por que siguin tants llibres. Després d'haver-lo llegit m'he quedat amb ganes de més.

L'estil és agradable, té descripcions, però no arribes a perdre't. Que sigui una primera persona ens fa empatitzar més amb el protagonista, tot i que entendre'l jo crec que és bastant impossible. Com en tots els llibres en els quals comencen des d'un punt present per explicar com s'ha arribat a aquesta situació et donen ganes de continuar, sobretot perquè el protagonista es troba sol i fa que et qüestionis que lis ha passat als altres personatges . De tant en tant alguns diàlegs entre vampirs o les reflexions del Louis són interessants, m'agrada quan es parla de la immortalitat, dels dubtes del protagonista...

La història en si potser no te molta acció (o almenys jo ho considero així), però m'agrada com l'autora trenca amb totes les estabilitats que li crea al protagonista fent així que quan el lector s'acostumi tot canviï. Sobre el final he de dir que deixa amb ganes de més, o almenys jo amb aquesta conclusió necessito més històries d'aquests vampirs tan particulars.

El món que crea l'autora m'ha semblat bastant bo, crec que el mite dels vampirs se li han donat moltes voltes, però jo crec que a tots els amants del sobrenatural ens poden atreure aquestes criatures immortals. En aquest cas són éssers creïbles sobretot, la majoria m'han semblat turmentats per les circumstàncies en què viuen. Però alhora crea uns vampirs que es relacionen i que tenen atraccions entre l'admiració i erotrisme (sense arribar a ser això present). Són relacions estranyes però que alhora interessen .

Els personatges crec que són un punt molt favorable per al llibre, el protagonista és potser massa moralista, però evoluciona i encara que a vegades sigui força contradictori i les seves accions tinguin poc sentit em queia força bé. Tot i així suposo que altres vampirs han estat més del meu interès, vull més d'en Lestast, perquè el protagonista el desfigura més i també més de l'Armand. La Claudia no m'ha acabat d'agradar (potser la meva vena fujoshi tingui alguna cosa a veure...) .

Resumint, m'he quedat amb ganes de llegir més d'aquesta saga. L'autora crea un món de vampirs amb personalitats més o menys creïbles però molt característiques i que interessen. El protagonista està com envoltat per un rastre de malenconia que ha fet que aquest final m'hagi semblat depriment.

El millor: ambientació, personatges, estil .
El pitjor: deixa amb ganes de més, (no se m'acut res més ara mateix...)


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario