lunes, 16 de septiembre de 2013

3 contes: El fantasma de Canterville i altres relats

Hola! I una altra ressenya d'un llibre, aquesta setmana crec que se m'han ajuntat moltes ressenyes.
Títol: El fantasma de Canterville i Altres Contes
Autor/a : Oscar Wilde
Altres llibres de l'autor/a: De profundis, El retrat de Dorian Gray
Pàgines: 125
Format original: llibre
Adaptacions: del conte principal teatre

T'agradarà si: t'agraden els contes curts, amb tocs còmics, tens interès en l'autor
Ni ho intentis si: no t'agraden els contes, busques una cosa molt profunda.

Sinopsi
En aquesta edició que ressenyo ens trobem amb tres contes d'Oscar Wilde: El fantasma de Canterville, El crim de Lord Arthur Savile i L'esfinx sense Secret Dues primeres històries d'una extensió semblant i una última molt curta.


Opinió
Em vaig comprar el llibre perquè estava molt bé de preu (2 €! -S'emociona-) i tenia una temporada de viciada a Oscar Wilde. La veritat és que ha estat entretingut sense més, però per a una lectura d'una o dues tardes està bé.

El primer conte se suposa que és una paròdia de les típiques llegendes de fantasmes, aquí ens trobem amb un fantasma que s'indigna perquè els seus habitants no li tenen por. El cert és que en diverses ocasions fa riure, per exemple amb el del producte llevataques tan típic d'anunci. Així i tot el final m'ha semblat una mica en discordança amb tot el relat esperava alguna cosa d'un altre tipus, suposo que més memorable.

El crim de Lord Arthur Savile potser sigui el que més m'hagi agradat per l'estupidesa de l'argument. Bàsicament al protagonista li diu un vident que en el futur cometrà un crim, i ell s'obsessiona amb fer-ho abans de casar-se amb la seva promesa perquè així es compleixi la profecia i no molesti a la seva esposa. El millor de tot són la quantitat de vegades que irònicament es diu que el protagonista tenia molt bon judici, o era molt assenyat quan òbviament les accions que decideix prendre són del tot estúpides.

L'últim per ser una història molt curteta és interessant, aquesta idea d'obsessionar-se per adonar-te que al final el més probable és que no fos res, tot i que deixa amb el dubte és una idea que m'agrada.

L'edició he de dir que és bastant dolenta, hi ha alguns errors i algunes pàgines es transparenten en la següent, tot i així no em queixo pel barat que estava.

Resumint, un llibre amb uns pocs contes, si t'agrada l'autor i el relat curt endavant, però tampoc crec que t'impressioni.

El millor: agradables de llegir, algunes idees interessants, de vegades còmic
El pitjor: no és molt memorable,


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario