sábado, 24 de agosto de 2013

PdR32: Creadors 2 Naoki Urasawa

Avui us vull parlar d'un mangaka el qual, les poques obres que he llegit d'ell m'han encantat, i encara tinc ganes de seguir llegint obres seves.
¿Qui és?
Naoki Urasawa és un mangaka nascut l'any 1981 que compta amb bastants premis i amb obres bastant reconegudes. També a vegades ha actuat com a cantant.

Obres
Algunes de les seves obres són les següents:
-Yawara! O Cinturó negre: és un manga que tracta sobre el judo, la protagonista es veu obligada pel seu avi a practicar el judo. Però el desig de la Yawara (nom de la protagonista) és portar una vida normal. Per aquest motiu voldrà intentar evitar al màxim l'esport. Enmig de tot això també ens trobarem amb parts de romanç. Té una adaptació live-action i un anime de 104 episodis.


-Monster: una de les seves obres més famoses. Tracta sobre en Tenma un reconegut doctor que descontent amb com anaven les coses al hospital salvarà a un noi en comptes d'un pacient que li tocava que era molt famós. Així perdrà el seu estatus al hospital. Tanmateix els directors de l'hospital moriran assassinats al dia següent. Tothom pensarà que ha estat ell però ningú tindrà proves.
Nou anys després, encara treballant al mateix hospital salvarà la vida d'un delinqüent. Aquest li parlarà d'un monstre. En Tenma descobrirà que el monstre és el nen que havia salvat que immediatament després matarà al delinqüent. A partir d'aquí tothom sospitarà d'en Tenma i ell començarà la seva recerca d'en Johan Liebert per tot arreu per matar-lo.
Té una adaptació al anime de 74 episodis, una novela, i dintre de poc és possible que aparegui una serie de persones.

-20th century boys: en Kenji i els seus amics sent nens petits idearan estupideses sobre com un malvat
voldrà acabar amb el món i ells el salvaran, concretaran dates, fets cada qual més original i més estrany. El que no s'imaginaven era que anys després algú fes realitat totes les profecies. Aquest algú ha de ser algun dels nens que jugava amb ells, però qui? En Kenji i els seus amics, ja adults començaran a investigar qui és aquest que es fa dir Amic i com poden aturar-lo.
Adaptació a tres pel·lícules de persones reals molt famoses a japó i traduïdes al castellà.


-Billy Bat: Kevin Yamagata és dibuixant de còmic d'una popular sèrie, però descobrirà que és probable que hagi copiat el disseny del seu personatge principal inconscientment. Per aquest motiu tornarà a Japó per saber si l'havia copiat o no i d'on. Allà s'adonarà que res és el que semblava i que el ratpenat que ha dibuixat ha existit molts segles abans que ell. A més d'un estrany pergamí relacionat amb el ratpenat del qual es diu que aquell qui el posseeixi governarà el món.

Estil
En les seves obres de temàtica thriller (que són les que jo conec) ens trobem amb una història molt complexa amb moltíssims personatges. A través de les pàgines l'autor acostuma (en el que he llegit) a jugar amb diverses versions sobre el mateix fet, el que passarà, podria haver passat, com ho va veure algú etc. Crea personatges carismàtics, i no dubta en carregar-se'ls si és necessari per al desenvolupament de la història.
Els dos mangas que he llegit complets 20th century Boys i Monster comparteixen que tenen un final molt obert i que deixa a l'espectador ple de dubtes.

Personatges importants:
Amic
M'agradaria destacar a dos que particularment m'agraden molt tot i potser no ser els més característics. th century Boys i Grimmer de Monster. La primera és sens dubte un personatge que em va encantar, simplement és una noia lluitadora, que tot i que plora segueix lluitant i és capaç de dirigir. En Grimmer és un personatge que em queia molt bé i em va fer molta pena.
Kanna de 20
També destacaria els seus dolents com en Johan de Monster o l'Amic de 20th century Boys, o l'ésser estrany que és el ratpenat protagonista de Billy Bat. Sens dubte crear dolents molt característics.Estupideses importants:
-Urasawa dibuixant a l'expo-Urasawa cantant Gutalala Sutalala
Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario