domingo, 11 de agosto de 2013

Fantasmes en un circ misteriós: Los Fantasmas del Pygmalion

Hola! I després d'aquestes dues setmanes d'inactivitat intentaré tornar al meu ritme habitual. Aquí us porto una ressenya literària.

Títol: Els Fantasmes del Pygmalion
Autor/a: Denisse Callejas Jackson
Altres llibres de l'autor/a: (cap de moment?)
Pàgines: 595
Narració: variable entre 3a i 1a (també present i passat varien)
Format original: llibre
Enllaços d'interès: http://nekocj.wix.com/fantasmaspygmalion#!music/c1ktj (informació sobre la novel·la, aquesta part és la música en concret amb què l'autora es va inspirar, cosa que trobo molt interessant).

T'agradarà si: vols alguna cosa amb molta màgia, amb una bona ambientació, personatges característics.

Ni ho intentes si: no vols una història de fantasia i no busques coses diferents a l'habitual

Sinopsi
La Castilleja terra de fantasmes, un misteri que ningú ha sabut resoldre i que manté captivat a molta gent com Luca obsessionat amb les històries del circ Pygmalion, la ballarina Petru y el pallasso Pierrot.
De sobte tindrà la oportunitat d'anar aquella terra estranya acompanyat d'Elena. Aquí les histories del passat començaran a descobrir-se...

Opinió
Aquest llibre no el coneixia ja que és autopublicat i no estic gaire en el tema, però l'autora es va posar en contacte amb mi i em va dir (ja fa força temps) si podia ressenyar-lo. El cert és que en aquell moment li vaig dir la veritat que estava molt ocupada i que no podia. Però ara sent estiu i estant una mica més relaxada he trobat per fi el temps per posar-m'hi. Després de llegir-lo sense tenir cap mena d'expectativa crec que hi ha algunes coses que no m'han agradat però és entretingut.

El que més m'ha fallat del llibre ha estat l'estil. Algunes oscil·lacions entre passat i present que no he acabat d'entendre a l'hora de narrar, i sobretot un ritme inconstant. Vull dir a estones tot tenia un ritme lent però segur en les escenes més o menys normals però quan començaven les revelacions tot anava massa ràpid perquè el lector pogués assimilar el que estava passant. Sí sóc sincera en alguns detalls m'he perdut una mica però més o menys o he entès tot.
I també en aquesta inconstància està el fet que en ocasions les frases que apareixen en el llibre tenen un to filosòfic i a vegades tot és molt caòtic. Una cosa que no critico negativament però que m'ha cridat l'atenció ha estat la utilització de certes paraules més típiques de gent del sud d'Amèrica que a mi se'm fan estranyes però res que no es pugui entendre.

La història és estranya, cosa que m'agrada bastant. Entre les pàgines d'aquest llibre trobem mola màgia, malediccions i un circ força estrany. I encara que siguin força pàgines (600) com la lletra és força gran no costen gaire de llegir i l'autora si bé no crea una tensió insuportable si que he sentit curiositat en com es resoldria el conflicte principal. En quan aquesta resolució podria haver estat més sorprenent, o això és el que jo esperava. Tanmateix crec que és un final bastant tancat així que no està malament.

Els dos punts més positius del llibre per mi han estat l'ambientació i els personatges. L'autora aconsegueix crear un món que es regeix per les seves pròpies lleis. M'agrada que hagi triat un circ ja que em sembla força inspirador. Potser tot aquest món de màgia i tal no m'ha quedat del tot clar com acaba de funcionar, però m'ha semblat igualment interessant.

Els personatges em semblen característics. Sobretot destacaria la relació entre en Lully i la Petru, i ells mateixos. Trobo aquests personatges ben formats encara que a vegades és difícil entendre els seus comportaments. La segona parella crec que és mereixia més desenvolupament perquè m'interessava.

Resumint, és un llibre que em costa valorar perquè hi ha coses que m'ha agradat bastant i altre que no m'han acabat de lligar. De fet, el principal problema que li veig és la confusió que regna i que fa que el lector no acabi d'entendre algunes coses o que les entengui però hagués preferit més detalls. Em refereixo sobretot al funcionament de la màgia i coses així.

El millor: ambientació, personatges.
El pitjor: estil, poca claredat.

L'he gaudit un: 2/5

Gràcies a l'autora per posar-se en contacte amb mi

Fins aquí el meu avorriment.


No hay comentarios:

Publicar un comentario