lunes, 22 de julio de 2013

Història - Guerra Civil: Homenatge a Catalunya

Hola! Us porto una ressenya d'un llibre que és més aviat un document històric però en fi.

Títol: Homenatge a Catalunya
Títol original: Homenatge to Catalonia
Autor /a: George Orwell
Altres llibres de l'autor/a: 1984, La Rebel·lió dels animals
Pàgines: 333
Narració: 1a passat
Format original: llibre
Enllaços d'interès: http://www.george-orwell.org/

T'agradarà si: t'agrada la història, en concret la guerra civil i busques algun document històric o les vivències d'algú en aquest temps

Ni ho intentis si: odies les coses denses, busques una novel·la.

Sinopsi
En el context de la Guerra Civil espanyola George Orwell conegut autor de múltiples obres ens presenta les seves vivències i la seva participació com a brigadista del POUM.

Opinió
Primer de tot he de dir que no m'agrada la història, m'he hagut de llegir aquest llibre per cert motiu i la veritat és que no ho he fet amb moltes ganes. No us dic que sigui dolent, el que vull dir és que no és una lectura amena, crec que ni per a la gent molt boja de la història els pot resultar entretingut, potser interessant si, però és molt dens.

Com ja he dit abans això no és una novel·la així que se'm farà una mica difícil de ressenyar, el que se'ns explica és bàsicament l'experiència d'Orwell al país en plena Guerra Civil, alguns dels seus punts de vista per exemple de la gent són interessants. Per exemple diu que anant aquí una paraula que sempre s'aprèn és "mañana", que la puntualitat és horrible i no obstant això que hi ha una gran amabilitat. Si, aquest tipus de curiositats m'han resultat interessants. També descriu les condicions en les trinxeres, una mena fred, polls, males condicions de vida en general. És a dir, que en algunes ocasions et sorprèn amb detalls inesperats o almenys d'interès. Així i tot, sent sincera, la majoria m'ha resultat avorrit.

Un punt el qual pot arribar a ser confús és tota la guerra de partits polítics que hi havia en aquesta època, Orwell fa un esforç perquè sigui el més clar, però se'ns fa difícil entendre els posicionaments de tant partit, o almenys a algú com jo li semblava summament complicat, encara que torno a reiterar que la història i jo no som precisament amigues. Però en fi crec que he après més coses de les que sabia del conflicte, cosa que sempre és bona.

L'estil no podria dir que no sigui directe, el que passa és que són unes memòries on l'autor escriu el que a ell li sembla interessant o les seves sensacions, és un document històric així que òbviament no està fet perquè t'enganxi o et diverteixi . Així que això és el que m'ha avorrit.

Resumint, aquesta ocasió sóc curta ressenyant però se'm fa difícil opinar sobre això així que simplement acabaré aquí i dir que si t'agrada la història o tens interès en el període endavant, si no aparta't del llibre.

El millor: aprens coses, curiositats
El pitjor: avorrit, dens, sinó t'agrada la història no el llegeixis

L'he gaudit un: 2/5


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario