sábado, 29 de junio de 2013

Una família a l'edat Mitjana: El mercader: el despertar d'una nova Barcelona

Hola! Nova ressenya de llibre.

Títol: El mercader: El despertar d'una nova Barcelona
Autor/ a: Coia Valls
Altres llibres de l'autor/a: La princesa de jade, Les torres del cel
Pàgines: 468
Narració: 3a
Format original: llibre

T'agradarà si: busques una història entretinguda sobre l'edat mitjana d'una família, no busques una cosa ni amb molt romanç ni amb molta acció

Ni ho intentis si: vols un llibre que et marqui per a la resta de la teva vida, o almenys alguna cosa que t'impressioni, impacti o alguna cosa semblant.

Sinopsi
Jaume Miravall s'anirà amb la seva família a Barcelona. Allà començaran les aventures per a la família, viatges, amors, problemes... Tot això en l'edat mitjana i en una ciutat de contrastos.

Opinió
Aquest és un d'aquells llibres que no té res d'especial. Bé, començar per aquesta frase no és una cosa molt positiva, però vull dir que des de la portada fins a la sinopsi en una primera visió no té res que condueixi a la compra. Tot i això després de llegir-lo, encara que no és molt memorable, és força entretingut.

El ritme de la novel·la és bastant dinàmic, no m'ha arribat a enganxar però no es fa pesat. Hi ha força acció però el problema és que no resulta intrigant en cap moment. O almenys a mi m'ha faltat algun tipus d'intriga per tenir interès en l'esdevenidor dels personatges.

La història en si, té alguns punts interessants, però no m'ha agradat com els ha desenvolupat l'autora. Sobretot perquè hi havien morbos que tenien interès, i no estan ben aprofitats. L'autora no se centra en cap aspecte i és per això que se m'ha quedat una mica superficial, per exemple s'hagués centrat en l'amor, o jo que se, li hagués donat més importància, o li hagués posat algun objectiu o problema.

Spoilers aquí!
Sobre el final és bastant dolent, en el sentit que és molt obert. Entenc que l'argument no donava perquè el final fos la solució d'algun conflicte perquè no n'hi havia cap, però hauria preferit que l'epíleg es situés uns anys després i no en el moment següent de l'anterior capítol.
Spoilers fora!

Els personatges són el punt que més m'ha decebut, l'autora mostra que són d'una manera però no aconsegueix que el lector prengui partit per ells, és a dir tenien potencial però m'han quedat desfigurats. L'exemple més clar és l'Alexia, té personalitat així que esperes més d'ella i la veritat és que no ha arribat a caure'm bé quan, millor explotada, seria un bon personatge.

Resumint, un llibre entretingut però que no ha acabat d'arribar-me a cap aspecte, es pot llegir però no crec que t'arribi encantar ni a disgustar profundament.

El millor: entretingut, es llegeix bé
El pitjor: els personatges no estan ben portats, el final

L'he gaudit un: 3/5


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario