jueves, 13 de junio de 2013

La Vida de l'Onofre Bouvilla: La ciutat dels prodigis

Després de força temps us porto per fi una ressenya literària.

Títol: La ciutat dels prodigis
Títol original: La ciudad de los prodigios
Autor/a: Eduardo Mendoza
Altres llibres de l'autor/a: Sense notícies de Gurb, La veritat sobre el cas Savolta
Pàgines: 394
Narració: 3a passat
Format original: llibre
Adaptacions: pel·lícula
Enllaços d'interès:

T'agradarà si: no t'importen les coses denses, busques una novel·la que tracti sobre Barcelona, vols alguna cosa amb un protagonista atípic

Ni ho intentis si: vols alguna cosa ràpid de llegir, no suportes les coses amb un ritme lent, no t'agraden els estils complicats.

Sinopsi
La història d'Onofre Bouvilla, un home ambiciós i la de la ciutat de Barcelona es barregen en la novel·la així com la de molts personatges diversos.

Opinió
Amb poques excepcions últimament només estic llegint llibres que passin a Barcelona, així que al tenir aquesta novel·la (que podríem dir gairebé que només parla de Barcelona) per casa vaig decidir llegir-la. Ja us dic ara que encara que està molt ben valorada m'ha avorrit molt i m'ha costat llegir-la una barbaritat.

L'estil per a mi ha estat molt confús, vull dir que per entendre-ho tot has d'estar atent, i com no era el meu cas perquè m'avorria doncs em perdia bastant. A més com l'autor s'anava molt d'una cosa a l'altra (que no dic que això sigui sempre dolent) i els noms tampoc ajudaven molt, és fàcil perdre. Com molta gent es cansa de dir la novel·la és un retrat de Barcelona així que les descripcions de la seva evolució, dels processos que va tenir són abundants, si tens interès en el període entre les dues exposicions que es van fer, t'agrada la història i concretament la de la ciutat sense dubte llegeix el llibre.

La història en si té potencial, però per a mi ha acabat sent un embolic en el qual no he pogut acabar de centrar-me i que no m'ha acabat de convèncer. Tenia una mica de tot, però res em va arribar a impactar i la veritat és que no tenia massa interès pel que podia succeir a continuació, potser tenia una mica de curiositat per com podia acabar l'Onofre. El final és una mica...

Spoilers aquí!
Quin tipus de final obert acaba amb el protagonista desaparegut en una avió? De debò, odio els finals oberts, però desaparèixer amb una avió? Podria dir que és espectacular, acabar la teva vida així ha de deixar a tothom bocabadat, però per al final del llibre en qüestió m'esperava alguna cosa una mica més tancada. De fet volia que l'Onofre morís, no és que em caigués malament, però hauria estat més creïble.
Spoilers fora!

Els personatges destacaria sobretot a l'Onofre que sens dubte té un nom raret, i algun dels seus "companys", l'hostaler transvestit tenia potencial, Onofre més, la noia que al final la posa d'actriu també.... Així i tot, no he sentit cap personatge proper. Com a molt a Onofre, però no m'ha acabat de convèncer.

Resumint, el llibre no m'ha agradat es podria salvar que com a testimoni d'una època, o com a document històric, la veritat és que no se del tema, però com a novel·la l'he trobat molt avorrida amb potencial però sense desenvolupar-se.

El millor: descobreixes dades curioses

El pitjor: la història en general, costa de llegir.

L'he gaudit un: 2/5


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario