lunes, 13 de mayo de 2013

Una obra de teatre en un poble de pescadors: El cafè de la Marina


Hola! Avui us porto una ressenya d'una obra teatral que he hagut de llegir per l'institut.
Títol: El cafè de la Marina
Títol original: El cafè de la Marina
Autor/a: Josep Maria de Sagarra
Altres llibres de l'autor/a: Vida privada, Memòries ...
Pàgines: 315 (versió amb comentari, és bastant curta)
Narració: Teatre
Format original: obra teatral

T'agradarà si: busques una obra de teatre que representi els costums d'un poble, sobretot l'ambient de pescadors i d'un bar.

Ni ho intentis si: no t'agrada el teatre, busques alguna cosa èpica o molt sorprenent.

Sinopsi
La vida en un poble de pescadors és bastant tranquil·la, però en el cafe de la Marina es reuneixen diverses persones. De Caterina la protagonista, filla de l'amo del bar, tot el poble parla malament. Aconseguirà Caterina superar el que diuen d'ella?

Opinió
Primer de tot, no sé si està traduït al castellà perquè està en vers. Segon, la sinopsi és molt cutre, sóc conscient, però estic orgullosa d'ella (no, però que si ho dic queda com si hagués estat treballant en això durant molt de temps?, Ho sé, se me'n va... ). Com ja us anava dient en la primera línia he hagut de llegir aquesta obra de teatre per a l'institut, però dins del que hi ha es pot llegir.

No sóc molt fan de llegir teatre, tampoc és que ho odiï però prefereixo la novel·la, tot i així un avantatge del gènere és que no es fa pesat (almenys a mi), una obra teatral te la pots llegir perfectament en un dia i aquesta no és una excepció. Tanmateix, en aquesta ocasió el principi és bastant confús, pel llenguatge de poble que s'usa i em va costar entrar en situació, un cop em vaig situar ja està, però en un principi estava molt perduda (em podeu dir tonta si voleu). Una cosa a comentar que m'ha semblat curiosa ha estat com estaven escrits els diàlegs del francès, que intentaven simular una mena de català amb accent francès, suposo que interpretat té sentit, però llegit es fa de vegades fins complicat.

Sobre la història en si, no té massa complicació, però és bastant entretinguda, al voltant dels prejudicis que tenen tot el poble pel que ha fet Caterina (que mai se sap exactament quines van ser exactament circumstàncies) la història va progressant fins arribar al final bastant acceptable. De fet una de les escenes finals ha de ser bastant interessant de veure representada.

Spoilers aquí!
L'escena que deia és quan Claudi crema el bitllet, diria que és el millor de l'obra, quan comença parlar sobre el que significa el bitllet i ho acaba cremant.
Spoilers fora!

Sobre els personatges no destacaria cap especialment, Rufina potser sigui un personatge causant d'odi. Els altres, tenen personalitat, però no sabria destacar cap, Caterina té els seus moments, però en ser teatre és curt i no et dóna temps de simpatitzar amb els personatges.

Resumint, busques una obra de teatre en català entretinguda, endavant. No t'agrada llegir teatre, o simplement busques alguna cosa que impacti no ho llegeixis.

El millor: entretingut, final.

El pitjor: no és molt impactant.

L'he gaudit un: 2/5 (encara que un 3 potser també estaria bé)

Fins aquí el meu avorriment

No hay comentarios:

Publicar un comentario