jueves, 23 de mayo de 2013

PdR28: Viure Junts


Hola! Avui us vinc a parlar d'un tema que veig moltes vegades present en diferents històries, la majoria comèdies romàntiques: un personatge que viu gratis o a canvi de poc a casa d'algú amb el qual acaba aparellant. De fet la visual novel que estic llegint la podria incloure, Hadaka Shitsuji on el protagonista se li paga per ser per uns dies el governant d'una mansió i s'enamora dels criats, tot i així us parlaré d'altres exemples.

Estic segura que tots alguna vegada haureu llegit/vist alguna història en la qual la parella protagonista és forçada a viure junts. Se m'ocorren per exemple sense pensar massa: Ranma ½ on Ramna i el seu pare van a viure amb la família d'Akane. Chobits on Chii, la protagonista és un robot que acabarà vivint al pis d'un humà que l'agafa del fem, Full Moon wo Sagashite la protagonista viurà amb dos shinigamis un noi i una noia, Fruits Basket, la protagonista no té on viure i acabarà a casa d'uns companys de classe ... I la llista només d'animes contínua i es podria fer bastant llarga, però és que el tema està molt explotat en les sèries japoneses, i crec que té sentit. A vegades és complicat crear contextos on dos personatges que han d'acabar junts estiguin així que, què més fàcil que fer que els dos que vols que es tornin parella visquin junts? I aquí la qüestió de sempre entra en acció, que la continuitat de la convivència crea afecte.
Sinó és que la situació familiar obliga que la parella visqui junts com la mítica Marmalade Boy, un anime que mai he estat capaç de veure, encara que diuen que el manga és molt millor.

Però no només en animis, alguns llibres segur que també haureu llegit on una situació similar passi. Un exemple molt clar és per exemple: Besos de Murciélago, on el protagonista viurà durant una temporada a casa d'una desconeguda i la seva família...; un altre El castillo ambulante, més conegut per la pel·lícula, la Sophie s'autoconvida a viure a casa de Howlk a canvi de fer-li les feines domèstiques.


Passant al manga, fa poc (relativament) us vaig fer una entrada d'uns mangues yaoi de l'autora Natsume Isaku (veure aquí) on apareixien múltiples històries de nois que acabaven junts per la convivència. Un altre en aquest cas manhwa del gènere que recordo és Totally Captivated, on també acaben per viure junts.

És clar que la convivència no només fa l'afecte, també ens trobem moltes vegades que els personatges tant viure junts tenen baralles constantment, però en el gènere de la comèdia romàntica ja se sap que les baralles signifiquen amor.

Conclusió? Viure amb la persona que t'agrada = amor, així que ja saps, busca't la manera de fer-ho possible. No, això només passa en sèries, llibres, manga, anime, etc. Però encara que sigui una situació que jo sempre he trobat (depenent del motiu) bastant irreal és entretinguda i factible per fer un romanç. Així que si tens dos personatges en la teva ment i no saps com aparellar-los ja saps, fes que visquin junts!

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario