jueves, 16 de mayo de 2013

Manga shoujo, en busca de la popularitat: Koukou Debut


Us porto la ressenya d'un altre manga shoujo.

Títol: High School Debut/Koukou Debut
Significat del títol: Debut a l'institut.
Extensió: 13 volums 52 capítols (aprox.)
Format original: manga
Adaptacions: live-action (pel·lícula actors reals), drama cd, light novels,
Autora: Kazune Kawara
Altres obres de l'autor/a: Ai no Tame ni, Aozora Yell

T'agradarà si: busques un manga acabat no massa llarg, tens temps, no t'importa no està enganxat durant un temps, vols un shoujo estereotipat sense molt més.

Ni ho intentis si: no suportes el manga shoujo, o t'agrada que sigui molt dinàmic i que no t'avorreixi.

Sinopsi
La Haruna Nagashina es va passar tota l'escola pensant en el beisbol, ara que ha passat a l'institut s'ha proposat una meta, trobar xicot i enamorar-se. Amb aquest propòsit demanarà ajuda a un noi, el Yoh Komiyama. Aquest accepta ajudar-la per tenir més encant amb els nois a condició que no s'enamori d'ell.

Opinió
Bé, encara que crec que l'últim manga que us vaig ressenyar era shoujo últimament estava més pel món del yaoi, així que vaig decidir llegir un shoujo per variar. Com estic farta de subscriure'm a sèries en webs i tenir la incertesa de si han actualitzat o si no m'ha arribat el missatge avisant vaig buscar una que tingués final i que (dins del que et pots trobar) no fos massa llarga. L'argument em va acabar per convèncer. En fi, què voleu que us digui vistos els resultats la veig massa llarga però passable.

La història en si no té res d'original. Això pot ser molt dolent, però la majoria shoujo no innoven massa. A més jo quan busco un shoujo el que vull és que m'entretingui, no que em meravelli així que tampoc us diré que m'ha decebut en aquest aspecte, no esperava una cosa èpica ni emocionant i no l'he trobada. En canvi el que si que esperes trobar en un manga romàntic és que no t'avorreixi i la veritat he anat llegint la història a terminis. El principi enganxa, sobretot la part que no estan junts té morbo, però lentament el ritme va decaient fins arribar moments en què ja no interessa en absolut i és molt repetitiu. Això si, com són 52 es pot llegir, si haguessin estat 100 m'ho hauria pensat.

L'estil de la mangaka és força entenedor, dic això perquè hi hagi mangakas que fan personatges molt semblants que fan que et perdis i donen massa ràpid molta informació o l'humor no acaba d'entendre's (encara que de vegades això també és per la traducció o el meu nivell d'anglès ), en canvi en aquesta ocasió s'entén bastant, les cares de la Haruna estúpida són bastant explícites suposo. Potser és per això, com la protagonista és tonta ajuda.

Els personatges, almenys no són cutrillos. Ja us aviso que no suporto els mangues shoujo amb història pobra que tiren a dramàtic i que es munten el drama dels personatges quan no hi ha res emocionant. Per això considero que aquest manga els personatges són suportables, la protagonista és la típica tonta amb molta energia i un somriure per tot arreu, el noi bastant fred d'aparença però d'aquests que es posa vermell per menys de res. Un problema que li veig és que com sempre sol passar l'autora no aprofita les parelles secundàries, i jo veia que els amics de la parella principal que no tenien parella tenien molt morbo que no queda en res (decepció).

Spoilers!
Aquest final crec que és massa precipitat, podria haver-se entretingut menys en altres coses i plantejar una mica millor la separació durant un any, però en fi, crec que per a final d'shoujo està força bé (hi ha coses com Ouran High School Host Club que no té nom).
Spoilers!

Resumint, t'agrada el gènere i no t'importen les coses llargues endavant. Si busques alguna cosa diferent un altre lloc corrent.

El millor: es pot llegir amb molta calma, l'estil de l'autora no és confús

El pitjor: pesat, res innovador, avorrit de vegades

L'he gaudit un: 2/5 (potser entre 2 i 3)

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario