sábado, 20 de abril de 2013

Un extraterrestre a Barcelona: Sin noticias de Gurb


Hola! Una altra ressenya d'un llibre. En aquest cas un molt curt.
Títol: Sin noticias de Gurb
Títol original: Sin noticias de Gurb
Autor/a: Eduardo Mendoza
Altres llibres de l'autor/a: La ciudad de los prodigios, La verdad del caso Savolta.
Pàgines: 143
Narració: 1a persona present
Format original: es publicava en un diari a trossos després es va reunir en un llibre.
T'agradarà si: busques alguna cosa curta, surrealista, que et faci riure i fàcil de llegir.

Ni ho intentis si: busques una cosa seriosa o una lectura que et marqui per a tota la vida pel seu gran contingut dramàtic.

Sinopsi
Dos extraterrestres amb la capacitat de transformar-se en qualsevol humà han vingut a la terra, però un sembla haver-se perdut a la ciutat de Barcelona. On estarà en Gurb?

Opinió
Em van informar que era un llibre curt i divertit i ja m'havien llegit fragments així que tard o d'hora sabia que acabaria per llegir-lo, com no tenia una altra cosa vaig decidir que era una bona ocasió, me'l vaig llegir en un dia així que podeu imaginar que no costa res de llegir a més de ser agradable.

La història en si podríem dir que és sobretot estranya. L'extraterrestre (del qual no sabem el nom) busca al seu amic Gurb, però no té més argument, perquè aquest no té cap importància, el que té aquí el paper principal són les estupideses que se li ocorren a l'autor. Que si en Gurb pren la forma d'un rei antic per "camuflar-se entre la humanitat" que si es menja 10 quilos de xurros, s'enamora de la veïna i per lligar amb ella li va a demanar milers d'ingredients per cuinar. En fi, milers de bestieses que algunes no et faran gràcia però que amb alguna acabaràs somrient.

Spoilers aquí.
Sobre el final... En la línia del surrealisme de tot el llibre, però dóna esperances de trobar-se amb els extraterrestres a Barcelona, jaja. No, però seria molt divertit si existissin (sí, me'n vaig a fer una manifestació per l'existència dels extraterrestres divertits, convençuda de que n'hi han, però no em prengueu per boja...).
Spoilers fora.

No puc dir gran cosa més d'aquest llibre, perquè simplement és això, curt i divertit. Està escrit dividit en dies que al seu torn es reparteixen en hores, i la veritat és que això fa que tot sigui més dinàmic. I això és tot, avui si que m'he lluït en brevetat, però 145 pàgines que es llegeixen en un dia tampoc donen molt més a comentar.

El millor: divertit, curt

El pitjor: no trobaràs res que no sigui còmic, si busques una altra cosa a part de comèdia ves a per un altre llibre

L'he gaudit un: 3/5

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario