jueves, 25 de abril de 2013

PdR26: Fugues amoroses


Hola! Avui us vinc amb un tema bastant recurrent que segur que en alguna història us haureu trobat: les fugues per amor o en parella. És cert que en molts casos es solen quedar a projectes i una gran majoria acaben bastant malament, però protagonistes de tot tipus segueixen somiant amb escapar-se de tot i de tots amb la parella estimada.

Compte, és possible que l'entrada contingui spoilers de: Tristany i Isolda, Romeu i Julieta, Little Busters!, Els dies que ens separen, Habitacions tancades, Toradora!, Umineko no naku koro ni, L'ombra del vent.

Passant per algun clàssic per començar podria anomenar-la versió de "Tristany i Isolda" de Joseph Bédier on els protagonistes decideixen fugir pel seu amor prohibit ja que Isolda està casada amb Marc. Tanmateix, aquesta fugida acaba amb els protagonistes tornant per la seva pròpia voluntat. Un altre clàssic és Romeu i Julieta de William Shakespeare, aquesta història pertany al grup on els enamorats planegen escapar-se per viure el seu amor però que per algun motiu els plans no funcionen i no poden fer-ho. En aquest cas la tragèdia arriba fins al suïcidi dels dos per la mort de l'altre, ja que Romeu no sap que Julieta en veritat estava viva,

Encara en el terreny de literatura us puc parlar d'alguns casos que he llegit bastant recentment, els que us esmento com en la majoria d'aquests casos es queden només en projecte de fugida. En Els dies que ens separen de la Laia Soler en Víctor i la Marina, a L'ombra del vent de Carlos Ruíz Zafón la Penélope i en Julián, ens trobem amb enamorats que no arriben a complir els seus projectes de fuga per interferències exteriors. En Víctor serà obligat a anar-se'n als Estats Units i la Penélope serà tancada a casa. En les dues parelles un membre acabarà per morir.
Un altre exemple literari també recent per a mi es tracta d'Habitacions Tancades de Care Santos, en aquesta ocasió la fugida dels amants no succeeix però serveix per encobrir un assassinat i així que ningú pensi que els dos membres de la parella han mort.

Passant al terreny japonès, podria començar amb Toradora!, En aquesta ocasió us parlo de l'anime ja que no he llegit la light novel. Aquí Ryuji i Taiga acabaran per fugir però s'adonaran que no poden seguir així sense el consentiment dels seus pares i tornaran els separaran però al final de l'animi sembla que s'han retrobat.

I ja per acabar amb els exemples me n'aniré a les meves estimades visual novel, curiosament les meves dues preferides comparteixen aquest tema (sí, ho acabo de pensar). Little Busters! Aquesta fugida és una mica més complexa, ja que no es fa només per motius passionals, els protagonistes fugen junts perquè en un intent de fer madurar Rin han aconseguit tot el contrari i traumatitzar-la. Els dos únics personatges que no tenen ni idea que està passant fugen i els altres esperen que el viure sols els ajudi a tenir més força de voluntat per continuar en el món real. Aquesta fugida per tant funcionarà, així i tot el final és bastant vague perquè el protagonista es queda adormit perquè té narcolèpsia i no sabem que passa.
En Umineko no naku koro ni, tornem als plans de fuga que no es realitzen però amb unes conseqüències molt poc predictibles, en Battler va prometre a la Shanon quan eren petits que a l'any següent quan tornés fugirien els dos junts. Però en Battler no va tornar per problemes familiars i la Shanon es va quedar sola amb la imaginació com a única companyia (qui ho ha entès ho entén) aquest petit fet crearia la bruixa Beatrice.

I aquí acabo amb el tema per avui (potser algun dia llunyà se m'ocorrin més històries sobre el tema). Estic segura que alguna història haureu vist una fuga per amor, o plans d'ella. Alguna que us agradi especialment? Alguna que acabi amb els protagonistes vivint junts? Expliqueu.

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario