viernes, 1 de marzo de 2013

Passejant per Barcelona: Heretaràs la Rambla


Hola! Avui us porto una ressenya literària i us aviso que aquesta setmana que ve hi haurà menys activitat per motius personals... No, simplement que estic fins a dalt d'exàmens i no tindré temps ni per respirar així que Moriré! I faré una festassa en el que hi hagi més enllà que us arribaran rumors a vosaltres petits humans. O el que és el mateix que em passaré tardes i tardes mirant llibres de text estudiant o almenys intentant-ho. Ara començo amb la ressenya avui tenia ganes de enrotllar-me...

Títol: Heretaràs la rambla
Autor/a: Alfred Bosch
Altres llibres de l'autor/a: Les set aromes del món, L'atles furtiu
Pàgines: 196
Narració: 3a persona omniscient extern passat
Format original: llibre
Enllaços d'interès: http://alfredbosch.wordpress.com/

T'agradarà si: vols llegir una cosa curta amb personatges molt carismàtics, però amb molt poca o gens història o vols llegir alguna cosa sobre Barcelona

Ni ho intentis si: busques alguna cosa amb molta acció,

Sinopsi
En Silvestre és l'avi de l'Arnau i amb motiu del seu desè aniversari voldrà pintar un mural. A partir d'aquesta idea començarà a buscar ajudants per tot arreu...

Opinió
Últimament només llegeixo o llibres de cole o que vagin sobre Barcelona, en aquest cas crec que queda bastant clar que és la segona opció, així que no tinc massa a dir en aquest punt. Els resultats són una mena de llibre sense argument però amb punts agradables.

Què vull dir sense argument però amb punts agradables? Doncs bé, l'argument és simplement les dues línies de la sinopsi i crec que ja està, que no hi ha res més important a tot el llibre, bé a excepció del final que comentaré més endavant. És a dir, una història molt i molt simple.

Spoilers aquí!
Doncs si, després de les gairebé 200 pàgines parlant de la creació del mural l'avi es mor, la veritat és que fins a cert punt m'ho esperava però que sigui atropellat per un autobús... Jo pensava en la mort natural, no ho feia tan dramàtic així que no m'ho esperava.
¡Spoilers fora!

Llavors, si l'argument és simple quins són els punts favorables? Doncs bé l'ambientació de Barcelona és molt bona, aquesta frase que he sentit diverses vegades amb variacions de "la ciutat passa a ser un personatge més de la història" crec que en aquest llibre també podria utilitzar-se, a més que té un punt de malenconia dels temps en què vivia el Silvestre i com van evolucionant els actuals.

Els personatges són molt bons en el sentit que estan molt ben definits i encara que la majoria són de classe baixa són molt tendres. De fet són el que fan d'aquest llibre un llegible, secundaris o no tots tenen alguna personalitat curiosa i sobretot destaca la del marquès, en Silvestre, aquest avi és simplement genial, és d'aquest tipus de personatges sobre els quals m'encanta llegir però no podria suportar conèixer suposo. L'estil de l'autor també m'ha agradat, és amè i de vegades és fins i tot graciós.

És a dir, un llibre que té tot el que m'agrada en un llibre excepte el detall més important una història interessant, és com si tingués tots els extres de nivell excel·lent però el principal d'un nivell baix.

El millor: personatges, estil, ambientació
El pitjor: la història és simple.

L'he gaudit un: 2/5

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario