viernes, 15 de febrero de 2013

PdR21: Histories d'hospital


 Hola! Us porto una nova entrada de paranoies de RiKanna. Avui us vull parlar d'una altra de les meves obsessions, les històries d'hospitals.
Si heu llegit algunes entrades de fa temps veureu que tinc debilitat davant el gènere així que volia fer un compendi d'algunes històries que tracten sobre això. Per aquest gènere em refereixo a malalties que té algun protagonista que li poden causar la mort en poc temps.

Polseres vermelles
Encara que he de dir que probablement hagi sorgit la idea per influència de la segona temporada de "Polseres vermelles". Aquesta sèrie sobre joves en un hospital ha tingut molt èxit i està tenint, almenys a Catalunya. I la veritat és que sobre el tema de què us parlo considero que està molt aconseguida, hi ha drama assegurat però alhora hi ha humor. El creador ha tingut problemes de salut diverses vegades així que per a mi es sent més real. A més he de dir que les cançons estan molt ben triades.

Una altra història que m'agradaria comentar és "No està escrit a les estrelles" un llibre de John Green. Aquí tenim amor, hospitals, un viatge a Amsterdam, la veritat és que encara que potser no és un llibre molt original té uns personatges molt reals i a mi el sentit de l'humor em va agradar molt, perquè encara que aquestes històries es solen enfocar al drama també poden tenir humor, no creieu?
Koizora

Ara pas a dues japoneses: Ichi Litter no Namida i Koizora.
La primera basada en un diari d'una jove amb una malaltia que va consumint totes les seves forces i capacitats fins a matar-la. Que estigui basat en fets reals, en un diari real, afegeix alguna cosa al meu perer, la fa més propera potser. Amb cançons que em van agradar molt.
Posar aquí a Koizora és fer un spoiler, però no he pogut evitar-ho, aquest és un drama dels grans que recomano a qualsevol que busqui una història trista d'amor.

També us vull deixar una cançó amb història d'aquesta temàtica japonesa creada per Jun Maeda - Last smile:

Altres històries que conec d'hospital són Hanbun no tsuki ga noboru sora, un anime curt de 6 capítols que explica la història de la Rika, Antes de morirme (crec que no està traduïda al català) on la Tessa ens mostra les seves ganes de viure tot i saber que ja no li queda gaire temps o Narcissu una curta visual novel de la mateixa temàtica que personalment no em va acabar d'agradar.
Hanbun no tsuki ga nobrou

I per avui perdoneu la brevetat crec que no hi haurà més exemples, això si deixeu-me acabar amb una reflexió. Sempre que veig alguna història d'hospital m'atrau i normalment m'agrada però em falta alguna cosa, busco una història que em canviï el concepte totalment del gènere, segueixo buscant però hi ha vegades que pot resultar un drama fàcil sobrexplotat
Què penseu? Us agrada la temàtica? La odieu? Sentiu indiferència? Alguna història (independentment del format) que us hagi encantat d'aquest tema?

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario