jueves, 7 de febrero de 2013

Noies discapacitades: Katawa Shoujo

Hola! Avui per fi us puc portar aquesta ressenya de visual novel, m'ha costat horrors acabar així que podeu suposar cap on anirà la meva opinió.
Títol: Katawa Shojo
Significat del títol: Noies discapacitades
Estudi: 4leaf
Altres obres de l'estudi: única obra
Format original: visual novel
Extensió aproximada: 10-30 hores segons la vndb us dic que a mi se m'han fet molt pesada
Idioma: anglès
Edat: amb contingut +18 (es pot treure)
Curiositat:
-Aquesta visual novel es va fer en un fòrum, va sortir la proposta i la gent es va anar animant a col·laborar
-Hi ha un joc en línia de lluita per si us interessa: http://www.juegosdiarios.com/juegos/katawa-shoujo.html

T'agradarà si: vols una història simple, tens interès en el romanç de drama realista ..

Ni ho intentis si: t'agrada el drama de veritat i no que dramatizen sobretot, no suportes les històries simples i gens còmiques

Sinopsi
En Hisao Nakai és un jove amb una malaltia del cor. Per això serà enviat a un institut especial anomenat Yamaku on assisteixen només alumnes amb algun tipus de malaltia física.
Tu ets en Hisao i podràs escollir entre cinc noies, la Rin una artista que pinta amb els peus (no té braços) la Hanako una noia amb cicatrius al cos molt tímida, la Lily cega i molt refinada, la Shizune sordmuda i molt manaire o la Emi corredora amb pròtesis.

Opinió
Sí, no me l'he passat al 100% em va faltar un 1% perdut
del acte 1 que no l'he sabut trobar.
Val, crec que he comès l'error més gran de la vida en començar aquesta visual novel (exageració, dolça i bonica exageració). D'acord, tampoc és tant, però ja veieu que m'ha costat més de cinc mesos acabar així doncs podeu entendre que ha estat mortalment pesada. Per què la vaig començar? Bé, havia llegit moltes opinions favorables i això que l'haguessin creat fans em va sorprendre així que em vaig dir "ha d'estar bé" ERROR! Bé seré sincera hi ha alguna cosa que està bé així que millor em començo a enrotllar.
Les imatges superposades surten amb cada acte que et passes
hi han tres per ruta més el primer general.
El sistema del joc és el punt més favorable de la visual novel. Vull dir que pots veure la galeria de fotos, la de música, hi ha vídeos i sobretot una llista d'escenes amb el tant per cent que portes (molt útil en la meva desesperació de saber quan acabaria). I la pantalla d'inici que canvia depenent de tots els actes que hagis llegit també està molt bé.
Cgs de Rin
Un altre punt a favor (estic començant pel bo) és els gràfics supercurrats, hi ha imatges que no tenen res a envejar a qualsevol visual novel feta per professionals així com els personatges en si que també tenen bons dissenys.

La música no té cap peça que sobresurti, però el conjunt és bastant positiu i agradable d'escoltar, això si hi ha un track en concret que mai m'acabava d'encaixar amb les escenes.

Ara vaig pel principal ,la història, a continuació meu ordre de preferència de rutes, això sí haig de dir que excepte la primera les altres crec que podrien anar en qualsevol ordre:
Rin> Emi> Shizune> Lily> Hanako.

Rin: aquesta és l'única ruta que m'ha agradat, aquesta heroïna és genial. M'encanta la seva personalitat, és un d'aquests personatges excèntrics i diferents a l'habitual, per a alguns només és una rara i potser fins i tot la arribin a odiar, però a mi m'ha encantat, els seus discursos sense sentit són genials. Un exemple quan diu alguna cosa així com: Em vaig passar una setmana pensant que podia dir de l'avorriment a part de que estava avorrida, va ser la setmana més avorrida de la meva vida i no ho vaig aconseguir. La seva ruta que té a veure amb l'art i tal (és pintora) és molt original. Podria dir que per a mi si hagués llegit només aquesta ruta tindria una bona concepció de la visual novel (la meva mania per acabar coses ...).

-Emi: mira, aquesta ruta és simple, no m'ha impactat en absolut i se'm va fer una mica avorrida, però dins del que hi ha la protagonista té la seva personalitat encara que en un moment sembli només una tonteta feliç és més que això i bé, encara que no sigui res té alguns moments monos.

-Shizune: en fi, no m'acaba de caure bé, però si he situat aquesta ruta abans que les dues restants és perquè la Misha em va sorprendre, no m'ho esperava gens (el que es fa per no dir spoilers). La seva ruta tampoc em va dir res i se'm va fer pesada.

-Lily: l'última que vaig jugar, no podia acabar-la, és cert que prometia, havia un drama explotable, però res, no hi ha hagut prou impacte.

-Hanako: la primera que vaig jugar, potser l'he posat en la cua perquè ja ni me'n recordo, però prometia molt, el trauma, una noia tímida ... Tot es va quedar en un podria haver estat.

Sobre els personatges secundaris podria ignorar-los però n'hi ha un, n'hi ha un que no suporto, no l'aguanto. I es tracta de ... En Kenji, aquest que no para de parlar de conspiracions feministes, se'm fa pesat, molt pesat i l'únic destacable d'ell és l'estil de Harry Potter que porta.

En fi, resumint, per haver estat feta per fans en un fòrum em sembla un treball increïble, els gràfics i el sistema de joc genials, la música acceptable. La ruta de Rin bona, les altres ho fan molt pesat i sincerament m'han avorrit.

El millor: Rin, sistema, gràfics.
El pitjor: totes les rutes excepte Rin, Kenji.

L'he gaudit un: 2/5

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario