martes, 5 de febrero de 2013

Contes estranys: La gran novel·la de Barcelona


Hola! Avui us porto una ressenya d'un llibre de contes.
Títol: La gran novel·la sobre Barcelona
Títol original: La gran novel·la sobre Barcelona
Autor/a: Sergi Pàmies
Altres llibres de l'autor/a: La primera pedra, L'instint (això són novels)
Pàgines: 139
Narració: depèn del conte
Format original: llibre
Enllaços d'interès:

T'agradarà si: t'agraden els llibres de contes una mica surrealistes i amb un estil enginyós.

Ni ho intentis si: no t'agraden els contes ni les històries no convencionals

Sinopsi
Contes de tot tipus, alguns de dues pàgines altres més llargs. Alguns humorístics altres més seriosos. Quinze contes que almenys, et sorprendran.

Opinió
Primer de tot, els contes i jo, o les històries curtes no som massa compatibles, tot i així, en aquesta ocasió li vaig donar l'oportunitat quan el vaig trobar per casa sense saber ben bé el que trobaria només m'havien dit que eren contes bastant estranys. Bé doncs sí, no són del tot normals (encara que no acabo de tenir una concepció clara de la normalitat) i alguns són molt interessants, però hi ha altres que deixen molt indiferent. En fi que depenent del conte les reaccions són molt diferents.

Començaré amb l'estil de l'autor. La veritat és que no tinc ni idea de com descriure'l, suposo que podria dir que en algunes ocasions és la normalitat com ho explica que contrasta amb el que està explicant que el fa interessant. L'estil d'aquest autor és sens dubte original i de fet és una part molt important per al llibre. Aquestes històries explicades d'una altra manera no serien res.

Ara suposo que ve la part que més em costarà, les històries en si. Com són 15 contes Probablement hauria de comentar un per un però això es faria pesat així que comentaré els que m'hagin impactat més:

-La set: un dels millors de tot el llibre, només per aquest conte val la pena llegir el llibre, així que si teniu l'oportunitat d'agafar el llibre i no teniu ganes de llegir-lo sencer aquest val la pena. Tracta sobre un home que té problemes amb l'aigua (i passo d'explicar-ho detalladament i de manera comprensible perquè prefereixo que us sorprengui).

-Música clàssica: la meva vena fujoshi (al Paranoies de Rikanna 20 per més informació) es va emocionar en veure que hi havia un conte gay. Només per això em va agradar. Bé, més que res em va sorprendre pels meus gustos suposo. Tanmateix aquesta idea de m'avorreixo seré gay per un dia em va fer gràcia.

-Suite: aquest relat em va deixar amb un sentiment agredolç així que almenys em va dir alguna cosa.

Altres que estan bé serien -des del meu punt de vista- Deu paràgrafs, Romeo i Julieta i La maduresa. La resta crec que m'han resultat o bé massa surrealistes o m'han deixat molt freda. Exceptuant el que dóna nom al llibre que comentaré en els spoilers a continuació:

Spoilers!
Considero molt interessant el final que fa cobrar un sentit a la recopilació de contes. Que tots junts creïn La gran novel·la de Barcelona és sens dubte sorprenent. Això és un punt a favor per a un llibre de contes, que hi hagi fil conductor, almenys a mi em sembla que és un detall que fa que tingui una opinió més favorable.
Spoilers fora!

Resumint (aquest cop sóc breu) contes hi ha alguns interessants i altres no tant amb un bon final que li dóna sentit a tot. Tot i així -sentint-ho molt, no puc amb els meus prejudicis- com no m'agraden massa les coses curtes tampoc m'ha impactat massa.

El millor: el final, l'estil de l'autor.

El pitjor: alguns contes deixen indiferent.

L'he gaudit un: 3/5

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario