miércoles, 16 de enero de 2013

PdR19: Transvestits a l'anime, el manga...

 Hola! Avui us vull parlar d'un tema força estrany i que probablement si sou fans de l'anime us soni familiar. No em podeu negar que el transvestiment en aquestes series sembla que sigui el pa de cada dia. I estic segura que a molts de vosaltres encara que no coneixeu gaires series us sonarà algun cas de canvi de sexe. Ara ja sabeu de que va això, quedeu avisats.

Ranma 1/2
Primer de tot haig d'informar-vos com se m'ha ocorregut el tema, la veritat és que mai m'havia parat a pensar en això (dedico les meves hores d'avorriment a pensar en coses encara menys productives), però l'altra dia estava llegint la versió de mostra de la visual novel KiraKira (i encara no he acabat Katawa Shoujo... us prometo ressenya abans que acabi gener) i resulta que el noi acaben obligant-lo a vestir-se de noia per actuar al seu grup musical. Com no tenia una altra cosa que fer se'm va escapar un “què típic” mental i llavors em vaig començar a qüestionar com era possible que considerés el transvestiment una cosa típica... Una gran quantitat d'animes em van donar la resposta.

Podria començar amb un exemple força estrany i conegut: Ranma 1/2. Crec que una quantitat important de gent coneix aquest anime o ha sentit a parlar d'ell. I si observem l'argument sobre el que es basa trobem que el protagonista va caure en unes fonts termals màgiques que fan que quan es mulla amb aigua freda es transformi amb noia i només amb l'ajuda d'aigua calenta pot tornar al seu gènere original.
Seiko de Lovely Complex

Però no cal arribar a la màgia per trobar exemples de transvestits, passem a les comèdies romàntiques. Alguns títols coneguts com Lovely Complex, Kaichou wa maid sama! On un personatge masculí (Seiko i Aoi respectivament) li agrada vestir-se com una noia perquè es sent millor així. Podríem dir que aquí trobaríem la motivació lògica, en canvi per contra el que s'hauria d'esperar trobem més històries on no és tant el sentiment de sentir-se més de l'altra sexe sinó que la necessitat acaba obligant-los a transvestir-se. D'aquest segon grup us podria mencionar, com a exemple la Haruhi de Ouran High School Host Club que ho fa per pagar els deutes per haver trencat un valuós gerro actuant com un més del club o la protagonista del manga Seiyuu-ka! Que l'ofereixen treball de seiyuu (actriu de doblatge) masculí i per això haurà de fer-se passar per noi sota el nom de Shiro.

I això per mencionar alguns casos que tinc més presents, però la llista és llarga i noms d'animes com Ano hi mita hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai (en un moment concret), o mangues com Usotsuki Lily (l'argument gira al voltant d'això) o The gentelman alliance (un personatge concret) també formen part d'aquesta.

Encara arriba més lluny la cosa i en el hentai (contingut sexual explícit) aquesta temàtica també té el seu espai. No estic gaire entrada en aquest aspecte però un cas força conegut entre el món del yaoi és el de la serie Boku no Pico (si us plau no em jutgeu per haver escrit aquest nom, no hi tinc res a veure), a banda del seu contingut més o menys traumatitzant podem veure com es donen varis exemples del que he comentat.

Resumint, els japonesos estan obsessionats amb el canvi de gènere? No crec, però suposo que ja és un tòpic molt recorrent en el manga i l'anime per a recórrer normalment a situacions gracioses. Conclusió final? Tothom a vestir-se al contrari del seu gènere, vinga! No, bromes a part el que us volia dir és que si esteu interessats en aquest enllaç teniu mangues d'aquest gènere especialment per llegir online en anglès http://www.mangahere.com/gender_bender/.

Ara sí, això és tot. Coneixeu algun manga/anime o història en la que aparegui un transvestit? Animeu-vos a comentar!

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario