viernes, 7 de diciembre de 2012

PdR16: Creadors 1 - 07th expansion


Hola! En el Paranoies de RiKanna d'avui us vull parlar d'un estudi de visual novels, bé, sound novels (veure aquí definició) que m'encanta: 07th expansion. Suposo que això no ho hauria de dir, però he decidit que sinó se que posar-vos al Paranoies de RiKanna us parlaré d'algun creador que m'agradi, dic creador per no posar límits a quin tipus d'obres em refereixi.

Qui és?
Ryukishi07
07th expansion és un grup “doujin” (és a dir alguna cosa així com que s'autopubliquen) de visual novel. Com el contingut visual de les seves obres no és gaire bo consideren més important la música i per tant les anomenen sound novels. Està format principalment per:
-Ryukishi07 (creador principal, il·lustracions)
-Yatazakura (guionista)
-DAI (principal compositor)

Obres:
Només sound novels:

Imatge d'un episodi de la sound novel
Higurashi no naku koro ni
-Higurashi no naku koro ni: (Quan les cigares ploren) està dividida originalment en dos parts (Higurashi no naku koro ni i Higurashi no naku koro ni Kai) que al seu temps es divideixen en 4 episodis cadascuna. És una història de misteri amb tocs gore que a cada arc (episodi) ens revela una possibilitat del que podria haver passat. Va estar adaptada la historia principal a una serie de anime de dues temporades. A part una extensió anomenada Higurashi no naku koro ni Rei també va sortir en format de sound novel i posteriorment adoptada a dues series de OVA diferent (Higurashi no naku koro ni Rei i Higurashi no naku koro ni Kira). Probablement aquesta obra sigui la més coneguda per la majoria, normalment per ser un anime gore. També està adaptada al manga i a pel·lícules live action (persones reals). Tracta dels esdeveniments que van passar en dos dies concrets de juny en una vil·la perduda, Hinamizawa i de les diverses maneres que podrien actuar els personatges.

Imatge d'un episodi de la sound novel
Umineko no naku koro ni
-Umineko no naku koro ni: (Quan les gavines ploren): al igual que l'anterior originalment està dividida en dos parts (Umineko no naku koro ni i Umineko no naku koro ni Chiru) que al seu temps es divideixen en 4 episodis cadascuna. També comparteix la mateixa estructura. Aquesta va ser adaptada a un anime només la primera part, la adaptació no gaire apreciada pels fans no va tenir gaire èxit i ha quedat com una historia molt desconeguda fins i tot entre fans d'anime. La majoria dels seus fans son gent que ha llegit les sound novels. També té una adaptació al manga que ha estat més apreciada que el anime. Tracta dels esdeveniments que van passar en dos dies concrets d'octubre en una illa perduda, Rokkenjima i de les diverses maneres que podrien actuar els personatges.

Grup de fan-traducció al castellà: 07th inquisition

Imatge de la sound novel
higanban no saku yoru ni

-Higanbana no saku yoru ni: manga originalment però de seguida adaptada a sound novel pels mateixos autors. Tracta sobre els misteris de l'escola japonesos i el tema principal és el bulling des d'un punt de vista fantàstic. Consta de dues parts: Higanbana no saku yoru ni: Dai-ichi Yoru i Higanbana no saku yoru ni: Dai-ni Yoru.
Grup de fan-traducció al anglès: Spider-Lily

Imatge Rose Guns Days
-Rose Guns Days: la seva obra més recent, de moment només han tret el que ells anomenen temporada 1, però per final d'any sortirà la segona temporada. Es situa en un Japó després de la segona guerra mundial.

Estil:
Les seves obres principals, Higurashi i Umineko que formen la saga When they Cry es caracteritzen per acceptar l'existència de diverses dimensions on uns mateixos personatges actuen de diverses maneres. A Higurashi trobem una preferència més evident per les escenes gore o impactants en contingut de sang i en canvi a Umineko trobem grans canvis de moments còmics a emotius. Una cosa força interessant és la gran quantitat de punts de vista diferents que s'utilitzen. L'autor també sol jugar molt amb personatges humans inferiors i personatges deus o bruixes superiors i per tants més propers en casos al lector o fins i tot al escriptor fent un joc de perspectives molt visible a umineko.
Els seus personatges acostumen a tenir personalitats molt marcades.

Personatges importants:
Bernkastel
Rena
Sens dubte a Umineko trobem tota una galeria de personatges molt característics, destacaria a la bruixa dels miracles Bernkastel i la bruixa principal Beatrice en la meva opinió. Tot i això és evident que el personatge més conegut d'aquest estudi i probablement més estimat tot i que jo no la tingui en gran estima és la Rena Ryugu, personatge de Higurashi. Encara que molts dels seus personatges són molt característics com ja s'han dit abans.

Melodies importants:
Destacaria el Dear You (Higurashi) i en definitiva tota les background music les considero molt bones us deixo una de Umineko.
Dear You
Hope


Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario