viernes, 12 de octubre de 2012

PdR12: La creació del món ideal


Hola! Avui us porto un nou reportatge, en aquest cas us vull parlar d'un tema una mica ... Estrany? Inclassificable? Pot ser, però abans d'aclarir quin és el fil conductor de tot el que vaig a explicar us he d'avisar d'una cosa molt important, aquesta entrada contindrà SPOILERS molt importants, de grau 100 sobre aquestes històries: Little Busters! / Higurashi no naku koro ni / Clannad / AIR / Mirai Nikki / Umineko no naku koro ni / Ever 17 the out of infinitive / la saga Eternitat (llibre d'Alyson Noël que per cert odio).

Us vull parlar d'històries on l'objectiu en algun moment és la creació del món idíl·lic. És a dir, històries fantàstiques on s'accepta l'existència de múltiples dimensions en les quals sempre s'ha acabat amb un final tràgic i l'objectiu del protagonista és arribar a la creació del món perfecte on tots els problemes es solucionin.
No se que pensareu del tema, però resulta que la majoria de les meves histories preferides tenen a veure amb això, potser sembla estrany i tal però és la base de moltes visuals novels que tenen un final veritable i jo considero que és un punt de vista (si es fa bé) interessant.
Ara si passaré a comentar les històries en qüestió:


Little Busters!

-Little Busters!: Aquesta història crec que per mi és una de les millors em les que es tracta el tema i alhora se'ns enganya com a idiotes. Qui havia de pensar que tots estaven morts i que el món quotidià on viuen és una dimensió creada perquè en Riki i la Rin tinguin suficient valor per continuar vivint? Ningú, és clar, i això és el que fa al final ser tan especial i emotiu. En aquest cas tots els personatges excepte dos saben que estan en un bucle temporal i de fet ha estat la seva elecció.
Higurashi no naku koro ni

-Higurashi no naku koro ni / Umineko no naku koro ni: Aquestes dues històries tenen una estructura semblant així que les comentaré alhora. Les dues es divideixen en arcs o episodis dels quals representen un món diferent cada ocasió. És a dir ens trobarem els mateixos personatges en el mateix lloc durant els mateixos dies però cada vegada passen coses diferents. Cada episodi és una possibilitat tràgica i l'objectiu dels protagonistes és trobar o crear el món on no hi hagi rastre de tragèdia i puguin avançar en el temps i trencar el bucle temporal.
En Higurashi només la Rika és conscient al principi de la repetició que estan vivint i acabarà aconseguint el seu món ideal. En Umineko crec que serà millor que ho deixem en la cosa és complica massa ...

-CLANNAD:
aquí l'existència de les dimensions paral·leles se'ns fa explícita en el moment en què la Nagisa Furukawa mor i posteriorment ho fa l'Ushio però després se'ns mostra un altre lloc on les dues no han mort. S'explica aquest petit miracle d'una manera molt simbòlica a través d'un món imaginari paral·lel i se suposa que la felicitat reunida de tots els habitants de la ciutat l'ha produït. A la visual novel és més comprensible ja que s'arriba al final feliç quan has passat totes les rutes.

-AIR: a air el tema va de reencarnacions, totes les criatures alades han tingut un final tràgic i la Misuzu no
AIR
serà una excepció, però gràcies al sacrifici d'en Yukito la maledicció
es trenca i se'ns dóna el missatge esperançador que la propera reencarnació ja no patirà.

-Mirai Nikki: aquí tenim l'exemple més friki de les dimensions tenint contacte directe unes amb altres arribant a veure com la Yuno es mata a si mateixa en una altra dimensió. El món ideal és creat per fi en la tercera dimensió. Al final del manga veiem un altre salt dimensional quan la Yuno apareix amb un martell per arribar fins a en Yukiteru.

-Ever 17 out of the infinitive:
aquí en un principi no trobaríem dimensions, només dos successos on pensàvem que n'hi havia un, però les relacions que hi ha entre els dos per alguns éssers estranys capaços de creuar la 4a dimensió fan que hi hagi connexió entre futur i passat de manera totalment estranya. El final també és el del món idíl·lic però aquí no trobem les milers dimensions tràgiques superades sinó la planificació perquè tot surti bé, tot i així considero que té relació amb el tema tractat.

-Saga dels immortals: l'únic llibre. Sincerament només he llegit els tres primers però apareix el tema de la
reencarnació on totes les vides passades van ser desgraciades i el protagonista a través d'elles intenta aconseguir el seu món ideal on l'Ever no mori.

I això és tot, avui us he volgut mostrar aquestes històries amb un tret comú. Què us sembla? Us interessa el tema?

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario