miércoles, 31 de octubre de 2012

Agradables pastisets de carn: Sweeney Todd

Hola! Avui és Halloween i per això us vull portar una ressenya d'una pel·lícula, alguna cosa estranya en mi però com aquesta m'ha semblat bastant bona i és terror he cregut una bona ocasió per ressenyar. Es tracta de Sweeney Todd.
Títol:
Sweeney Todd, el barber diabòlic del carrer Fleet
Títol original:
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Director/a: Tim Burton
Altres pel·lícules del director/a:
Malson abans de Nadal, La núvia cadàver
Durada: 117 min
Format original: folklore
Adaptacions: musical (en el qual es basa aquesta pel·lícula) pel·lícula (una altra a part d'aquesta) peça teatral (que va inspirar tota la resta)
Curiositat: no s'han provat els fets com a reals, però un escriptor ha publicat recentment un llibre intentant demostrar que podria ser real.
Enllaços d'interès:
http://sweeneytoddwestend.com/ (pàgina web del musical)
http://www.imdb.com/title/tt0408236/
T'agradarà si: t'agrada el terror, l'ambient deprimit, els musicals, Tim Burton ...
Ni ho intentis si: ets incompatible amb el gore, odies les coses dures o tu només veus comèdies romàntiques.
                                  Sinopsi
Una barberia en un primer pis, sota una tenda on es venen pastissos de carn. Com ho relacionem? Què tal si us dic que el barber talla caps? Potser endevineu quin tipus de carn porten els encantadors pastissets...

                                  Opinió
Si vaig veure aquesta pel·lícula és per la pura casualitat que la feien en un canal i que una amiga m'havia explicat l'argument i em va picar la curiositat. Ni tan sols sabia que Johnny Depp era l'actor principal, que el director era Tim Burton o el pitjor de tot, no tenia ni idea que era un musical, però us puc avançar que per mi, persona no gaire compatible amb el cinema, m'ha agradat bastant.

La història en si sembla ser un gore en què trobaràs sang gratuïta, i no puc dir que no ho sigui. Si ets sensible al líquid vermell (el que es fa per no repetir paraules) no t'aconsello que vegis la pel·lícula, però no crec que es pugui dir que només pretén donar fàstic a l'espectador. La història que segons tinc entès es basa en un musical de tres hores no m'ha semblat que tingui un ritme massa ràpid, en teoria la intenció del director era donar-li més importància a la història i que per això algunes cançons s'han eliminat i tallat. No puc comparar amb el musical perquè no l'he vist però si que puc dir que per a mi ha estat una bona manera d'explicar una història interessant.
Spoilers!
He de dir que he trobat sorprenent la identitat de la dona pobra i em sembla increïble aquest punt dramàtic en què en Sweeney Todd s'adona que ha matat la dona que estima ballant amb la pastissera... Un moment èpic que acaba amb la mort del barber. Crec que és una gran escena.
Spoilers fora!

Un altre punt molt a favor és l'ambientació gòtica, fosca durant tota la pel·lícula, els rostres pàl·lids... Tot això ajuda a que la història que s'explica no només sigui un conte d'horrror i que tingui un punt romàntic desesperat. A més les cançons ajuden a crear l'ambientació de la qual us parlo, us deixo un parell: Johanna (la reprise que m'agrada més, sobretot el contrast de la cançó amb el que passa a la peli en aquests moments) i Epiphany (we all deserve to die).

Epiphany
 
Johanna (reprise)
Si he de parlar de personatges està clar que el protagonista és important. He de dir que aquest tipus de personatges (malvats amb passat tràgic) m'encanten, però arribar a empatitzar amb ell no he pogut, és cert que en molts moments he pensat que simplement era un home desesperat però m'ha faltat alguna cosa per arribar a sentir que entenia la seva venjança matant a tots i cada un dels que es presenten sense excepcions (no compta el que portava família jo crec que ho fa perquè no el descobreixin). Tanmateix és un bon personatge, i crec que en Johny Deep ho fa bé (encara que jo valorant actors no sóc gaire bona jaja).
Un altre personatge interessant és la pastissera (no recordo el seu nom) em sembla increïble tot el que fa per la seva obsessió amorosa per en Sweeney, aquesta devoció que fins i tot la converteix en sanguinària, increïble.

Resumint, considero Sweeney Todd una bona pel·lícula no recomanada per intolerants al gore, amb un toc deprimit, una bona ambientació, bones cançons. Per a mi ha estat una bona experiència però suposo que hi ha gent que només veurà en aquesta pel·lícula un conte molt macabre (que no dic que no ho sigui jaja).
El millor: ambientació, història interessant, bones cançons ...
El pitjor: no haver vist el musical per saber les diferències i tal, algun defecte ... No se m'acut

L'he gaudit un: 4/5
Fins aquí el meu avorriment

No hay comentarios:

Publicar un comentario