miércoles, 26 de septiembre de 2012

PdR11: T'estimo tant que potser mato a tothom que estigui massa a prop de tu: Yandere / Yangire

Hola! Avui us porto una nova edició de paranoies de RiKanna. En aquesta ocasió, com ja havia dit a la ressenya de l'anime Mirai Nikki, vaig prometre que us paralria sobre yanderes i aquí em teniu:

Què és una yandere?
La yandere és l'estereotip japonès de personalitat contrari al Tsundere (aquí el reportatge Tsundere). L'etimologia de la paraula es basa en la unió de yanderu (estar malalt) i deredere (amorós). I tot això que vol dir? Doncs que una yandere és un personatge que al principi es mostrarà amorosa, simpàtica, com la típica pavoncia que ningú pot veure i que exaspera tothom, però després per algun motiu trobarem seva fase dos, la de psicòtica, la qual s'ha d'evitar si no es vol morir (sobretot si hi ha ganivets prop o materials perillosos).
Yandere / yangire.
La definició feta de yandere amb anterioritat no és del tot correcta en un aspecte, depenent del motiu pel qual el personatge entra a la fase dos no l'anomenarem yandere si no yangire. Quan utilitzem cada terme? Aquí explicació:
-Yandere: El personatge entra en la fase psicòtica per amor. Aquest tipus de personatge tenen una obsessió per algun ser estimat, i quan algú intenti separar una yandere del subjecte estimat aquest algú estarà en greu perill.
Exemples: Yuno (Mirai Nikki) / Kotonoha (School Days) / Mion (Higurashi no naku koro ni)

-Yangire: El personatge entra en fase psicòtica perquè forma part de la seva personalitat, no té res a veure amb l'amor, apareix de tant en tant.
Exemples: Rena (Higurashi no naku koro ni) Light (Death Note, si, suposo que es pot dir així), Maria (Umineko no naku koro ni)
La meva yandere preferida ...
És evident que aquest premi l'hi dono a la senyoreta ...
La Yuno i la seva epic face que passarà a la història...
La Yuno Gasai! Perquè? Crec que de les que conec és l'única que realment és una yandere de soca-rel. La Mion m'agrada bastant però no ho és del tot (referència a spoiler). De fet gràcies a aquest personatge ha sorgit aquest minireportaje així que agraïu.

Bestieses diverses:
http://www.frikipedia.es/friki/Yandere

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario