jueves, 13 de septiembre de 2012

Sobreviu a un joc mortal amb una yandere: Mirai Nikki

Hola! Avui us porto la ressenya de l'última viciada que m'he donat, un anime bastant conegut, Mirai Nikki.
Títol: Mirai Nikki
Significat del títol: diari del futur
Extensió: 26 capítols + 1 ova (que és un tràiler més o menys)
Altres obres de l'autor/a: Big order, Hanako to Guuwa no Tera
Format original: manga
Adaptacions: anime, dorama, visual novel
Autors: Sakae Esuno (manga)
Curiositat:
-Hi ha dues sèries manga més d'aquesta autora relacionades a Mirai Nikki: Mirai Nikki mosaic i Mirai Nikki Paradox
-No vull spoilejar, però el final del manga és una mica diferent al de l'anime
-Els personatges tenen relació amb els déus de l'olimp
T'agradarà si: busques un anime amb molta acció, personatges psicòtics, no t'importen les matances, i summament intrigant.
Ni ho intentis si: odies les coses sobrenaturals, tu busques animes lleugers, no drames ...
                                    Sinopsi
En Yukiteru és un noi sense amics que tot el que fa és escriure un diari al mòbil amb tot el que veu que passa al seu voltant, fins i tot les coses més estúpides. Quina serà la seva sorpresa quan el seu amic imaginari Deus ex Machina li digui que participarà en un joc de supervivència on dotze jugadors s'han matar fins que quedi només un que es convertirà en déu. A més per poder matar-se cada un té un diari del futur on li apareix el que succeirà a continuació en la seva vida.
                                    Opinió
Primer de tot perdó per la sinopsi l'he fet massa extensa i no ha acabat de quedar del tot com volia, (i ni tan sols he parlat de la Yuno un personatge molt important per a la història) així que recomano que si us ha entrat interès amb el que que he escrit consulteu alguna altra font.
Ara procediré a explicar perquè vaig començar a veure aquest anime. Bé, estic en una època que no veig massa anime (aquest any només he vist Mawaru Penguindrum i aquest), estic més pendent de visuals novels i de llibres, i aquests ja m'acaparen prou temps. El que passa és que Mirai Nikki em va cridar l'antenció des del moment en què vaig veure la seva sinopsi (crec que fa un any i encara s'estava emetent) i vaig veure que tenia una protagonista yandere (prometo que faré un reportatge sobre aquest estereotip de personalitat, de moment puc dir que és una persona obsessionada amb algú que estima fins al punt de matar a tot el que s'interposi), però per algun motiu ho vaig deixar passar encara que el vaig apuntar a la llista d'animes que volia mirar en un futur. Però fa poc temps aquest anime em va tornar a la memòria, vaig veure desmotivacions sobre ell i vaig escoltar bones opinions sobre ell així que em vaig dir "l'has de veure", i aquí estic amb el resultat: en un sol dia em vaig veure 25 capítols de la sèrie (el dia anterior havia vist el primer), no recomano que ningú faci aquestes barbaritats.

Sobre la trama en si, només us puc dir que enganxa una barbaritat, els jocs de supervivència són una cosa que té un nivell d'interès alt així que és probable que et quedis com un idiota mirant la pantalla del teu ordinador per hores i hores. A més la premissa d'un diari que t'explica el futur crec que a tothom li pot donar interès. Però llavors, com sol passar en aquest tipus de sèries, vénen els mals de cap o els surrealismes, és a dir l'explicació final de tot com ha passat i tal. Puc dir sense fer spoilers que si, és sorprenent, no crec que ningú hagués pensat tant, a més no és un engany a l'espectador del tipus que se't donen pistes per descobrir, no, és del tipus explicació del que va passar que si no té l'hagués donat mai poguessis haver sabut. Però llavors ve el final de tot i et quedes WTF! O dit d'una altra manera m'he viciat a veure 26 capítols per a un final obert? Aquí vénen spoilers, si us plau no llegeixis més, abans que vinguin de veritat, us recordo, el final de l'anime i el manga són diferents.
SPOILERS GREUS
Per què no s'ha mostrat l'escena de la Yuno trencant amb un martell el buit on es troba en Yukiteru? De debò, perquè han deixat tan obert amb aquesta entrada al mòbil que posa la Yuno ha tornat a per mi? Tant els costava donar una escena més a l'anime, tant?
Després hi ha l'altre assumpte que no m'acaba de convèncer, els finals feliços per a tots. Em sembla bé això típic de trencar un bucle temporal amb el final feliç per a tots, (Higurashi, Little Busters, diversos exemples, algun dia faré un reportatge sobre això, potser) però el trobo molt forçat en alguns aspectes, per exemple com el nombre 11 i la 8 es quedin junts perquè l'11 intenta no ser matat en el joc. A veure, eren al tercer món, ho podria haver fet en el segon o jo que en el primer ¿perquè ho fa just en aquest perquè tot acabi bé? I altres coses són molt casuals pel meu gust, crec que hagués estat més èpic que en yukiteru hagués fet tots aquests canvis pel mateix, que els hagués potenciat, però en fi ...
Per cert en l'opening t'adones del spoiler amagat quan acabes de veure la sèrie, les dues Yunos matant-se O.o
SPOILERS END

Sobre els personatges, crec que és un punt molt a favor d'aquest anime, o dit d'una altra manera la Yuno, una yandere sempre resultarà interessant, i aquesta no és una excepció, crec que a tothom d'alguna manera o altra li acaba agradant, encara que sigui psicòtica i tal i qual. En quant a en Yukiteru és bastant antiheroi en alguns moments sent covard i tal però al final acaba tenint els seus moments i tot, no m'encanta però crec que almenys està ben perfilat com a personatge.
Quant a la meva favorita crec que és sens dubte la novena, crec que no sóc l'única que aquest personatge m'ha agradat, és cert que tampoc m'encanta però és un bon personatge i m'encanta la parelleta.
És a dir, Mirai Nikki té un bon repartori de personatges en el qual destaca sobretot la Yuno (en el fons és més protagonista que en Yukiteru) però crec que també et poden arribar a agradar altres.

M'agrada bastant el disseny dels personatges, i les seiyūs ... Em semblen increïbles totes les seiyūs que han de fer un riure yandere, jo seria incapaç de fer-lo.
Quant a música i tal ... Us deixo l'opening, no m'he fixat massa però l'opening se m'ha enganxat bastant.


En resum, un anime que enganxa molt, amb un final una mica decebedor però que val la pena mirar si no tens res millor a fer o si no tens ganes de fer res del que has de fer. Però pren-t'ho amb calma que si no t'ho veus en un dia com jo. Bons personatges, molta acció i intriga.
El millor: personatges, acció, intriga, enganxa
El pitjor: final

L'he gaudit un: 4/5
Fins aquí el meu avorriment

No hay comentarios:

Publicar un comentario